27 Nisan 2011 Çarşamba

Bahçeli, Çınarer’in “bozkurtların mabedi” dediği Yozgat’ta, merkeze değil ilçelere gidecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Nisan Cumartesi günü Yozgat’ın Yenifakılı, Boğazlıyan, Çandır, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerini ziyaret edecek.

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, MHP Genel Merkezi’nin, “Bozkurtların mabedi” ve “MHP’nin kalesi” Yozgat’a ‘büyük bir siyasî kadroyla çıkarma yapacaklarını’ duyurdu.

Geçen yıl 12 Eylül’de yapılan referandum sonucunda MHP’nin kalelerini kaybettiği yorumları yapılmıştı. Bu yorumlara tepki gösteren Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, “Yozgat zaten hiçbir zaman MHP’nin kalesi olmadı ki” demişlerdi.

Bahçeli Yozgat’ın ilçelerine geliyor

MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, basına gönderdiği yazılı açıklamada, MHP Genel Merkezi’nin, “Bozkurtların mabedi” ve “MHP’nin kalesi” Yozgat’a ‘büyük bir siyasî kadroyla çıkarma yapacaklarını’ duyurdu.

Çınarer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 30 Nisan Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren Yenifakılı, Boğazlıyan, Çandır, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerine ziyarette bulunarak, buralarda gerekli incelemeler ve çalışmalar yapacağını bildirdi.

Referandumda Yozgat’ta miting düzenlenmemişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen yıl 12 Eylül’de yapılan halk oylaması öncesinde de Yozgat’a gelmiş ancak miting düzenlememişti. Merkezde iftar yemeğine katılan Bahçeli, Yerköy İlçesinde düzenlenen mitingde partililere hitab etmişti.

O dönemin CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, referandumda Yozgat’ta ‘evet’ oylarının beklediklerinin çok üzerinde çıktığını belirterek, Yozgat’ta iftar yemeğine katılan ancak ‘hayır mitingi’ düzenlemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirmişti.

Ali Keven, “MHP’nin Genel Başkanı, burada böyle ciddi bir meselede Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bir eylemle ilgili Yozgat’ta bir miting yapmamasını açıkçası ben doğru bulmadım” demişti.

Yozgat MHP’nin kalesi mi değil mi?

Referandumdan sonra MHP’nin bütün kalelerini kaybettiği yorumları yapılmış, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da bu yorumlara karşılık, “Kale denilen Erzurum ve Yozgat’ta 1 milletvekilimiz var. Çorum’da ise vekilimiz yok” diyerek, ‘Yozgat zaten kalemiz değildi’ mesajı vermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici de, “Yozgat’ın hepsinin MHP’li olduğu bir dönemi hiç hatırlamıyorum. 1999 seçimlerini bir kenara koyarsanız, MHP hep tek milletvekili ile temsil edilmiştir” demişti.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Boğazlıyanli Ülkücü dedi ki...

Bu sefer o tekide vermeyeceğiz.Devlet bahçeli hangi yüzle geliyor.HZ.Osman'danmı,sağ seçmenlerin top yerine konmasındanmı ,zinadan mı,hacı adamlın cuma namazına gitmemesindenmi,zina yapmasından mı hangisinden özür dileyecek.
Vallahi özürde dilese bu iş olmaz.Boşuna yorulma Bahçeli.Sende en sevdiğin yardımcılarının yanına.