28 Nisan 2011 Perşembe

Hükümet Kabalı Köyü’nün sesini duydu: Maliye Bakanlığı, gerekli ödeneği Özel İdare’ye aktaracak

Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Kabalı Köyü’nde başlatılan ve bütünüyle tamamlandığında yılda 60 milyon Lira gelir getirmesi planlanan “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi”ne hükümetten destek geliyor.
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Kabalı Köyü sakinlerinin, damla sulama sistemi tesis etmek için hükümetten taleb ettikleri ödeneğin temin edileceği müjdesini verdi.

“Yozgat” gazetesini ziyareti sırasında gazetenin sahibi Osman Hakan Kiracı’nın konuya dair sorusunu cevaplayan Bozdağ, “Kabalı Köyü sakinleri merak etmesinler; çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O yöreye damla sulama sistemi kurulacaktır” dedi. Bozdağ, şu açıklamada bulundu:

“Maliye Bakanlığı’ndan gerekli para aktarıldıktan sonra Yozgat İl Özel İdaresi o yöreye damla sulama tesisini kuracak ve ihracat amaçlı kurulan şirkete kiraya vererek Kabalı Köyü halkının bu önemli ihtiyacını giderecek. Biz AK Parti iktidarı olarak Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Yozgat’ta da üretime yönelik her türlü projeye destek verdik. Bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz.”

Kadışehri yöresinde meyveciliği geliştirecek proje kapsamında yöreye verilen 400 bin fidanın köy halkı tarafından dikildiğini ve bu projenin başarıya ulaşması hâlinde 2 yıl sonra Kadışehri’de üretilecek 46 bin ton elmanın yurt dışına ihrac edileceğini belirten AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, yöredeki havzada sulanabilir arazinin genişletilmesi amacıyla Bahçecik Barajı projesinin üzerinde de önemle durduklarını kaydetti.

Konunun evveliyatını okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok: