30 Eylül 2009 Çarşamba

2011'de Kalkınma Ajansı’nın Başkanı Vali Çiçek

Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, yönetim kurulu başkanlarının her yıl değişeceğini belirterek, başkanlığın gelecek yıl Sivas Valisi Ali Kolat’a, daha sonra da Yozgat Valisi Amir Çiçek’e verileceğini söyledi.

Kayseri, Sivas ve Yozgat’ı kapsayan “Düzey 2 TR72 Bölgesi Kalkınma Ajansı”nın yönetim kurulu toplantısı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Öğrenci servisi ile TIR çarpıştı: 1 ölü 1 yaralı

Yozgat’ta öğrenci servisi ile TIR'ın çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Hurdaya dönen öğrenci servisinde öğrenci bulunmadığı için, ölen ya da yaralanan öğrenci olmadı.

Eroğlu: Ayçiçeği Yağı Fabrikası cezaevine dönüştürülürse, 100 kişiye iş imkânı sağlanabilir

Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait âtıl durumdaki Ayçiçeği Yağı Fabrikasının, mahkûmların tarımsal üretim yapabilecekleri bir açık cezaevine dönüştürülmesine yönelik çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Başkan Eroğlu, 400 mahkûmun tarımsal üretim yapmasının ilçenin kalkınmasına katkı sağlayacağını, cezaevi’ne tahsis edilecek 100 kişilik personel kadrosunun da Çandır’da işsizliği ortadan kaldıracağını düşünüyor.

29 Eylül 2009 Salı

Belediye, işadamı Turhan’ın yaptıracağı Bilim Sanat Merkezi’ne 10 bin metrekare arsa tahsis etti

Yozgat Belediyesi, hayırsever işadamı Cengiz Seyhan Turhan tarafından yaptırılacak olan Bilim Sanat Merkezi için 10 bin metrekare arsa tahsisinde bulundu. Turhan ailesine teşekkür eden Yozgat Belediye Başkanı Başer, kısa bir süre sonra Bilim Sanat Merkezi için resmî protokol imzalanacağını söyledi.

Yozgat çiftçisi soğuk hava depoları istiyor

Gazeteci Ahmet Sargın, Yozgatlı çiftçiler için hayatî önem taşıyan “soğuk hava deposu” ihtiyacına dikkat çekti.

“Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği” isimli derneğin başkanlığını da yürüten gazeteci Ahmet Sargın, İleri gazetesinde yayınlanan “Vah benim köylüm” başlıklı yazısında, soğuk hava deposu olmadığı için ürünleri ziyan olan Yozgatlı çiftçilerin sıkıntısını gündeme getirdi.

Ercan: Mezunlarımızın işsizlik problemi yok

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Aydın Ercan, okulda 250 öğrencinin eğitime başladığını; Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nden geçen dönem mezun olan 100 öğrenciden 85’inin yüksek öğretime geçtiğini bildirdi. Diğer 15 öğrencinin de çeşitli otellerde çalışmaya başladıklarını kaydeden Ercan, “Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi mezunlarının, mezun olduktan sonra işsiz kalma gibi problemi yok” dedi.

TSO’dan 500 öğrenciye kırtasiye yardımı

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye kırtasiye malzemesi ve çanta yardımında bulundu.

Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nda hazırlanan kırtasiye poşetlerini okul müdürlerine teslim eden TSO Meclis Başkanı Özkan Karataş, ticaret ve sanayi odalarının ekonomik faaliyetlerinin yanında birtakım sosyal sorumluluklarının da bulunduğunu ifade etti.

TSO olarak geçen Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıttıklarını hatırlatan Karataş, okulların açılmasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye kırtasiye ve çanta yardımında bulunduklarını söyledi. Karataş, hazırladıkları kırtasiye paketlerini okul müdürlerine teslim ettiklerini, onların da öğrencilere ulaştıracaklarını kaydetti.

Dekan Acar, Başhekimlikten istifa etti

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, bu göreviyle birlikte sürdürdüğü Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekilliği görevinden istifa etti. Prof. Acar, “Görülen lüzum üzerine 29 Eylül 2009 tarihi itibariyle Başhekim Vekilliği görevimden istifa ediyorum” dedi.

Yaklaşık 4 aydır Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekilliği görevini yürüten Prof. Dr. Hasan Acar, yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.

Tıp Fakültesi Dekanı ve Başhekim Vekili olarak son 4 aydır görev yaptığını ifade eden Hasan Acar, şu açıklamada bulundu:

“Bu dönem içerisinde hastanemizi Yozgat halkının hizmetine açmak üzere ekibimle beraber elimden gelen her türlü gayreti gösterdim. Gerek üniversite içinde gerek dışında kamuyu zarara uğratacak her çeşit girişime engel oldum. Görevli olduğum 4 ay içerisinde hastane tadilat projeleri yapılmış, hastane inşaatının yüzde 80’i tamamlanmış ve makinelerin birçoğu alınmıştır. Görülen lüzum üzerine 29 Eylül 2009 tarihi itibariyle başhekim vekilliği görevimden istifa ediyorum.”

28 Eylül 2009 Pazartesi

Özelleştirilmek üzere satışa çıkarılan
Sorgun Şeker Fabrikası’nın sezon açılışı yapıldı

Sorgun Şeker Fabrikası’nın 2009-2010 yılı 12. pancar alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı. Sorgun Şeker Fabrikası, Türkşeker A.Ş.’ye ait diğer 5 fabrikayla birlikte, 12 Eylül 2009 tarihinden itibaren varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmek üzere satışa çıkarılmıştı. İhalede son teklifi verme tarihi 19 Kasım 2009.

Kuşlara ateş edip ağaçtaki arkadaşını vurdu

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Büyükeynelli Köyü’nde av tüfeği ile kuşlara ateş eden avcı, ağaçtaki arkadaşının yaralanmasına sebep oldu.

Rüstem C. isimli şahıs, kendisine ait ruhsatlı av tüfeği ile Büyükeynelli merasında avlanırken, gördüğü bir kuş sürüsüne ateş etti. Bu esnada ağaçta ceviz toplayan Hasan Günaydın, tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sebebiyle hafif yaralandı. Günaydın, Sorgun Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

27 Eylül 2009 Pazar

Turhan: Yozgat’a okul yaptırmak istedim, dönemin valisi “Yozgat’ta liseye ihtiyacımız yok” dedi

Yozgat Kraft Torba A.Ş. ile Çiasan Kraft Torba Ambalaj A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, babasının öğretmenlik yaptığı Manavgat’ın Karacalar Köyü’nde 12 derslikli okul yaptıracak.

Hayırseverliğinden dolayı Antalya Valisi Alâaddin Yüksel’in alnından öperek tebrik ettiği Yozgatlı iş adamı Turhan, ülkeye hizmet etmek ve borcunu ödemek için geçen yıllarda Yozgat’ta bir lise yaptırmak istediğini ancak dönemin valisinin, “Yozgat’ta liseye ihtiyacımız yok” diyerek bu teşebbüsünü geri çevirdiğini iddia etti.

Çandır’ın MHP’li Belediye Başkanı Eroğlu, CHP döneminin yolsuzlukları için müfettiş istedi

Yozgat’ın Çandır ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, makam koltuğu ile makam masasının haczedilmesine sebep olan belediye borçlarından bir kısmının, CHP döneminde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerden kaynaklandığını ileri sürerek, İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş taleb ettiklerini bildirdi.

Başkan Eroğlu, “Bu olayın kamuoyu tarafından duyulması üzerine 4 ay önce İçişleri Bakanlığı’ndan talep etmiş olduğum müfettişin gelme süresi öne alındı” dedi.

Öldürülüp toprağa gömülen işadamının kardeşi: Aracının Yozgat’ta yakılması mesaj niteliği taşıyor

İlyas K. adlı Özel Harekâtçı binbaşının elebaşı olduğu çete tarafından Gebze'den alınarak, Ankara'da iple boğulduktan sonra toprağa gömülen iş adamı Abdurrahman Sever'in kardeşi Mehmet Sever, “Aracının Yozgat’ta yakılması bir yerlere mesaj niteliği taşıyor. Cinayetin bütün yönleri ile araştırılmasını istiyoruz” dedi.

İstanbul Pendik'teki işyerlerinde İHA’ya açıklamalarda bulunan Mehmet Sever, cinayetin provokatif bir cinayet olduğunu söyledi. Sever, “Bu cinayet sıradan bir cinayet değil. Aracının Yozgat’ta yakılması, cinayetin işlendiği bölge, öldürülüş biçimi bir yerlere mesaj niteliği taşıyor. Cinayetin bütün yönleri ile araştırılmasını istiyoruz” dedi.

Kütahya’ya tayin edilen İngenç’e veda yemeği

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yardımcılarından Mustafa İngenç’in Kütahya Vali Yardımcılığı’na tayin edilmesi dolayısıyla bir veda yemeği düzenledi.

Yerköy’de düğün dönüşü silahlı kavga: 3 yaralı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bir düğün töreni sonrasında otomobil park etme meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 2’si ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı. Zanlı K.P., Jandarma ekibi tarafından yakalandı. Yerköy Devlet Hastanesi’nde muayeneden geçirilen K.P’nin aşırı derecede alkollü olduğu belirlendi.

Alıcı bulunamayan kavun ve karpuz tarlada kaldı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaklaşık 5 bin dekar alanda ekili bulunan kavun ve karpuz, alıcı bulunamadığı için çürümeye terk edildi.

Maganda kurşunuyla hayatını kaybeden küçük Metehan, gözyaşları arasında toprağa verildi

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde, düğün töreninde davetlilerden birisinin havaya açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden 4 yaşındaki Metehan Durmaz, Ankara'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Metehan Durmaz’ın ölümüne sebep olan A.D., polisin takibi sonucunda Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yakalanmıştı.

Yozgat’ta 88 bin 41 kişi Yeşil Kart sahibi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın verdiği bilgiye göre, 25 Ağustos 2009 tarihi itibariyle Yozgat’ta 88 bin 41 kişi Yeşil Kart kullanıyor.

Usulsüz yeşil kart alındığının veya verildiğinin tespiti hâlinde, yapılan harcamaların usulsüz kullananların kendilerinden, velilerinden veya kanunen bakmakla yükümlü bulunan yakınlarından iki misli olarak geri alındığına işaret eden Akdağ, belgeleri kullanan ve düzenleyenler hakkında ayrıca genel hükümlere göre ceza kovuşturması yapılmasının sağlandığını söyledi.

26 Eylül 2009 Cumartesi

Kırşehir’de havaya ateş edip 4 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan zanlı Yerköy’de yakalandı

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde, davetlilerden birisinin düğünde havaya ateş etmesi sonucu yaralanan 4 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırılırken yolda öldü, 2 kişi de yaralandı. Olaydan sonra kaçan zanlı, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yakalandı.

Hızlı tren hattındaki çalışmalar devam ediyor

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Hızlı Tren Hattı’nın bir an önce tamamlanması için ne gerekiyorsa yapıldığını, bu amaçla bütün kurum ve kuruluşların ahenk içerisinde çalıştığını söyledi.

Boğazlıyan’da trafik kazası: 4 yaralı

Boğazlıyan ilçesinden Yozgat’a seyreden Cahit Mat yönetimindeki 66 EE 932 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Tahsin Cansever yönetimindeki 66 AF 176 plakalı TIR ile Poyrazlı Köyü yol ayrımında çarpıştı.

TIR’ın otomobili yaklaşık 30 metre sürüklediği kazada, otomobil sürücüsü Cahit Mat ile birlikte araçtaki Bilge Mat, 4 yaşındaki Efe Tuna Mat ve Tuğba Akyüz yaralandı.

Hurdaya dönen otomobilde bulunan 5 yaşındaki Funda Gençaslan ile TIR sürücüsü ise, kazadan yara almadan kurtuldu.

Yaralılar ambulansla Boğazlıyan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

25 Eylül 2009 Cuma

Kadışehri şehirler arası terminali hizmete açıldı

Yozgat’ın Kadışehri ilçesi şehirler arası terminal binası, bu gün düzenlenen bir törenle açıldı. Kadışehri’de ayrıca, 60 öğrencinin eğitim göreceği Ana Okulu ile Vasfibey Mahallesi Çalılı Tepe Mevkii’nde Kadışehri Belediyesi’ne ait Sosyal Tesisler ve Halı Saha’nın da açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, 200 bin Liraya malolduğunu belirttiği terminalin hizmete girmesiyle ilçeleri ile birlikte bölgenin önemli bir ihtiyacının karşılandığını söyledi. Yozgat Valisi Amir Çiçek de, açılışı yapılan tesislerin ilçenin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Akdağmadeni’de trafik kazası: 3 yaralı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.

İstanbul’dan Sivas’a giden Hüseyin Yılmaz yönetimindeki 34 BSV 96 plakalı yolcu otobüsü, E-88 Kara Yolu’nun Akdağmadeni ilçesi girişindeki yol çalışması yapılan bölümde şarampole yuvarlandı.

Otobüs sürücüsü Hüseyin Yılmaz, Mehmet Demirel, 10 yaşındaki Ömer Çelik hafif yaralandı. Yaralılar, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

24 Eylül 2009 Perşembe

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu,
Türkiye’nin en iyi okulları arasında yer alıyor

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu Müdürü Ali Acar, SBS’de kazandırmada % 100, yerleştirmede % 98 oranında başarı kaydettiklerini ve SBS puan ortalamasında 19 bin okul içerisinde 160’ıncı olduklarını hatırlatarak, Türkiye’deki en iyi okullar arasında yer aldıklarını söyledi.

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu Müdürü Ali Acar, 2009-2010 eğitim öğretim yılının Türkiye’ye, Yozgat’a, bütün öğrenci ve öğretmenlere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Büyüksoy: Muhalefetin tavrı bayrama yakışmadı

“Merhaba Yozgat” gazetesi Yazı İşleri Müdürü Recai Büyüksoy, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programında, MHP heyetinin ‘açılım’ gerekçesiyle AK Parti milletvekillerine tepki gösterip karmaşa çıkarmasının bayrama yakışmadığını kaydetti.

Büyüksoy, “Parti temsilcileri, yandaşları, birbirlerine daha yakın olmuş olsalar, belki de program esnasında yaşanan kısa süreli atışmalar, yerini büyük bir kavgaya bırakacaktı” diye yazdı.

Çınarer: Okul öncesi eğitim yaygınlaştırılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, okulların fizikî kapasitesinin arttırılması, bilgi teknoloji sınıflarının çoğaltılması ve okul öncesi eğitimin köy okullarına kadar yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, İlköğretim Haftası’nın başlaması münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, eğitim camiasını kutladı. Çınarer, “Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim Haftası’nın ve 2009-2010 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve Yozgat için hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunu belirten Çınarer, eğitimde yapılması gerektiğini düşündüğü çalışmaları şöyle özetledi:

1- Eğitimin fizikî kapasitesi arttırılmalı,
2- Okullarımızda bilgi teknoloji sınıfları çoğaltılmalı,
3- Okul öncesi eğitim köy okullarına kadar yaygınlaştırılmalıdır.

TOKİ, Sarıkaya’ya 206 adet konut yaptıracak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine 206 adet konut daha yapacak.

TOKİ, Sarıkaya ilçesine yapılan 192 konutun ardından 206 konut daha inşa edilmesi için çalışma başlattı. Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, daha önce yapılan toplu konutların yanına dar ve orta gelir grubu için 2. etap konutların yapılacağını belirterek, “Proje çalışmaları tamamlanan 206 konut için müracaatlar 18 Aralık’a kadar Ziraat Bankası Sarıkaya Şubesi’ne yapılacak. 8 bloktan 5’er katlı ve asansörlü olacak olan binaların sosyal donatıları da yapılacak” dedi.

(Kaynak: yurthaber.com)

MHP, ufuk çizgisini kaybediyor

Yorum / Sürur Öztürk

İçi boş sloganlar, ne kadar heybetli kükremelerle dillendirilirse dillendirilsin, ilk etkisi geçtikten sonra bir kedi miyavlamasına dönüşür… Bir iddiayı güçlü kılan, doğru bilgiye dayalı olmasıdır.

“Açılım” konusunda Türkiye genelindeki tartışmaları takib ettiğim gibi, Yozgat özelindeki tartışmaları da mümkün olduğu ölçüde takib etmeye çalışıyorum. Bu tartışmanın Yozgat boyutu, hem gazetecilerin, hem de siyasetçilerin çapını, kapasitesini, bilgisini, kültürünü, bakış açısını, yaklaşım tarzını, tartışma yöntemini ve ahlâkî seviyesini tanıma, ölçme ve anlama imkânı da sağlıyor.

23 Eylül 2009 Çarşamba

‘Bölünecek miyiz?’ sorusuna Başbuğ’un cevabı:
Her söyleneni ciddiye almayın

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kendisine değişik çevreler tarafından “Bölünecek miyiz?” sorusunun sorulduğunu belirterek, bu soruya verdiği cevabı şöyle dile getirdi: “Her söyleneni ciddiye almayın.”

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Sınırtepe Karakolu’nda yaptığı konuşmayla “Demokratik Açılım”a açık destek veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dönüşte Mardin Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Bir gazetecinin “Sınırtepe Karakolunda, ‘yaşanan süreçten tedirginlik duyanlar var’ dediniz. Tedirginlik duyanlar kimler?” sorusuna şöyle cevap verdi:

Çiftçi Aksoy: Kavun karpuz üretimi yaygınlaşmalı

Sarıkaya’ya bağlı Kerpiççik Köyü’nde “buğday ve pancara alternatif ürün” olarak kavun yetiştiren Ahmet Aksoy isimli çiftçi, 15 ton kavun yetiştirdiğini belirterek, “çiftçiye ekonomik katkı sağlayacak kavun ve karpuz yetiştiriciliğinin Sarıkaya’da mutlaka yaygınlaşması gerektiğini” söyledi.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan “Sarıkaya” gazetesinin internet sitesinde “Organik kavun’un adresi kerpiççik” başlığıyla yayınlanan habere göre, Kerpiççik Köyü Muhtarlığı’ndan emekli olan ve 30 yıldır çiftçilik yapan Ahmet Aksoy, “alternatif ürün” uygulamasından memnun.

Buğday ve pancara alternatif ürün olarak organik kavun fidesi dikmeye karar verdiğini belirten Aksoy, 2008 yılında 2 dönüm, 2009 yılında ise 5 dönüm alanda kavun fidesi diktiğini ve 15 ton civarında kavun yetiştirdiğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kavun ve karpuz yetiştiriciliği konusunda kendilerini bilgilendirdiğini belirten Aksoy “çiftçiye ekonomik katkı sağlayacak kavun ve karpuz yetiştiriciliğinin Sarıkaya’da mutlaka yaygınlaşması gerektiğini” düşünüyor.

Erdoğan Akdağ: Bin kişiyi okuttum ama
teşekkür edenlerin sayısı 5-6’yı geçmez

Yozgatlı hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, eğitim alanında yaptığı hizmetleri anlatırken, bir üzüntüsünü şöyle dile getirdi: “Tabii zoruma giden bir şey var: Bin kişi okuttum; ama teşekkür eden, gelen 5-6 kişiyi geçmez.”

Yozgatlı hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, Milliyet gazetesi ekonomi servisinden İbrahim Ekinci’ye verdiği mülâkatta, hayatına dair ilginç anekdotlar aktardı. Şu cümle, bu ilginç anekdotlardan birisini özetlemeye yetiyor:

“Babam Yozgat’ta Demokrat Parti’nin kurucularından. Evlenmek istediğim kız CHP Yozgat Milletvekili Veli Uyar’ın kızı Serpil. Oldu sonunda…”

20 Eylül Pazar günü “Patronluğu oğluna bıraktı parayı okula, bursa yatırdı” başlığıyla Milliyet gazetesinde yayınlanan mülâkat şöyle:

22 Eylül 2009 Salı

İşadamı Tunç Şenel: Müftülükteki Çapanoğlu Sancağı’nı onarıp Yozgat’a hediye edeceğiz

Yozgat şehrinin kurucusu Çapanoğlu sülâlesine mensup olup da Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşayan 80 kişi, ata yurtları Yozgat’ta bir araya gelip, hasret giderdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ konutlarından oluşan mahalleye “Çapanoğlu Mahallesi” ismini vermeyi düşündüklerini söyledi. Çapanoğlu ailesinden iş adamı Tunç Şenel de, müftülükte bulunan “Çapanoğlu Sancağı”nı tamir ettirip, Yozgat’a hediye edeceklerini bildirdi.

Baydiğin beldesi, sağlık ocağına kavuştu

Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Baydiğin Beldesi, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Kültür ve Sünnet Şöleni”ninde Sağlık Ocağı’na da kavuştu.

Başbuğ’dan demokratik açılıma tam destek

Haber – Analiz / Sürur Öztürk

En sonda söyleyeceğimi en başta da söyleyeyim:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaptığı konuşmayla, Demokratik açılıma tam destek vermiştir. “Demokratik açılım” bir devlet projesidir ve bu projeye karşı karalama kampanyası yürütenler, akıllarını başlarına almak zorundadırlar. Yozgat’ta yayın yapan bazı gazetelerin patronları da, gerçekleri çarpıtarak, akıllarınca bu süreci engellemeye çalışmalarının beyhude bir çaba olduğunu anlamalı, bu yanlışta devam etmeleri hâlinde, mahcup olmanın da ötesinde rezil olacaklarını bilmelidirler. Bunu, Org. Başbuğ “açılım”a destek verdiği için değil, “demokratik açılım”ın Türkiye’nin kalkınmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağına inandığım için söylüyorum.

20 Eylül 2009 Pazar

Bayramda devlet-millet kucaklaşması

Yozgat’ın mülkî amirleri, milletvekilleri, siyasî partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programında bir araya gelerek bayramlaştılar.

Bayramlaşma programında, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sadef ve beraberlerindeki kalabalık bir partili grubu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın bayramını tebrik etmedi ve tokalaşmadılar.

İstanbul’da kaçırıldıktan sonra öldürülen Kürt işadamının aracı Yozgat’ta yakılmış olarak bulundu

İzmit’te kaçırıldıktan 10 gün sonra cesedi Ankara Elmadağ’da bulunan Kürt kökenli işadamı Abdurrahman Sever’in aracı, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yakılmış olarak bulundu. Cinayeti gerçekleştirdiği ileri sürülen çete üyeleri arasında eski bir Özel Harekâtçı, eski bir yüzbaşı ve meslekten atılan uzman çavuşların bulunduğu öğrenildi.

Yozgat polisinden şeker ikramıyla trafik uyarısı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Ramazan Bayramı’nda trafik emniyetini sağlamak için mesai yapıyor. Ekipler, trafik uyarısı yapmak için durdurdukları sürücülerin bayramlarını kutlayıp şeker ikram ettikten sonra, hazırlanan broşürleri verip, trafik kurallarına uymaları için uyarıda bulunuyor. Bu arada, yapılan kontrollerde durdurulan sürücülerin büyük bölümünün emniyet kemerini takmadıkları tesbit edildi.

19 Eylül 2009 Cumartesi

Yozgat yeniden ilim irfan yuvası olabilir

İslâm Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Yozgat’ın geçmişte ilim irfan yuvası olduğunu hatırlatarak, Bozok Üniversitesi sayesinde Yozgat’ın tekrar tarihteki konumuna gelebileceğini söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in daveti üzerine dün baba ocağı Yozgat’a gelen İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Yozgat Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret ettikten sonra, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’yi de ziyaret ederek, üniversite hakkında bilgi aldı. Dedesi Hacı Aziz Efendi’nin yaşadığı tarihî konağı ve Çapanoğlu Büyük Camisi’ni de ziyaret eden Prof. İhsanoğlu, tarihî konağı yeniden yaptırmak ve Yozgat’ın kültür hayatına hediye etmek istediğini söyledi.

Prof. İhsanoğlu, tarihî Hayri İnal Konağı’nda “Ramazan Sohbetleri”ne katılarak, Genel Sekreterliğini yürüttüğü teşkilatın çalışmaları ve önemi hakkında bilgi verdi.

Yozgat Şehitliği MSB tarafından tescillendi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Şehitliği’nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından tescillenerek devlet kayıtlarına geçtiğini bildirdi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, belediye tarafından tahsis edilen arsa üzerine oluşturulan Yozgat Şehitliği’nin bugüne kadar bakım onarım ve düzeninin belediye, valilik ve garnizon komutanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, şu açıklamada bulundu:

Çözümsüzlük taraftarları panik içinde

Haber – İnceleme / Sürur Öztürk

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Yönetiminin 10 Eylül’de Çankaya Köşkü’ne çıkıp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, “Demokratik Açılım”a destek verdiklerini bildirmesi, Yozgat’ta çözümsüzlük taraftarı çevreleri rahatsız etti.

İleri gazetesinin panik hâlinde konuyu çarpıtarak öncülük ettiği karalama kampanyası, Yozgat Haber gazetesinin de desteğiyle, gerçeği yansıtmayan iddia ve suçlamalarla devam ediyor. Oysa, Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun Cumhurbaşkanı Gül’e sunduğu metinde, yaygara koparan çevrelerin dile getirdikleri hassasiyetler de açıkça ifade edilmişti.

18 Eylül 2009 Cuma

Yozgat esir kampı Hollywood filmi oluyor

Birinci Dünya Savaşı’nda Anadolu’da Türklere karşı savaşan Teğmen Elias Henry Jones’un Yozgat’taki esir kampından kaçış hikâyesinin anlatıldığı “The Road to Endor” adlı roman sinemaya uyarlanacak. 2012 yılında tamamlanması planlanan bu Hollywood filminde Yozgat’ın ve Yozgatlıların beyaz perdeye ne şekilde yansıtılacağı ise henüz bilinmiyor.

17 Eylül 2009 Perşembe

Nevzat Kösoğlu’nun sözleri

Yorum / Mümtazer Türköne

Tomris Giritlioğlu'nun "Bu Kalp Seni Unutur mu?" isimli yeni dizisinin Show TV'de yayımlanan teasarı kısa bir belgesel gibi. Yakın tarihimizin şiddet yükünün yanı sıra önemli siyasi figürleri hiç unutulmayacak görüntülerle gözünüzün önünde akıyor.

Bu kısa belgeselin içinde bir Türkeş görüntüsü var. Alparslan Türkeş, tutuklu-sanık sıfatıyla MHP Davası'nın görüldüğü salonda, en ön sırada oturuyor. Sağ tarafında, Türkeş'in hemen yanında duran kişi ise Nevzat Kösoğlu. Kösoğlu 1977 yılında MHP milletvekili idi. 1980 darbesinde tutuklandı ve bir buçuk yıl cezaevinde yattı. Sonra ısrarlı taleplere rağmen siyasetin dışında kaldı, bir fikir adamı olarak hayatını sürdürmeyi tercih etti. Ötüken Yayınları'ndan çıkma, Türk milliyetçiliğinin tarih ve toplum meselelerini konu alan çok sayıda kalıcı fikir eseri var. Kösoğlu bugün kendisini "kadim MHP'li" olarak takdim ediyor; ama siyasetin dışında kaldığı için sözlerinde siyasî endişelerin ve hesapların izine rastlanmıyor.

16 Eylül 2009 Çarşamba

İKT Başkanı Prof. İhsanoğlu Yozgat’a geliyor

İslam Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Yozgat’ı ziyaret edecek.

Prof. İhsanoğlu, dedesi Hacı Aziz Efendi’nin yaşadığı tarihî konağı gezecek. İhsanoğlu, tarihî Hayri İnal Konağı’nda “Ramazan Sohbetleri”ne katılacak.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in davetlisi olarak Yozgat’a gelecek olan İhsanoğlu, 18 Eylül Cuma günü çeşitli ziyaretlerde bulunacak. İlk olarak Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Başer’i ziyaret edecek olan İhsanoğlu, daha sonra dedesi Hacı Aziz Efendi’nin ’nin yaşadığı tarihî konağı gezecek.

Akşam, Kent Park’ta onuruna verilecek iftar yemeğine katılması planlanan İhsanoğlu, iftar sonrasında tarihî Hayri İnal Konağı’na geçerek burada “Ramazan Sohbetleri”ne katılacak.

İhsanoğlu’nun Yozgat ziyaretinden bir gün önce İstanbul’da Filipinler Devlet Başkanı Gloria Arroyo ile bir araya geleceği, görüşmede İKT’nin ara buluculuğunda Filipin Hükümeti ile Moro Müslümanları arasında süren barış görüşmelerinin ele alınacağı kaydedildi.

Aynı günün akşamında ise İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile özel bir iftar yemeğine katılacak.

Kamu-Sen üyeleri hükümeti protesto etti

Yozgat’ta Türkiye Kamu-Sen üyesi 20 kişilik bir gurup, hükümetin kamu çalışanlarına 2010 yılı için vereceği 2,5+2,5 oranındaki maaş zammını, Atatürk Anıtı’nın önünde ayran ve simitle iftar yaparak protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi, memur maaşlarına yapılacak zammı “simit zammı” olarak nitelendiriyor ve bütün Türkiye’de “simit ve ayranla iftar” eylemi düzenliyor.

Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önünde Kamu-Sen üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Hükümetin memur maaşlarına yapmayı düşündüğü zam oranını çok düşük bulduklarını ifade etti.

Yozgatlıların ve ülkücülerin temsilcisi kim?

Haber – Yorum / Sürur Öztürk

Meseleler, önyargısız bir şekilde hakikati aramak yerine ideolojik saplantılarla ele alınınca, en basit konular bile içinden çıkılmaz, karmaşık bir konuymuş gibi algılanıyor ve kamuoyuna da öyleymiş gibi sunuluyor.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun yöneticilerinin Çankaya Köşkü’ne çıkıp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ziyarette bulunmaları ve “Demokratik Açılım”a destek verdiklerini beyan etmeleri de, Yozgat’ta bazı gazeteci ve siyasetçiler tarafından “tepki” ile karşılanmış.

Yozgat’ın “stratejik ülkü”sü

Haber – İnceleme / Sürur Öztürk

Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde ve “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” adıyla 81 ilde gerçekleştirilecek olan çalıştayların, TASAM’ın katkılarıyla düzenlenen Yozgat toplantısı, 15 Eylül’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

“Vizyon” kelimesi, son yıllarda dilimize yerleşen ve sıkça kullanılan yabancı kelimelerden birisi. Türk Dil Kurumu’nun internetteki sözlüğüne göre, Fransızca “Vision” şeklinde yazılan ve “vizyon” telâffuzuyla okuduğumuz kelimenin Türkçe karşılıklarından birisi de ülkü.

Türkiye’de eskiden vizyon kelimesi yerine ülkü kelimesi ile birlikte, Arapça “mefkûre” kelimesi kullanılırdı. Sonraları, mefkûre yerine yine Fransızca bir kelime olan “ideal” kelimesini kullandık. Şimdilerde bu anlam karşılığında en çok kullanılan kelime, “vizyon” oldu.

15 Eylül 2009 Salı

Ahmet Eroğlu’dan Yozgat Haber’e yalanlama:
Haciz işleminin AK Parti ile hiçbir ilgisi yok

Bir kömür tüccarı tarafından, CHP döneminden kalma alacağı sebebiyle makam koltuğu ve makam masası haczedilen MHP’li Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, haciz işlemini AK Parti’nin MHP’yi ve MHP’ye oy verenleri cezalandırması olarak yansıtan Yozgat Haber gazetesi yazarı Gökhan Doğan’ı yalanladı.

Başkan Eroğlu, Yozgat Muhabir'e yaptığı açıklamada, Gökhan Doğan’ı arayarak yazısını düzeltmesini istediğini belirterek, icra davasına konu olan kömür borcunun, kendilerine CHP döneminden kalan bir borç olduğunu belirtti.

Haciz olayının altından AK Parti’nin baskısı değil,
CHP’nin kömür yolsuzluğu çıktı


“CHP dönemi kömür alımında yolsuzluk tesbit ettik” diyen Eroğlu, haciz olayına sebep olan kömürün, CHP döneminde usulsüz olarak alınan ve oy için halka dağıtılan kömürler olduğunu iddia etti.

İcracının, İller Bankası’ndan belediyeye gönderilen paraya da tedbir koydurttuğunu belirten Eroğlu, bu gün bir mahkeme kararı çıkartarak, İller Bankası payı üzerindeki tedbiri kaldırmaya çalışacaklarını bildirdi.

Eroğlu, Türkiye’de 850 milyar ile 2 trilyon arası vergi borcu olan belediyeler arasında, Osmaniye Belediyesi’nden sonra ikinci sırada olduklarını da hatırlatarak, “Maliye’ye olan vergi borcumuzu sildirmek için, Belediye hizmet binasını Hazine’ye devredeceğiz” dedi.

CHP’nin kömürü MHP’yi yaktı

Kömür ticareti yapan işadamı Emre Yıldırım, Yozgat’ın Çandır ilçe belediyesinin kendisine olan borcu ödenmeyince, Başkan Ahmet Eroğlu’nun makam masası ve koltuğu ile belediyenin çelik kasasındaki 1.745 Liraya haciz yoluyla el koydurdu. Özellikle makam masası ile makam koltuğunun haczedilmiş olmasını ‘utanç verici’ olarak nitelendiren Başkan Eroğlu, basına yaptığı ilk açıklamada “Bu onur kırıcı haciz işlemini protesto için, odama yeni bir makam masası ve koltuk almayacağım, görevimi tek sandalyede sürdüreceğim” dedi.

Yozgat Haber yine çarpıttı

Yozgat’ta günlük olarak yayınlanan “Yozgat Haber” gazetesinin köşe yazarı Gökhan Doğan ise, “Çandır üzülmesin, zulüm âbâd olmaz” başlıklı bir yazı kaleme alarak, Çandır Belediyesi’ne konan haczi, ‘AK Parti’nin MHP’yi ve MHP’ye oy verenleri cezalandırması’ olarak değerlendirdi.

Yerel yönetimler arasında ayrım yapmadıklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı DTP’li belediyelere imtiyaz tanımakla itham eden Doğan, Başbakanın aynı hassasiyeti CHP’li ve MHP’li belediyelere göstermediğini iddia etti. Doğan, yazısında, CHP’li ve MHP’li belediyelerin iktidar tarafından cezalandırıldığını, bunun da, bu iki partiye oy veren insanların cezalandırılması anlamına geldiğini ileri sürdü.

Haciz olayından hareketle, “Çandır gibi mini minnacık bir belediyenin hedef tahtası yapıldığını” ileri süren Doğan, “Çandır halkı, iktidar dışı bir tercihte bulunduğu için cezalandırılmıştır (…) Ne yapılıyor, yandaşlar korunuyor, muhalif belediyelere hınçla, hışımla yükleniliyor” diye yazdı.

Başkan Eroğlu, perde arkasını Yozgat Muhabir’e anlattı

Yozgat Muhabir’in sorularını cevaplayan Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu ise, Gökhan Doğan’ın iddiasını yalanladı. Eroğlu, şu açıklada bulundu:

“Gökhan Bey’in yazmış olduğu yazı tamamen hissidir, bizden bilgi alarak değil. Ama onun dışındaki Yozgat gazetesi, Samanyolu, Kanal 7 ve Hürriyet’e düşen haberler, fikrimiz alınarak (bizden bilgi alınarak) yazıldı, yayınlandı; ama Gökhan Beyinki tamamen hissî, ona da biz düzeltmesi için uyarıda bulunduk. Çünkü iktidar partisiyle ya da onların ‘yandaşlarını kayırma ve diğerlerini ezme’ gibi bir iddiasıyla bu davanın alâkası yok. Onu biz düzeltmesini de rica ettik kendisinden o yazısını. Biz kabul etmiyoruz yani, öyle bir şey yok. Doğru bir bilgi değil yani. Biraz hissî olmuş. Düzeltilmesi konusunda biz uyarıda bulunduk.”

Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, Yozgat Muhabir’in sorularını cevaplarken, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bu borç, CHP’nin usulsüz olarak alıp,
oy için dağıttığı kömürlerin borcu


Haciz olayına konu olan ve CHP’nin Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşen kömür alımında yolsuzluk tesbit ettiklerini belirten Başkan Eroğlu, alacaklının kendilerine “usulsüz de olsa bu borcu ödeyin” dediğini, kendilerinin ise bunu kabul etmediklerini ileri sürdü. Eroğlu, şu açıklamada bulundu:

Belediyenin aldığı kömürün 57 tonunun belgesi yok

“Biz usulsüz bölümünü ödeyemeyeceğimizi ama usullü bölümünü yapılandırarak ödeyeceğimizi beyan ettik ama orada anlaşamadık. Sadece oy için dağıtılmış kömürler var. Onların parasına itiraz ettik. Yani, hiçbir kaydı yok, irsaliyesi yok, herhangi bir teslim tesellüm belgesi yok. Onlar diyor ki, ‘bunları da ödeyeceksiniz. 57 ton, 41 milyar Liralık ekstra bir kömür var onların iddiasına göre. Ben onu kabul etmiyorum. Şimdi ben bunu ödesem, bana ‘zimmet’ çıkacak. Yani, onların iddia ettiği kadar borcu ben ödersem, bana zimmet çıkacak; çünkü teslim-tesellüm belgesi alınmamış. Resmî kayıtla alınmamış kömürü ben ödeyemem. İcracı diyor ki, ya da avukat diyor ki, ‘ödeyeceksin!...’ Bu borç, belediyenin CHP döneminden kalma, özellikle de oy almak için dağıtılan kömürler.”

İller Bankası payımıza da tedbir kondu

Başkan Eroğlu, icracının sadece makam masasını, koltuğunu ve çelik kasadaki parayı haczettirmekle kalmayıp, ‘kanunsuz bir şekilde’, İller Bankası’ndan belediyeye aktarılan paraya da tedbir koydurduğunu açıkladı. Eroğlu, bu gün bir mahkeme kararı çıkartarak, İller Bankası payına konulan tedbiri kaldırtmaya çalışacaklarını bildirdi.

Ahmet Eroğlu, “bu borç yükünden nasıl kurtulmayı düşünüyorsunuz? Bir kaynak oluşturma teşebbüsünüz ya da bir beklentiniz var mı?” şeklindeki sorumuz üzerine şu açıklamada bulundu:

Maliye’ye olan vergi borcumuzu sildirmek için
Belediye hizmet binasını Hazine’ye devredeceğiz


“Sadece piyasa borçlarımızı ödeyebilmemiz için yaklaşık 2 yıl çalışmamız gerekiyor. Çünkü hacizlik olan piyasa borçlarımız 1 trilyon civarında, devlete olan borçlarımız hariç. Biliyorsunuz, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre, İller Bankası’ndan nüfusa göre pay geldiği için, arkadaşlar da (CHP) iyi çalışamamışlar, payımız da çok düşük İller Bankası’ndan. Şu an gelen parayla ancak 2 yılda ödeyebiliriz. Ancak yeni bir kaynak, yeni bir çalışma düşünüyoruz. Yani, inşallah bu hacizlerden biraz başımızı kaldırırsak, 2 yıl içinde bu piyasa borçlarımızı kapatmayı düşünüyoruz. 850 milyarla 2 triyon arası vergi borcu olan belediyeler arasında Türkiye ikincisiyiz. Birisi Osmaniye, birisi de Yozgat Çandır. Belediye Hizmet binasını Hazine’ye devredip Maliye’ye olan borcumuzu sildireceğiz. Yani, bir taraftan borcumuzu küçültürken, bir taraftan da piyasaya olan borcumuzu yapılandırmaya çalışıyoruz.”

13 Eylül 2009 Pazar

Vali Çiçek: Daha çok çalışma ve proje bekliyorum

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden daha çok özveri ve çalışma beklediğini söyledi. Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin (ORAKAB) Yozgat için bir şans olduğunu belirten Çiçek, “Artık sizlerden yeni projeler bekliyorum” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde daire müdürlerine iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek ve Bakir Bozdağ, Vali Yardımcıları Mustafa İngenç, Atilla Selami Aban ve Hüseyin Konak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, İl Genel Meclisi başkanı ve üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile mahallî ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

ORAKAB Yozgat için bir şans

İftardan sonra bir konuşma yapan Vali Çiçek, sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden daha çok özveri ve çalışma beklediğini belirtti. Vali Çiçek, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin ortak olduğu Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin (ORAKAB) Yozgat için bir şans olduğunu belirterek “Artık sizlerden daha fazla çalışma ve yeni projeler bekliyorum” dedi.

Siyasetçiler ve sivil toplum temsilcileri, Belediyenin geleneksel iftar yemeğinde buluştular

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, mülkî amirlere, daire müdürlerine ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine iftar yemeği verdi.

Kent Park Sosyal Tesisleri’nde dün akşam verilen iftar yemeğine Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yemekten sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Buradaki amaç sadece iftar açmak değil, birlikteliği de sağlamaktır. Belediyemiz ve tüm kurumlarımız birlik ve beraberlik içerisinde Yozgat'a en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ise, mübarek Ramazan ayında iftar yemeğinde hep birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Burada bulunan bütün kurum temsilcilerimize Yozgat’a verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Yozgat’ta yapılan hizmetlerin tamamının altında burada bulunan sizlerin imzaları vardır. Başta sayın valimiz olmak üzere, ilimize hizmet veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, Ramazan ayı dolayısıyla birçok iftar yemeğine katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan öncesi gerekli yardımlar yapılmış, onlar da hiç şüphesiz şu anda evlerinde rahatlıkla iftarını yapmaktadırlar. Belediyelerimizin kurdukları çadırlarla da vatandaşlara sıcak yemek ikram edilmektedir. İlimiz Ramazanı birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktadır. Ben şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyorum.”

Çapanoğlu Büyük Camisi Ekim’de ibadete açılabilir

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, tarihi Çapanoğlu Büyük Camisi’nde devam eden tamirat çalışmalarını inceleyip, bilgi aldı.

Bozdağ’ın incelemelerine, Vali Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz da katıldı.