21 Nisan 2011 Perşembe

“Dünya Yozgatlılar Günü”nde duyurulan
Yozgat Birliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş kuruldu

Yozgat’ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere öncülük etmek ve destek olmak amacıyla, kısa adı YOBİTAŞ olan “Yozgat Birliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.”nin kurulduğu bildirildi.

YOBİTAŞ, dernek bünyesinde mi?
Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin internet sitesinde “Verdiğimiz sözü tuttuk / Yozgatlıya büyük müjde” başlığıyla yayınlanan duyruda, merkezi Yozgat olan YOBİTAŞ’ın, çok ortaklı bir anonim şirket olarak 18 Nisan 2011 tarihinde resmen kurulduğu kaydedildi. Yapılan açıklamada, Kâzım Ekinci başkanlığındaki Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’nun yönetime geldikleri ilk günden beri üzerinde çalıştıkları ve 23 Haziran 2010 tarihinde İstanbul WOW otelde ilki kutlanan “Dünya Yozgatlılar Günü”nde duyurulan projenin 18 Nisan’da resmen gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, ‘hayvancılık ve hayvancılığa dayalı tarım’ın geliştirilmesi amacıyla kurulan YOBİTAŞ’ın, derneğin yönetim kurulu üyelerinin sermaye ortaklığı ile kurulduğu; projenin, Yozgat’a verilecek teşvik desteği ile oluşturulacağı belirtildi.

“YOBİTAŞ Yönetim Kurulu” imzalı duyuruda ayrıca şu çağrıda bulunuldu:

“Yozgat’ımızın kalkınabilmesi, Türkiye genelinde et ve süt ürünlerinde söz sahibi olabilmesi için; “Her Yozgatlının Yozgat İçin Yapabileceği Bir Şey Vardır” düşüncesinden hareketle, tüm hemşehrilerimizi bu büyük projeye destek olmaya, proje kapsamında oluşturulan bu modelin tüm ilçelerde yapılabilmesi için gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki hemşehrilerimizi yatırımcı olmaya davet ediyoruz.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: