27 Şubat 2009 Cuma

Sosyal yardımlara “seçim rüşveti” diyen CHP, Yozgat’ta fakirlere para yardımı vaad etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye genelinde AK Parti’nin yoksul vatandaşlara yaptığı yardımları “halka seçim rüşveti vermek” ve “sadaka dağıtmak” şeklinde nitelendirip eleştirirken, CHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Kadim Doğan, 29 Mart’ta başkan seçilmesi hâlinde, belediyenin tesbit edeceği fakirlere para yardımı yapma vaadinde bulundu. Doğan, “Amacım, yoksul insanlara sosyal belediyecilik anlayışımız gereği sahip çıkmak” dedi.

Kadim Doğan, daha önce Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in dile getirdiği bir vaadi de aynen tekrarladı: “Musabeyli projesi tamamlandıktan sonra da Yozgatlıya suyu en ucuz şekilde satacağım.”

CHP’nin Anayasa Mahkemesi’nde dava açarak belediyelerin öğrencilere burs vermesini engellediğini unutan Doğan, Yusuf Başer döneminde kaldırıldığını ileri sürdüğü “fakir öğrencilere burs” yardımını tekrar hayata geçireceğini iddia etti.

Doğan’ın, kendi partisi tarafından mahkeme kanalıyla engellenen belediye burslarını nasıl tekrar hayata geçireceği merak konusu oldu. Anayasa Mahkemesi, 2008 yılı Kasım ayının sonlarında, belediyelerin Yüksek Öğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesine imkân sağlayan düzenlemeyi, CHP’nin açtığı dava üzerine iptal etmişti.

CHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Kadim Doğan, 29 Mart’ta yapılacak olan Mahallî İdareler Seçimleri’ne dair, Yozgat gazetesine açıklamalarda bulundu.

29 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilmesi hâlinde Yozgat’a getireceğini ileri sürdüğü hizmetlere dair vaadlerini sıralayan Doğan, daha önce Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in dile getirdiği bir vaadi de aynen tekrarladı. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan illerden birisinin Yozgat olduğunu ileri süren Doğan, “Musabeyli projesi tamamlandıktan sonra da Yozgatlıya suyu en ucuz şekilde satacağım” dedi.

Başer bunu geçen sene söylemişti

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, geçen yıl Ekim ayında yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

“Bizim asıl hedefimiz Musabeyli Barajı’ndan gelecek olan su. Biz bu güne kadar suya hiç zam yapmadık ve bundan sonra da yapmayacağız. Musabeyli Barajı devreye girdiğinde suyu Yozgat halkına daha da ucuzlatarak vereceğiz. Musabeyli Barajı’nın devreye girmesi ile birlikte Yozgat’ın en az 50 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak.”

Başer’in bu açıklaması, 8 Ekim 2008 Çarşamba günü Yozgat Muhabir’de “Başer: Musabeyli Barajı devreye girdiğinde su fiyatında indirim yapacağız” başlığıyla yayınlanmıştı.

Kadim Doğan, açıklamasında ayrıca, Belediyeden yardım alan fakirlerden su parası almamayı ‘düşündüğünü’ de söyledi.

Erdoğan’dan Musabeyli Barajı açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 24 Şubat’ta Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingte, Musabeyli Barajı hakkında şunları söylemişti:

“Sevgili Yozgatlılar, Yozgat Musabeyli Barajı’nın temelini attık. İnşallah bu barajımızı kısa bir zamanda bitiriyoruz. Bu baraj bittiğinde, Yozgat merkez, Yerköy ve Organize Sanayi Bölgemizin su sorununu 50 yıllığına çözüyoruz.”

Ucuz ekmek vaadi

“Küresel kriz, geçim konusunda Yozgat halkını da olumsuz etkiledi” diyerek, yaşanan ekonomik sıkıntıların dış kaynaklı olduğunu kabul eden CHP Belediye Başkan Adayı Kadim Doğan, açıklamasında yoksul vatandaşlara yönelik başka vaadlerde de bulundu.

Doğan, Belediye Başkanı seçilmesi hâlinde ‘ilk işinin Belediye ekmek fırınını yeniden devreye sokup, ekmeği ucuza malederek halka intikal ettirmek olacağını’ söyledi.

Yozgat’ta en başarılı belediyeciliği CHP yaptı

Cumhuriyet tarihi boyunca Yozgat’ta en başarılı belediye başkanlıklarını CHP rozetli politikacıların yaptığını ileri süren Doğan, bu iddiasını şöyle dile getirdi:

“Yozgat Belediyesi’nin icraatlarınızı gerçekçi bir gözlemle incelediğimizde görüyoruz ki, bu şehre en etkili ve en kalıcı hizmetleri rahmetli Salim Korkmaz ile rahmetli Cevdet Dündar gerçekleştirmiştir. Her iki merhumun ikisi de sosyal demokrat ve ikisi de CHP’li idi. Yozgat, bu iki CHP’li Belediye başkanları ile büyük hizmetlere kavuşmuştur. Meselâ Belediye Sebze Hali, Belediye Düğün Salonu, rahmetli Salim Korkmaz’ın; şehrimizin su ihtiyaçlarının karşılandığı Kirazlı ve Menekşe Deresi Göletleri rahmetli Cevdet Dündar’ın eserleridir. Yozgat, bu insanların eserleriyle güzelleşmiştir. CHP’li başkanlarımız her zaman halkımız tarafından takdirle ve saygıyla anımsanmaktadır. Ama sağ iktidarların Belediye başkanları için aynı şeyleri duymanız mümkün mü? Kesinlikle hayır. O zaman hemşehrilerimiz partilerin hizmetlerini vicdanında tartmalıdırlar. Bunun sonucunda da 29 Mart’ta CHP’ye oy vermelidirler. Eğer 29 Martta ben seçilirsem, Yozgat Belediyesi halkçı bir anlayışla yönetilecek, fakirlerin yüzü gülecektir.”

Başer’e yolsuzluk suçlaması

Doğan, açıklamasında, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’i yolsuzluk yapmakla da suçladı. Doğan, şunları söyledi:

“Yozgat kamuoyunun malûmu olduğu gibi, Belediye son 5 yılda çeşitli yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kalmıştır. Çemsan bölgesindeki vakıf arazisinin peşkeş çekilmesi, fuar alanı karşısındaki yeşil alanda yapılan kanunsuz imar tadilatları ve çiçek alımları, adliyeye intikal etmiştir. Bu konudaki iddiaların soruşturmaları tamamlanmak üzeredir. 29 Mart’ta CHP Yozgat Belediyesi’nde iktidara geldiği takdirde Yozgat’ta vatandaşlar, Belediyenin yolsuzluklarını değil, kentin çehresini değiştirecek hizmetleri konuşacaktır.”

İktidar partisinden olmak belediyeyi kurtarmadı

Kadim Doğan, AK Parti iktidarının Yozgat Belediyesi’ne yeterince destek vermediğini de ileri sürerek, “Bir belediye başkanının iktidar partisine mensup olmasının yeterli olmadığı görüldü” dedi. Doğan, bu konuda şunları söyledi:

“AKP adayı, geçen seçimlerde AKP iktidarının her türlü imkânlarından Yozgat Belediyesi’nin faydalanacağını iddia etmişti. Yozgatlı vatandaşlarımız da bu iddiaya inanmıştı. Yozgat Belediyesi’nin en azından borçlarının silineceğini zannetmişti. Oysa borçlar silinmedi, Türkiye’deki bütün belediyeler gibi Yozgat Belediyesi’nin de borçları yeniden yapılandırıldı. Belediye, AKP iktidarında da borç batağında yüzdü. Çok ciddi parasal sıkıntı yüzünden de Belediye Başkanı, Yozgat’ta Belediyenin kıymetli mülkü, arsası varsa, satmak zorunda kaldı. Belediye personeline bile arsa satarak borcunu ödemeğe çalıştı. Rahmetli CHP’li Belediye Başkanımız Salim Korkmaz’ın yaptırdığı hal binasındaki dükkânları satarak personelin maaşlarını ödeyebildi. Bir belediye başkanının iktidar partisine mensup olmasının yeterli olmadığı görüldü. CHP’nin başarılı başkanları Yozgat’ta Belediyeyi yönetirken o zaman da iktidarda CHP yoktu. Ama onlar becerikli oldukları için, muhalefete mensup oldukları halde Yozgat’a başarıyla hizmet ettiler. Diğerleri ise yanlarında iktidar gücü olduğu halde sorunları çözemediler. Demek ki iş bilenin, kılıç kullananın… Biz Belediyeciliği biliyoruz ve Belediyenin imkânlarını da en iyi şekilde kullanacağız.“

CHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Kadim Doğan, Yozgat’ta gerçekleştirmeyi düşündüğü diğer projeleri de yakında açıklayacağını belirtti.

Hiç yorum yok: