21 Nisan 2011 Perşembe

Tarım Fuarı’nda Yozgat’a müjde üstüne müjde

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde Yozgat’a müjdeli haberler verildi.

Yozgat Ziraat Odası ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nda düzenlenen “2. Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı” törenle açıldı.

Açılış törenine, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Adayı Yusuf Başer, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Özışık: Bakanlık, projelerimize destek vermiyor

Fuarın açılış konuşmasını yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat’taki göçü önlemek için Yozgat’ın kendi kaynaklarının değerlendirilmesi, istihdam oluşturacak alanların öne çıkarılması, projeler üretilerek hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat’ın tarım ve hayvancılık alanında “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi” ile “Kabalı Köyü Meyve Üretim Merkezi Projesi” olmak üzere 2 önemli projesi olduğunu hatırlatan Özışık, Tarım Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarından destek göremediklerini dile getirdi.

Bozdağ: EBK ile Yozgat İç Anadolu’nun cazibe merkezi olacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, bir süre önce Et ve Balık Kurumu’na devredilen Et ve Süt Entegre Tesisleri’nin kapasite artırımına gideceğini ve trilyonlarca Liralık yatırım yapacağını söyledi. Bozdağ, bu tesisler sayesinde Yozgat’ın, hayvancılık alanında İç Anadolu’nun cazibe merkezi hâline geleceğini kaydetti.

Kabalı Köyü’nün sıkıntısını gidereceğiz

TSO Başkanı Özışık’ın eleştirisine de değinen Bozdağ, “Kabalı Köyü Meyve Üretim Merkezi’nde oluşan sorunu gerekli yerlere iletip çözümü konusunda çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankası Genel Müdürü ilimize ve Kabalı Köyü’ne geçerek yerinde inceleme yapacak” dedi.

Şentürk: TSO'nun projesini yakından takip ediyoruz

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, pilot bölge olarak seçilen Diyarbakır ve Çubuk’ta uygulanan “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi”nin başarılı olması hâlinde, projenin uygulanacağı illerin başında Yozgat’ın geldiğini söyledi. Şentürk, Valilik olarak bu projeyi yakından takip ettiklerini belirtti.

Soğuk hava deposunun temelini atacağız

Vali Şentürk, Yozgat Muhabir’in daha önce defalarca gündeme getirdiği soğuk hava deposu konusunda da çiftçilere müjde verdi. Şentürk, “Çok yakın bir zamanda Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edeceğimiz soğuk hava deposunun temelini hep birlikte atacağız” dedi.

Konat: Üzerimize düşeni yapacağız

Sivas Valisi Ali Konat ise, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini kaydetti.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fuarlar firmaların ürünlerini görücüye çıkardığı benim ürünüm daha kaliteli daha ucuz bu fuarda benden kaliteli ve verimli ürünleri benden ucuz temin edemezsiniz dediğiniz yerler değilmidir.İkincisi düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarına "Traktör Tanıtım ve Ekipmanları Fuarı" yada sergisi denilebilir. Fuarda bol miktarda traktör ve ekipmanları ile piyasada her çiftçinin bildiği buğday- baklagil ve sebze tohumları ile yem torbalarından başka birşey yok. Başka illerde düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarlarında ise birim alandan en fazla ürün almaya garanti verilen sertifikalı ve ismine doğru yeni buğday-baklagil ve sebze tohumları ile sertifikalı aşılı sebze ve meyve fidanlarını görme ve çok makul fiyatlara alabilme şansınız olduğu gibi hayvansal ürünler bakımındanda çok zengin standları geziyorsunuz. Yeni sağım sistemleri ve sağım makinaları et ve süt verimleri en maksimum değerde olan yeni büyükbaş ve küçükbaş hayvanları ve bunların spermalarını temin edebilme imkanlarınız varken bizim burda çiftçi deyimiyle bolundan motur var başka bişey yok. Oysaki mevsim bahardı çiftçi bağına bahçesine ekip dikebileceği sertifikalı fidanları tohumları üreticiden direk alabilir, verimi yüksek hayvan yemleri yem katkı maddeleri yeni model sağım tekniklerine sahip sağım makinelerini hatta hatta büyük ve küçükbaş verimli hayvan ırklarından makul fiyatlara alıp köyünde gidebilirdi. Tarım ve hayvancılık fuarının ikincisini düzenleyen yetkililer mutlak surette çok büyük emek ve çaba harcamışlardır bu anlamda onlara şükran sunmamak elde değil ama Fuarı gezen çiftçilerin birbirlerine bolundan motur başka bişey yok dediğini duymak hiçte zor olmadı.