15 Nisan 2011 Cuma

Sabah ekonomi muhabiri Yoldaş:
Uranyum haberim yüzde yüz doğru

Sabah gazetesi ekonomi muhabiri Bülent Aytaç Yoldaş, Avustralyalı “Anatolia Energy” şirketinin, Sorgun’un 3 köyünde uranyum aramak üzere sondaj kuyuları açacağına dair haberinin ‘yüzde yüz doğru’ olduğunu söyledi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sabah’ın haberi konusunda İHA muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar bilgim dahilinde Yozgat il genelinde uranyum madeni çıkarılması konusunda bir çalışma bulunmamaktadır. İlimizde böyle bir çalışma yapılmış olsa benim bilgim olurdu” demişti.

Sabah gazetesi ekonomi muhabiri Bülent Aytaç Yoldaş, Dünya Radyo haber spikeri ve Yozgat Muhabir editörü Sürur Öztürk’ün ‘Haberinizin doğruluk derecesi nedir?’ sorusuna ‘Haberim yüzde yüz doğru’ diye karşılık verdi.

Vali Şentürk’ün açıklamasının hatırlatılması üzerine de Yoldaş, “Sayın Valinin açıklamasının, muhabirin sorusuna sehven verilmiş bir cevap olduğu anlaşılıyor. Haberinin olmaması normal, çünkü valilikten izin alınması gerekmiyor. MTA o bölgede daha önce sondaj çalışmaları yapmış zaten. Ben haberi şirket yetkilileriyle görüşerek yazdım. Sondaj çalışmaları çok kısa süre içinde başlayacak” dedi.

Söz konusu haber, 14 Nisan 2011 tarihinde “Bu köyden uranyum çıkacak” başlığıyla Sabah gazetesinin internet sitesinde yayınlanmış, Yozgat Muhabir de Sabah’tan iktibas ettiği haberi, “Avustralyalı Anatolia Energy, Sorgun’un 3 köyünde uranyum arayacak” başlığıyla yayınlayarak gündeme taşımıştı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, İHA muhabirinin konuya dair sorusuna şu karşılığı vermişti:

“Şu ana kadar bilgim dahilinde Yozgat il genelinde uranyum madeni çıkarılması konusunda bir çalışma bulunmamaktadır. İlimizde böyle bir çalışma yapılmış olsa benim bilgim olurdu.”


(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: