2 Şubat 2009 Pazartesi

Başer, Divander’in Arabaşı Gecesi’nde konuştu:
Divanlı Köyü bambaşka bir yer olacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ın Divanlı Köyü istikametine doğru genişlemekte olduğunu belirterek, “Burası, yeni bir Yozgat projesiyle bambaşka bir yer olacaktır” dedi.

Divanlı’ya talih kuşu kondu

Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Divanlı Köyü’nün başına talih kuşu kondu. Eski bir yerleşim yeri olan köy, nüfusunun fazlalığı ve Bozok Üniversitesi’nin bulunmasının yanı sıra, hızlı tren garının da yakınında yer alacak olması sebebiyle, Yozgat’ın en şanslı köylerinden birisi hâline geldi.

Başer’le Arabaşı Gecesi

Yaklaşık 2 ay önce kurulup geçen hafta da dernek binasının açılışını yapan “Yozgat Merkez Divanlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği” (Divander), dün akşam dernek binasında “Arabaşı Gecesi” düzenledi. Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de katıldığı gecede, Divanlı köylüleri bir araya geldi. Başkan Başer ve köylüler Yozgat’ın meşhur “Arabaşı” yemeğini yiyerek sohbet ettiler.

Doğru: Arabaşı bahane, maksat beraberlik

Divander Başkanı Selahattin Doğru, yaptığı konuşmada Divanlı Köyü’nün eski bir yerleşim yeri olduğunu ve kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu belirtti. “Arabaşı bahane, maksat bir araya gelip sorunlarımızı çözüme kavuşturmak” diyen Doğru, bu tür etkinliklerin devam edeceğini bildirdi.

Divanlı, Yozgat’ın bir mahallesi oldu

Yozgat’a 7 km. mesafede, Bozok Üniversitesi’nin yanı başında olan, ayrıca hızlı tren güzergâhı üzerinde bulunan Divanlı Köyü’nü Yozgat’ın bir mahallesi olarak gördüklerini ifade eden Doğru, önümüzdeki dönemde Yozgat ve Divanlı Köyü’nün iç içe olacağına dikkat çekti.

Başer: Divanlı bambaşka bir yer olacak

“Arabaşı Gecesi”nde bir konuşma yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Divanlı Köyü’nün fiilen Yozgat Belediyesi’nin mücavir alan sınırları içerisine girmiş durumda olduğunu belirterek, “Biz burayı kendimizden görüyoruz. Hem üniversitemiz bu tarafta, hem de Yozgat’ın gelişme yönü Divanlı’ya doğru gidiyor. Burası yeni bir Yozgat projesiyle farklı bir yer olacaktır” dedi.

Konuşmasında Yozgat’a yaptıkları hizmetleri özetleyen Başer, “Yapacağımız plan ve program dahilinde Divanlı Köyü’ne hizmet götürmek için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Nohutlu Tepesi ve Tol Çarşı projeleri

Nohutlu Tepesi’ni seyir tepesi hâline getirip Çamlık’ın yükünü azaltacaklarını belirten Başer, “Büyük Cami’nin çevresine büyük bir park yapacağız. Abide İş Hanı’nı canlandırdığımız gibi, Tol Çarşı için de bir şeyler yapacağız. Tüm insanların girip çıkabileceği güzel bir mekân olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Kurulan derneğin Divanlı Köyü’ne hayırlı olmasını temennisinde bulunan Başer, bu birlik ve beraberliğin diğer köylere de örnek olmasını istedi.

Geceye ilgi büyük oldu

“Arabaşı Gecesi”ne Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ile Köy Muhtarı Halil Şahin ve diğer muhtar adayları da katıldı. Köylülerin büyük ilgi gösterdiği gecede, dernek binasının darlığı sebebiyle pek çok kişi dışarıda kaldı.

Hiç yorum yok: