3 Nisan 2011 Pazar

BBP lideri Topçu Yozgat’ta konuştu: İktidara geldiğimizde idam cezasını geri getireceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Yozgat İl Teşkilatı tarafından İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, güncel siyasî konulara dair görüşlerini dile getirdi.

İktidara gelmeleri hâlinde idam cezasını geri getireceklerini ileri süren Topçu, bu teklifi, 12 Eylül’de yapılan referandum öncesi AK Parti’nin kendilerine yaptığı ziyarette de dile getirdiklerini söyledi. Topçu, şunları söyledi:

“O zaman YÖK’ün kaldırılmasını, Siyasî Partiler ve Seçim Kanunu’nun demokratikleşmesini, kılık kıyafet özgürlüğünün kamusal alan dahil her yerde özgür bırakılmasını, katsayı adaletsizliğinin sona ermesini ve tabi ki idam cezasının geri getirilmesinin referandum paketine eklenmesini istedik. İktidar partisi de memurlara ve emeklilere toplu sözleşme hakkı verilmesi, çocuklar ve kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılması gibi bazı önerileri pakete ekledi, ancak bazı öneriler de göz ardı edildi.

İdam konusunu da sanki şimdi gündeme getirmişiz gibi birileri bizi eleştirmeye başladı. Bilgisizce ve tamamen kötü niyetli bu eleştirileri ciddiye almadığımızı herkesin bilmesini isterim.”

Hiç yorum yok: