22 Nisan 2011 Cuma

Ekici: Yozgat’tan en az 2 milletvekili çıkaracağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Teşkilatı, aday tanıtım toplantısını Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde gerçekleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, toplantıda yaptığı konuşmada, “Biz bu şehirde en az iki tane milletvekili istiyoruz ve alacağız” iddiasında bulundu.

Siyasetin en kötü olduğu dönemlerin, demokratik hayatın tek partiye aşırı çoğunluk verdiği dönemler olduğunu ve demokrasinin her zaman kötüye gittiğini ileri süren Ekici, Türk bayrağının yanına terör örgütü PKK’nın bayrağını asmak isteyenler olduğunu ifade ederek, bundan AK Parti’yi sorumlu tuttu.

Dulda: Ülke bölünmenin eşiğine geldi

Sarıkaya Sarı Zeybek Düğün Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında ilk konuşmayı MHP Sarıkaya İlçe Başkanı Murat Dulda yaptı. Dulda, 8 yıllık AK Parti iktidarında fabrikaların, toprakların, limanların, hava alanlarının tamamen satılarak yabancıların eline geçtiğini, çiftçinin bitirildiğini, hayvancılığın yok edildiğini iddia etti. Dulda, “Küresel sermayenin ülkemizin en ücra köşelerine girmesiyle küçük esnaf ve sanatkarlarımız bitirilmiştir. Terör siyasallaşmış, ülkemiz bölünmenin eşiğine gelmiştir” diye konuştu.

Adıbelli: Kendimi birinci sıra adayı ilân ediyorum

MHP Yozgat 4’üncü sıra milletvekili adayı Nevzat Kemal Adıbelli de, “Bu kutlu davada bir asker, bir savaşçı olarak huzurunuza geldim. Benim yerim dördüncü sıra ama ben kendimi birinci sıra adayı gibi hissediyorum, kendimi birinci sıra adayı ilan ediyorum” dedi.

Çakır: AK Parti, 2 dilli 2 bayraklı Anayasa yapacak

Üçüncü sıra milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır ise, AK Parti’nin eline fırsat geçmesi hâlinde, iki dilli, iki bayraklı, bölünmüş, parçalanmış bir Türkiye’nin anayasasını hazırlayacağı iddiasında bulundu. Çakır, şöyle konuştu:

“Ama buna dur diyecek olan Milliyetçi Hareket partililer ve ülkücülerdir. Onlar bu fırsatı bulamayacaklar. Biz bin yıllık kardeşliği pekiştiren, bu kardeşliği devam ettiren, 2023 yılında Türkiye’yi bölgesinde bilinen, dünyada güçlü yapan, başı dik, alnı açık, Türk milletine mensup olmaktan ve Türküm demekten gocunmayan, bununla şeref duyan insanların yaşayacağı bir ülkeyi meydana getirecek ve bunun anayasasını yapacağız, onun için seçimler çok önemli.”

Durmaz: Yozgat, Orta Anadolu'nun Hakkârisi durumuna geldi

İkinci sıra adayı Sadir Durmaz da, Yozgat’ın nüfusunun 9 yılda 200 bin azaldığını belirterek, “Bu nüfus ne için azalır? Neden büyük şehirlerin varoşlarına gitmeye çalışır? İş bulamadığı, aş bulamadığı için gider. Yozgat Orta Anadolu’nun Hakkâri’si durumuna geldi. İşsizlik itibari ile 81 vilayet içinde 61’inci sırada, gelişmişlik düzeyi bakımından 64’üncü sıra; yani ‘nerden nereye’ diyorlar ya, 9 yıl tek başına iktidarlarında Yozgat Hakkâri’ye dönüştü. İşte Yozgat bu. Bu seçim ya bölünmenin oylanacağı ya da birlik beraberlik ve bin yıllık kardeşliğin oylanacağı bir seçim olacak” diye konuştu.

Ekici: Yozgat’ta en az 2 milletvekili çıkaracağız

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Ekici ise, “Biz bu şehirde en az iki tane milletvekili istiyoruz ve alacağız” iddiasında bulundu.

“Siyasetin en kötü olduğu dönemler, siyasetin, demokratik hayatın tek partiye aşırı çoğunluk verdiği dönemlerde demokrasi her zaman kötüye gitmiştir” diyen Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uygulamalar her zaman tek başına yapılan uygulamalar hâlinde gerçekleşmiştir. İki tane adamın Yüksek Seçim Kurulu kararı bir günde değişti.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk Milleti’ni eğer bu adaylıklar kabul edilmezse sandık kuramazsınız diye tehdit eden zihniyet, bu milletlin başına ilk defa geldi ve bu AKP döneminde geldi, başka bir dönemde gelmedi. Resmen tehdit edildik hep beraber. Onun için siyasetin normalleşmesi lâzım. Türkiye’nin beka sorunu var, milletin bütünlük sorunu vardır. Şu ay yıldızlı bayrağın yanına başka bir paçavrayı bayrak olarak asmak isteyenlerin davası var. Keşke sadece Yozgat’ın kalkınması üzerine konuşma yapıyor olsak ama bir beka sorunu ile karşı karşıyayız.”

4 yorum:

Çelik Mustafa dedi ki...

Sayın Vekilim,
Boğazlıyan'a geldiğinizden haberimiz yoktu.
Her zaman önce fabrikaya uğrardın.Vedat Ali Ağababamızı ziyaret ederdin.Onunla kahvaltı yapar,yemek yer,görüş alış verişinde bulunurdun.
Bu sefer fabrikaya uğramadın.
Palavra atmayı bırak.Bu sefer arkanda Kayseri ve Boğazlıyan Şekerin patronu MHP üst kurul delegesi Vedat Ali Ağababanızın maddi ve manevi desteği yok.
Vedat Ala Ağababanız size yardımları kendi kesesinden yapmıyordu.
Boğazlıyan ve Kayseri Çiftçisinin cebinden yapıyordu.İşin çok zor.Senin bile çıkamayacağına iddiaya girerim.
Vedat Ali Ağababanızı Sincan'da ziyarete gittin mi?Merak ettimde.Adamın sana o kadar iyiliği dokundu.

Salim dedi ki...

2009 Yerel Seçimlerinde ,güzel boğazlıyanımıza yeni lider getirmiştin.
Ama getirdiğin lider şimdi yanında yok.
MHP eski ilçe başkanı toplantıda yanında yoktu.MHP camiasında sevilmediğini birilerinin sana söylemesi gerekir.
Ama metazoru aday oluyorsun.Bak Prof.Mustafa İlbaş bile bu dönem adaylığını koymadı.Senin l.sıra ve milletvekilliği aşkın yüzünden çok kaliteli adamları kaybediyoruz.
Sıra ne zaman diğer insanlara gelecek.Madem çok seviliyorsun Ankara'dan aday ol,Ankara'da MHP'ye 5-6 çıkarttır.
Daha verdiğin sözleari tutmadıklarını öörneklerle anlatmıyorum.Buda benim sana kıyağım.

Adsız dedi ki...

Öyle deyip,Sadir durmaz'ı tam gaz çalıştıracaksın.Kendin çıkamayı garantileyeceksin.

İbrahim dedi ki...

Soy adı ile müsemma vekilimiz,bu zamana kadar sen ektin,artık ekmek sırası bizde.Bizde seni l2 Haziranda ekeceğiz.Yani sağ gösterip sol vuracağız.