27 Şubat 2009 Cuma

Saraykent ilçesi, hastanesine, kütüphanesine ve internet evine kavuştu

Yozgat’ın Saraykent ilçesi, bu gün yapılan açılışlarla bayram yaptı. Açılışını Vali Amir Çiçek’in yaptığı Devlet Hastanesi’ne kavuşan ilçe halkı, Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi’ne sahip olmanın da mutluluğunu yaşadı.

Vali Çiçek, Karapınar Köyü’nde de devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Sağlık Evi ile Köy Düğün Salonunun açılışlarını yaptı.

Saraykent’e 15 kilometrelik sera alanı yapılacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, ilçenin adına uygun olarak saray gibi bir yer olması için çalıştıklarını ifade etti. İlçeye yapılması düşünülen sera hakkında da bilgi veren Çiçek, şunları söyledi:

“Sarayket’in gelişimi için çok önemli olan organik tarım ve alternatif tarımı burada geliştirmek için çalışıyoruz. Bunun için de sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Sondaj çalışmalarından olumlu sonuç aldığımızda Saraykent İlçesi ile kaplıca mevkii arasında bulunan on beş kilometrelik bölümü sera alanı olarak düzenlemeyi planlıyoruz”

Türk Telekom 20 bilgisayar bağışladı

Vali Çiçek daha sonra Halk Kütüphanesi ve İnternet Evinin açılışını yaptı. Alt katında Türk Telekom tarafından bağışlanan yirmi adet bilgisayar ve bir adet yazıcı, üst katındaki kütüphanesinde ise yaklaşık beş bin kitabın bulunduğu Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi’ni gezen Vali Çiçek, açılışa katılan vatandaşlara Yozgat Valiliği’nin İnternet Sitesi hakkında da bilgisayar üzerinde uygulamalı olarak bilgi verdi.

Kütüphane ve İnternet Evi’nden sonra Saraykent Devlet Hastanesi’nin açılını yapan Çiçek, ilçeye kazandırılan bu hizmetten dolayı kendisine teşekkür eden hasta ve hasta yakınları ile de sohbet etti.

Karapınar Köyü’nün mutlu günü

Saraykent ilçesinden Karapınar Köyü’ne geçen Vali Çiçek, burada da devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan Sağlık Evi ile Köy Düğün Salonu’nun açılışını yaptı.

Köy Düğün Salonu’nda vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Çiçek, şunları söyledi:

“Bir memleketin büyüyüp gelişebilmesi için kalkınmanın köylerden başlaması gerekmektedir. Bizde bunun bilincinde olduğumuz için, köylerimizin her yönden kalkınması için, var gücümüzle çalışıyoruz. Karapınar Köyü’nde devlet-vatandaş işbirliğinin güzel bir örneğini gördük ve mutlu olduk.”

Vali Çiçek, Karapınar Köyü İlköğretim Okulu’nu da ziyaret ederek, okul yöneticilerinden bilgi aldı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

evet saygı deger bu sayfayı harırlayan buyuklerımız bıraz eleştırecegım ama kusuruma bakmayın lutfen yaptınız bu ıllgılerı neden sçim arıfesınde gerçekleştırıyorsunuz halkın gozunu boyuyorsunuz neden valıbey daha onceden. la arkadaş benım surda saraykent dıye bır ılçem vardı bı yoklayayım halkla ıç ıçe olayım demıyordu veya sayın mıllet vekıllerı neden demıyordu arkadaş surda benı seçen halkım var bır ugrayayım bır hallerını hatırlarını sorayım bır ıhtıyaçları varmı hastamı sayrımı öldumu kaldımı sayhsen ben vatandaş olarak çok zoruma gıdıyor şahsen yapacak bır seyım olmadıgı içinde uzuluyorum neden halk 5 senede bır hatırlanıyor neden siyaset yapılacagı zaman hatırlanıyor neden kendı menfaat lerı olmadan çalışma yapmıyorlar işlerıne gelırse çıkarları varsa gelıyorlar işte benım ilçem canım ılçem dıye lutfen sayın buyuklerımıze duyuruyoruz başka turlu gucuuz yetmıyor lutfen artık gelışmek ve guçlu bır turkıye olmak ıstıyorsat halkı görmezden gelmeyelım sadece işimiz düşünce degıl herzaman halkı yanında olalım bılmıyorum benım dogru gordugum şeyler bunlar ama katılırsınız ama katılmassınız.oda sizin sorunununz