8 Nisan 2011 Cuma

Öldürülen SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin’in cenazesi, memleketi Yozgat’a gönderildi

Muğla SGK İl Müdürü Naci Şahin, odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Aylık koordinasyon toplantısını basarak saldırıyı gerçekleştiren ve il müdürlerini de rehin alan kurum çalışanı Hasan Sünnetçioğlu teslim oldu.

Naci Şahin’in cenazesi, memleketi Yozgat’a gönderildi. Yakınları, cenazenin yarın Akdağmadeni İlçesi’ne getirilerek, Sazlıdere Köyü’nde toprağa verileceğini söylediler.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürlüğü’nde çalışan Hasan Sünnetçioğlu, sabah 09:15’de mesaiye elinde silahla geldi.

Aylık koordinasyon toplantısına katılan il müdürlerinin bulunduğu odayı basan Hasan Sünnetçioğlu, Muğla İl Müdürü Naci Şahin’i başından vurdu.

Saldırgan, odadaki il müdürlerini de rehin aldı.

Özel hareket timleri ve çok sayıda polis, olay yerinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Saldırgan, güvenlik güçlerinin ikna çabaları sonucu 11.15’de teslim oldu.

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen saldırganın ifadesi alınıyor.

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Hasan Sünnetçioğlu’nun, geçirdiği bir soruşturma sonucu Milas İlçe Müdürlüğü’ne tayin edildiği ve saldırıyı bu yüzden gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 37 yaşındaki Naci Şahin, 9 ay önce Muğla SGK İl Müdürü olarak göreve başlamıştı.

Naci Şahin’in cenazesi, SGK İl Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat’a uğurlandı.

Yakınları, cenazenin yarın Akdağmadeni İlçesi’ne getirilerek, Sazlıdere Köyü’nde toprağa verileceğini söylediler.

Soruşturma Başlatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürü Naci Şahin’ in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ömer Dinçer, “Görevi başında bir arkadaşımızın bu şekilde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi bizi son derece derinden yaralamıştır. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin de çalışanımız olması acımızı bir kat daha arttırmıştır” dedi.

Adlî makamların yürüttüğü işlemler dışında, SGK müfettişlerinin de inceleme başlattığını belirten Ömer Dinçer, konuyu yakından takip ettiklerini vurguladı.

(Kaynak: trt.net.tr)

Hiç yorum yok: