1 Nisan 2011 Cuma

Gül: Türkiye’nin gündeminde başkanlık sistemi yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’nin gündeminde başkanlık sistemi yok, Başbakan, kendisine sorulan soruyu cevaplandırdı” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tokat Valiliği’nde basın mensuplarının gündemdeki konulara dair sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimden sonra başkanlık sistemini referanduma götürülebileceklerini söylediğinin hatırlatılması üzerine Gül, daha önce bu konudaki görüşlerini paylaştığını söyledi.

Şu anda Türkiye’nin gündemindeki bir konu olmadığını, Başbakan Erdoğan’ın da bir soru üzerine daha önceki düşüncelerini ifade ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin başarılı bir genel seçim yapmasını, kardeşlik içerisinde seçimlerin gerçekleştirilmesini ümit ettiğini vurguladı. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çoğulcu sistemlerde seçimler olur. Siyasî partiler yarışırlar. Ondan sonra da ümit ederim ki yeni bir Anayasa yapma dönemi olur. Bu tip temel konular o zaman daha geniş bir şekilde tartışılır, konuşulur. Geçen sefer de söylemiştim, bunların tartışılması şu açıdan faydalıdır: Herkes ne istediğini, ne olduğunu bilir. Ona göre nihayetinde tercihler yapılırken o doğrultuda tercihler yapılır.”

(Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: