6 Nisan 2011 Çarşamba

Prof. Erkılıç da rektörlüğe aday oldu

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı. Prof. Erkılıç ile beraber Rektör adaylarının sayısı 9’a yükseldi.

Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği sırasında Yozgatlı hemşehrilerinden Yozgat’a tecrübe aktarımı yönünde çok telkin, adeta baskı düzeyinde ısrarlı istekler aldığını” belirterek, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu söyledi.

Bozok Üniversitesinin kuruluşundan bu yana ikinci kez rektörlük seçimi yapılacağını hatırlatan Prof. Erkılıç, “İlkine nazaran daha büyümüş, fakülte ve öğretim üyesi sayısı daha da artmış bir Bozok Üniversitesi var artık” dedi.

‘Evrenselleşmenin şehir toplumu düzeyinde hayat bulmasının ancak üniversite ile gerçekleşebileceğini’ belirten Erkılıç, rektörlük için yeterli birikimi olduğuna inandığını söyledi.

Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç ile beraber Rektör adaylarının sayısı 9’a yükseldi. Daha önce adaylığını açıklayan diğer adayların isimleri şöyle:

Prof. Dr. İnci Varinli (Rektör), Prof. Dr. Ali Gülümser, Prof. Dr. Tamer Uçar, Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Nevzat Külcü, Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş, Prof. Dr. Hakkı Acun.

Rektörlük için seçim, 15 Nisan 2011 tarihinde Bozok Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Salonu’nda yapılacak.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Hiç yorum yok: