23 Şubat 2009 Pazartesi

Yozgat’ın 4 ilçesine yüksek okul açılacak

Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak Yozgat’ın Sorgun, Boğazlıyan, Yerköy ve Sarıkaya ilçelerine Meslek Yüksek Okulu açılması için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay çıktı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçelerine kurulacak olan yüksek okulun temelinin bu yıl içinde atılacağını söylerken, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Sarıkaya’ya açılacak olan yüksek okulun temelinin atılması için, Sarıkayalıların 500 bin TL toplamaları gerektiğini söylüyor. Boğazlıyan’a kurulacak olan yüksek okulun temeli ise geçen yıl atılmıştı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat’ın Sorgun, Boğazlıyan, Yerköy ve Sarıkaya ilçelerine Meslek Yüksek Okulu açılacağını bildirdi. Sorgun’a Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu, Sarıkaya’ya da Turizm Meslek Yüksek Okulu açılacak.

Boğazlıyan’da ise, yapımı Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık tarafından üstlenilen Meslek Yüksek Okulu’nun temeli, 1 Kasım 2008’de düzenlenen bir törenle atılmıştı.

500 bin TL toplayın temeli atalım

Kendisi de Sarıkayalı olan AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sarıkaya’ya Turizm Meslek Okulu kurulması kararının çıktığını ancak temelinin atılabilmesi için Sarıkayalıların 500 bin TL toplaması gerektiğini söyledi.

Sarıkaya’da haftalık olarak yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin web sitesinde yer alan habere göre, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sarıkaya Turizm Meslek Okulu’nun temelinin atılabilmesi için, 500 bin TL toplanması gerektiğini söyledi.

Yüksek Okul lafı duymak istemiyorum

Gazetenin haberine göre, ‘artık yüksek okul lafını duymak istemediğini’ söyleyen Akgül, bu konuda şu açıklamada bulundu:

“YÖK’ten karar çıktı; Turizm Meslek Yüksek Okulu kesin yapılacak ama Sarıkaya halkının da destek olması gerekir. Üniversite yaptırma derneği bir hesap açacak ve bu hesaba Sarıkayalı herkes para yatıracak. Yüksek Okul için ne zaman 500 bin TL toplanırsa o zaman Yüksek Okul’un temelini atacağım; bu benim sözüm…”

Sorgun’da temel bu yıl içinde atılacak

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, son günlerde halk arasında Boğazlıyan ve Sarıkaya ilçelerine yüksek okul açılacağına dair söylentilerin yaygınlaşması üzerine, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ile görüştüğünü belirtti.

İleri gazetesinin haberine göre Şimşek, “İlçemize yapılması düşünülen yüksek okul, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’dur. Bunun içerisinde turizm, seracılık, masörlük ve buna benzer birçok bölümler bulunmaktadır” dedi. Şimşek, yüksek okul binasının temelinin bu yıl içerisinde atılacağını söyledi.

Hiç yorum yok: