23 Nisan 2011 Cumartesi

23 Nisan, renkli gösterilerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bozok Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen renkli gösterilerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çeleklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Çocuk Bayramı münasebetiyle, Sakarya İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri Muhammed Turan Çalışkan ve Büşra Nur Güner, Okul Müdürü Celalettin Bacanlı ile birlikte Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Vali Necati Şentürk Makamını temsili olarak Muhammed Turan Çalışkan’a devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Bozok Şehir Stadyumu’nda düzenlenen törenlerle devam etti.

Stadyum’daki kutlamalar, Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Engin Ünalan ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in halkı ve öğrencileri selâmlayarak bayramlarını kutlamaları ile başladı.

Dünyanın tek çocuk bayramı

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, yaptığı konuşmada, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan il ve tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. Gamsız, şunları söyledi:

“Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi aydınlığa kavuşturacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Çünkü Türk milletinin evlâtları hiçbir zaman kendinden beklenenleri boşa çıkarmamıştır. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.”

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve tören geçidi ile devam eden programda daha sonra, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, akrobatik gösteriler sundular. Program, öğrencilerin ve halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle sona erdi.

Hiç yorum yok: