18 Şubat 2009 Çarşamba

Yozgat, yoksulluğun suçunu hükümette görmüyor

Yozgat gazetelerinin köşe yazarları sık sık, devlet yatırımları konusunda Yozgat’ın hak ettiği ilgiyi göremediğini, bu konuda komşu illere kıyasla haksızlığa uğradığını ileri sürüp, Yozgat’ın devletten yeterince destek görmediğini iddia ediyorlar.

Ancak, aynı yazarlar, 29 Mart seçimleri öncesi siyasî hareketsizliği, Yozgat’ta seçimleri AK Parti’nin kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor oluşuna bağlıyorlar. Yazarların bu tespiti de şu sonucu ortaya koyuyor: Yozgat halkı, şehrin yoksulluğundan hükümeti sorumlu tutmuyor.

Sürekli şikâyet eden yazarların bu çelişkisi, Yozgat medyasının, sorunların kaynağını iyi tespit edemediğini, kabahati yanlış yerlerde aradığını ortaya koyuyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın Yozgatlı muhabir bu yazıyı yazmadan önce kaç Yozgatlı ile görüştünüz aceba. Yozgatın neden bukadar fakileştiğini şimdi daha iyi anlıyorum sizingibi gazeteciler sayesinde bu memleket kasaba hüvviyetinden çıkamadı. bravu size milletin sorunları yerine gözünü boyamaya devam edin.

Adsız dedi ki...

Yozgat'ın fakir olduğu yönünde bi araştırmanız oldumu bugüne kadar.. Köylerimi daha fakir şehirlerimi? bunu yazmış iseniz mutlaka araştırmanız olmuştur.. Araştırmadan yazmak Genel ahlaka aykırıda.. O bakımdan yani..

Peki Yozgat Gazetelerinden kaçtanesini okuyosun.. Kaçtane köşe yazarını okuyosun ve yine soruyorum.. Kaçtane Gazetenin internet sitesinin özelliklerini öğrenip kurnazlık yollarını bulup amerikayı bulmuş gibi övünmeyipte.. gerçekten yazıları okuyosun. Yada ben yazarları okumuyorum..

Ağzınızda bi sakız.. Halkımız demogojiye çabuk düşüyo sayenizde ne doğru hükümetleri seçebiliyo.. nede kendilerini fakirlik sıfatından kuratarabiliyo...

Kınıyorum..

Adsız dedi ki...

Sayın Yazar o sizin tesbitiniz.Yozgat'a hiçbir hükümet maalesef gereken ilgiyi göstermedi.Bilhassa Millet Vekillerimiz Ankaraya yerleşince Yozgat'ı unutuyorlar.Sn Cemil Çiçek devletin en üst kademelerine kadar yükseldi ama memleketine de dişe dokunur bir faydasını göremedik.Geçenlerde bir hemşerimiz ne güzel söyledi fabrika yaptınızda biz istemedikmi diye tepkisini pek güzel gösterdi.Yinede memleketimize kendi çaplarında yatırım yapan değerli hemşerilerimize buradan bütün kalbimle şükranlarımı arz ediyorum.Saygılarumla.Abdülkadir Çapanoğlu