10 Nisan 2011 Pazar

Başbakan Erdoğan, aday listelerini belirliyor
Aday adayları heyecan içinde listeleri bekliyor

Aday listelerinde son viraja girildi

Siyasi partiler, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini yarın saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) CD ve kaydedilmiş kâğıtlara basılmış olarak teslim edecek. Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvuru süresi de yarın sona eriyor.

Bu arada, pek çok aday adayı, parti genel merkezine giderek durumları ile ilgili bilgi almaya çalışıyorlar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili adaylarını belirlemek üzere kurmaylarıyla bir araya geldi.

Hafta başında yapılan AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından hemen hemen bütün programlarını iptal eden Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerdeki milletvekili adaylarını belirlemek üzere kurmaylarıyla bir dizi değerlendirme toplantıları yapıyor.

Aday Belirleme Komisyonu, Genel Başkan Erdoğan’ın başkanlığında bugün de bir araya geldi. Komisyon, mevcut milletvekillerinin durumları ile bir alt komisyondan gelen binin üzerinde aday üzerinde değerlendirmeler yapıyor.

Genel Başkan Erdoğan’ın başkanlığındaki komisyonda, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Abdülkadir Aksu, Ekrem Erdem, Haluk İpek, Genel Sekreter İdris Naim Şahin, Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Ayşenur Bahçekapılı, Nurettin Canikli, Seçim Koordinasyon Başkanı Mustafa Ataş, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin bulunuyor.

Bu arada, pek çok aday adayı, parti genel merkezine giderek durumları ile ilgili bilgi almaya çalışıyorlar.

Genel Başkanlık katında çalışmalarını yürüten komisyonun, çalışmalarını rahat yapabilmeleri için her türlü tedbir alınırken, bu kata giriş ve çıkışlarda yapılan kontroller de sıklaştırıldı.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: