12 Nisan 2011 Salı

Belediyeden EBK işçilerine güvence

Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Et ve Balık Kurumu’na devredilen Et ve Süt Entegre Tesisi’nde çalışan ve 3 aydır işsiz kalma korkusu içinde bekleyen işçilere güvence verdi.

İşçilerin mağdur edilmeyeceklerini belirten Bozkurt, “Şu andaki siyasîlerimizin, Belediye Başkanımızın ve Hükümetin bakış açısı, kimsenin burnunun kanamaması yönünde. Yani sizlerin işinizde kimsenin gözü yok. Eğer buraya 1 kişi alınacaksa öncelik sizlere aittir” dedi.

Bozkurt, işçilerle bir araya geldi

Mülkiyeti Yozgat Belediyesine ait olan ve yaklaşık 10 yıl Pınar Grubu tarafından işletildikten sonra Et ve Balık Kurumu’na devredilen Et ve Süt Entegre Tesisi’nde çalışan işçiler, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt ile görüştü.

Yozgat Belediyesi Et ve Süt Entegre Tesisi’nin Et ve Balık Kurumu’na devredilirken işçilerle birlikte devredileceği sözünün verilmesi üzerine işe başlamayı bekleyen 95 işçi, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt ile görüşerek son durum hakkında bilgi aldılar.

Belediye Başkanına ve milletvekillerine güvendiklerini belirten işçiler, “Ancak dışarıda, ‘sizi almayacaklar, sizi kandırdılar’ diye sözler yayılıyor. Biz burada çalışacak mıyız çalışmayacak mıyız, onu öğrenmek istiyoruz” diyerek, kendilerini tatmin edecek bir açıklama beklediklerini dile getirdiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Bozkurt, tesisin önce Tarım Bakanlığı’na daha sonra da Et ve Balık Kurumu’na devredildiğini belirterek şu açıklamada bulundu:

“Bugün tapu devir işlemleri yapılmaktadır. Daha önce bu tesiste çalışan işçiler, kalifiye olduğu için biz Et Balık Kurumu’na bu işçilerin devam edebileceğini söyledik. Şirket bazında sizlerin orada çalışmasını istiyoruz. Şu andaki siyasîlerimizin - bu çok çok önemli – şu andaki siyasîlerimizin, Belediye Başkanımızın ve Hükümetin bakış açısı, kimsenin burnunun kanamaması yönünde. Yani sizlerin işinizde kimsenin gözü yok. Eğer buraya 1 kişi alınacaksa öncelik sizlere aittir.”

(Kaynak: haberfx.net)

Hiç yorum yok: