22 Nisan 2011 Cuma

AK Parti’nin aday göstermediği aday adayları da seçim çalışmalarına aktif olarak katılacaklar

AK Parti’nin Yozgat’tan aday göstermediği aday adayları, küskünlük göstermeden seçim çalışmalarında aktif olarak görev alacaklarını bildirdiler.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, “Listeye giremeyen adaylarımız bu süreçte gösterdikleri olgun ve sağduyulu davranışları ile partimizin aile bağlarının ne kadar büyük ve güçlü olduğunu göstermiştir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, “Başka yerlerde ‘listeye giremedim’ diyerek istifalar oldu, spekülasyonlar oldu. Yozgatımızda listeye giremeyen arkadaşlarımız, sanki aday olmuş gibi çalışacaklarını ifade ediyorlar” diyerek, listeye giremeyen aday adaylarının gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür etti.

AK Parti adaylarını tanıttı

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, 12 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için Yozgat’tan milletvekili adayı gösterilen isimleri, Yimpaş Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda kamuoyuna tanıttı.

Tanıtım toplantısına AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, AK Parti Yozgat Milletvekili Adayları Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları teşkilatı, AK Parti Yozgat milletvekili aday adayları ve partililer katıldı.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti’nin her zaman özgürlükten ve adaletten yana tavır koyduğunu ve millet iradesini her şeyden üstün tuttuğunu, bunun için de milletin AK Parti’ye olan teveccühünün artarak devam ettiğini söyledi.

Genel Merkez tarafından aday gösterilmeyen aday adaylarının listeler açıklandıktan sonra kendilerini arayarak seçim çalışmalarına katılmak istediklerini söylediklerini belirten Açıkgöz, “Listeye giremeyen adaylarımız, bu süreçte gösterdikleri olgun ve sağduyulu davranışları ile partimizin aile bağlarının ne kadar büyük ve güçlü olduğunu göstermiştir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, bu konuda şunları söyledi:

“Partimizden aday adayı olan arkadaşlarımıza göstermiş oldukları olgunluktan dolayı teşekkür ediyorum. Başka yerlerde ‘listeye giremedim’ diyerek istifalar oldu, spekülasyonlar oldu. Yozgatımızda listeye giremeyen arkadaşlarımız, sanki aday olmuş gibi çalışacaklarını ifade ediyorlar. Bu arkadaşlarımızın hepsi gururlu, onurlu, şahsiyetli ve değerli kişiliklere sahiplerdir. Değerli arkadaşlar, ülkemizin istikrarının devam etmesi için bu kervanımıza, bu kadrolara destek vermemiz gerekir. Gelecek nesillere yaşanabilir güzel bir Türkiye, güzel bir Yozgat bırakmak için çok çalışacağız.”

Konuşmasında, Ergenekon sanıklarını milletvekili adayı gösteren muhalefet partilerini de eleştiren Bozdağ, şöyle konuştu:

“Milletin iradesini tanımayanlar, milletin iradesini yok sayanlar, onların iradesiyle oluşmuş Meclis‘i ve hükümeti alaşağı etme teşebbüsünde bulunmak iddiasıyla tutuklu bulunan veya yargılanan kişileri milletin huzuruna getirip, ‘Sizi tanımayanları sizin vekiliniz yapacağız. Sizi saymayanları sizin temsilciniz yapacağız. Sizin iradenizi yok edenleri, sizin iradenizin tecelli ettiği Meclis‘e göndereceğiz’ demek, bu millete yapılan en büyük saygısızlıktır. Kabul edilemez bir yaklaşımdır. Ama bu milletin engin basireti sandıkta onlara en büyük cevabı verecektir. Çünkü bu millet her zaman haktan yana, hukuktan yana, insandan yana olmuştur.”

Daha sonra AK Parti milletvekillerine ve adaylara il teşkilatı tarafından plaket takdim edildi.

Hiç yorum yok: