22 Nisan 2011 Cuma

Bozdağ: Kabalı Köyü’nün sıkıntısını gidereceğiz
Şentürk: Yakında soğuk hava deposu yapacağız

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, 2. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde, ‘Tarım ve hayvancılık alanında 2 önemli projemiz var ama Bakanlık ve devlet kurumları destek vermiyor’ şeklinde serzenişte bulundu.

Özışık’ın serzenişi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Ziraat Bankası Genel Müdürü’nün Kabalı Köyü’nde inceleme yapacağını belirterek, Meyve Üretim Merkezi’ndeki sıkıntıyı gidereceklerini söyledi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, TSO’nun “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi”nin kendisinin de üzerinde önemle durduğu projelerden birisi olduğunu söyledi. Şentürk, Yozgat Muhabir’in sık sık gündeme getirdiği soğuk hava deposu konusunda da bir müjde verdi. Şentürk, çok yakında deponun temelini atacaklarını bildirdi.

Özışık’ın sitemi işe yaradı

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, 2. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tarım Bakanlığı’na ve ilgili devlet kurumlarına sitemde bulundu.

Yozgat’ın tarım ve hayvancılık alanında “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi” ile “Kabalı Köyü Meyve Üretim Merkezi Projesi” olmak üzere 2 önemli projesi olduğunu hatırlatan Özışık, Tarım Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarından destek göremediklerini dile getirdi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü köyde inceleme yapacak

Özışık’ın serzenişi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Kabalı Köyü Meyve Üretim Merkezi’nde oluşan sorunu gerekli yerlere iletip çözümü konusunda çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankası Genel Müdürü ilimize ve Kabalı Köyü’ne geçerek yerinde inceleme yapacak” dedi.

Pilot uygulamadan sonra ilk uygulama Yozgat’ta olacaktır

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, TSO’nun “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi”nin kendisinin de üzerinde önemle durduğu projelerden birisi olduğunu belirterek, “Şu anda ilgili bakanlık tarafından pilot bölge uygulamaları denenmekte olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri hayata geçtikten sonra ilk kurulacak illerin başında Yozgat’ın da olacağını umuyorum” dedi.

Çiftçiler soğuk hava deposuna kavuşacak

Vali Şentürk, Yozgat çiftçilerinin sık sık gündeme getirdikleri soğuk hava deposu konusunda da bir müjde verdi. Şentürk, çok yakında deponun temelini atacaklarını bildirdi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: