28 Şubat 2009 Cumartesi

Valilikten iş isteyen 117 kişiden 54’ü davete icabet etmedi, 7’si ise verilen işi beğenmedi

Yozgat Valiliği, Türkiye’nin pek çok şehrinde olduğu gibi Yozgat’ın da en büyük sıkıntılarından birisi olan işsizliğe ve yoksulluğa karşı vatandaşlarla bir araya gelerek çözüm üretmeye çalışıyor.


13 Şubat 2008 tarihinden bugüne kadar her Perşembe günü ihtiyaç sahibi Yozgatlılarla “Halk Günü” toplantılarında bir araya gelerek vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat İş Kurumu’nu devreye sokarak, işsizlere iş bulmaya çalışıyor.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, geçen perşembe günü on dokuzuncusu yapılan Halk Günü toplantısında, Valiliğe yapılan iş talepleri hakkında bilgi verdi.

Vali Çiçek’in verdiği bilgiye göre:

- 13 Şubat 2008’den bugüne kadar yapılan 117 iş talebinden 112’si, Yozgat İş Kurumu tarafından işleme alındı.

- Başvuruları işleme alınanlardan 14’ü işe yerleştirildi. Bu kişilerden 5’i Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı kuruluşlardan Yaşlılar Özürlüler ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, 2’si de özel sektörde işe başladı. İşe başlayan 14 kişiden 7’si ise Yozgat İş Kurumu tarafından işe yerleştirildi.

54 işsiz davete icabet etmedi; 7 işsiz ise verilen işi beğenmedi

- Yozgat İş Kurumu, iş başvurusu yapan 29 kişi için iş araştırması yapıyor.
- İş başvurusu yapanlardan 54 kişi, kendilerine yapılan davete icabet etmedi.
- İş başvurusu yapanlardan 7 kişi, kendilerine bulunan işi kabul etmedi.
- Halk Günü toplantısına katılıp iş talebinde bulunan 1 kişi meslek edindirme kursuna alındı.
- İş başvurusu yapanlardan 7 kişiye, verdikleri adres ve telefonlardan ulaşılamadı.

- 2009 yılı Ocak ayı içerisinde başvuruda bulunan 5 kişinin talebi işleme alındı, 1 kişiye özel sektörde iş bulundu. Müracaat eden diğer vatandaşların işlemleri devam ediyor.

Her Perşembe günü düzenlenen ve Vali Amir Çiçek’in başkanlık ettiği Halk Günü toplantılarının on dokuzuncusuna, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Şahin Altan ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Korkmazyürek de katıldı.

Hiç yorum yok: