11 Nisan 2011 Pazartesi

4 yıl boyunca Meclis’te sadece 1 kere konuşmuş

Türkiye Partisi Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk, 4 yıl boyunca TBMM’de sadece 1 kere konuşmuş. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, Meclis televizyonunda en çok gözüken milletvekilleri arasında yer alıyor.

Bu arada, TBMM’deki tek temsilcisi Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk olan Türkiye Partisi’nin (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener’in, partisinin barajı aşamayacağı düşüncesiyle Sivas’tan Bağımsız aday olacağı açıklandı.

Vatan gazetesi, Milletvekillerinin TBMM’de ne oranda söz aldıklarına dair bir haber yayınladı. Gazetenin internet sitesinde “Hiç söz almayan 19 vekil” başlığıyla yayınlanan haberde, Meclis kürsüsünde en çok söz alan, hiç konuşmayan ve sadece 1 kere konuşan milletvekillerinin listesi yayınlandı.

“Sadece 1 kez konuşanlar” listesinde, Türkiye Partisi Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk de yer alıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, Meclis televizyonunda en çok gözüken milletvekilleri arasında bulunuyor.

AK Parti’den seçilip TP’ye geçmişti

15 Nisan 1967’de Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karabacak Köyü’nde dünyaya gelen işletmeci ve işadamı Mehmet Yaşar Öztürk, 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. AK Parti Kurucu Üyesi Öztürk, dördüncü sıradan aday gösterildiği için partisine küstü; seçilemeyeceğini düşünerek, seçim sürecindeki çalışmalara da katılmadı.

Ancak, AK Parti Yozgat’ta 5 milletvekili çıkaracak kadar yüksek oranda oy alınca, ummadığı bir şekilde milletvekili oldu. Fakat milletvekili olmasına rağmen, partisine olan küskünlüğünü sürdürdü.

Şener rüzgârına kapıldı

Mehmet Yaşar Öztürk’ün adı, AK Parti Hükümeti’nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı yapmasına rağmen, partisine muhalif bir tavır sergileyen, 2007 seçimlerinde aday olmayıp “Yeni Oluşum Hareketi”ni başlatan eski Sivas Milletvekili Abdüllatif Şener’le birlikte anılıyordu.

24 Eylül 2008’de, TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda, “Gördüğüm lüzum üzerine, üyesi bulunduğum AK Parti’den istifa ediyorum. Gereğini arz ederim. Saygılarımla” diyerek, partisinden istifa etti.

Öztürk’ün istifası, bazı basın organlarında “Şener istifası” olarak yorumlandı. O günlerde basında, Öztürk’ün ardından başka bazı milletvekillerinin de istifa edecekleri, Şener’in de, bu istifa eden milletvekilleriyle Meclis’te grup kurmayı planladığı iddia edildi. Şener ise bu iddiaları yalanladı.

Daha sonra Abdüllatif Şener, TP’yi kurdu. AK Parti’den istifa eden Mehmet Yaşar Öztürk de, TP’ye katıldı. Yozgat Milletvekili Öztürk, hâlen TP’nin Meclis’teki tek temsilcisi durumunda.

Mehmet Yaşar Öztürk, Yozgat Milletvekili olmasına rağmen, seçimden sonra Yozgat’a hiç gelmedi.

Başbakan’ın tepkisi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Mart tarihli grup toplantısında aday listelerinin belirlenmesi konusunda bilgi verirken, geçmişte listedeki yerini beğenmeyen adaylara tepkisini de dile getirdi.

Erdoğan, tepkisini ifade ederken, “ ‘Aa ben listenin şurasındayım’ deyip de çalışmalara katılmayanlar oldu geçmişte. Daha sonra da kazandı ama açıkça söyleyeceğim; utanmadan, sıkılmadan buraya geldi. O tür tipler fazla da durmadılar biliyor musunuz? Sonra da çekip gittiler” dedi.

Şener, Sivas’tan Bağımsız aday

TBMM’deki tek temsilcisi Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk olan TP’nin Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin barajı aşamayacağı düşüncesiyle Sivas’tan Bağımsız aday olacağı açıklandı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: