28 Ağustos 2011 Pazar

Yozgat’ın taşı toprağı altınmış

MTA’nın önceki yıllarda yaptığı araştırmalar sonucunda zengin maden yataklarının bulunduğu Yozgat’ta 24 milyon tonluk çeşitli madenleri içeren cevher damarı bulundu.

Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından önceki yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda zengin maden yataklarının bulunduğu belirtilen Yozgat’ta, özel sektör tarafından kiralanan alanlarda, toprak altında bulunan madenlerin yer yüzüne çıkartılıp, ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

25 Ağustos 2011 Perşembe

MEB Müsteşarı Zararsız, Yozgat’ın hayırsever işadamlarını Kastamonululara örnek gösterdi

Yozgat doğumlu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin Zararsız, kendisini ziyaret ederek Kastamonu Üniversitesi için destek isteyen eski Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu ile Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’a, Yozgatlı hayırsever işadamlarını örnek gösterdi.

Sorgun Kaymakamı ve Belediye Başkanı,
Çukurca gazisini evinde ziyaret etti

Yerköy’den şehit, Sorgun’dan gazi

17 Ağustos’ta Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin döşedikleri mayının patlaması sonucu yaralanan askerlerden Uzman Çavuş Hacı Müjdeci, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olarak Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki evine geldi.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Zafer Erşahin, Çukurca gazisi Uzman Çavuş Hacı Müjdeci’yi evinde ziyaret ederek kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

23 Ağustos 2011 Salı

Erhan Ar’ı şehid eden teröristler, 2 gün sonra düzenlenen hava harekâtında öldürüldü

17 Ağustos’ta Hakkâri Çukurca’da teröristlerin döşedikleri mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kanı yerde kalmadı

Genelkurmay Başkanlığı, 19 Ağustos’ta nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekâtında 5 teröristin öldürüldüğünü, bu teröristlerin de Hakkâri-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyen gruba mensup olduklarını duyurdu.

Sorgun’da deprem

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre, bu gün saat 13.31’de meydana gelen 2.7 büyüklüğündeki deprem, yerin 5 kilometre altında meydana geldi. Sorgun’da dün de 2.3 büyüklüğünde deprem olmuştu.

(Yozgat Muhabir)

Şehit Erhan Ar’ın naaşı bulundu
Cenazeyi Ar’ın ailesi de teşhis etti

"Şehit olduğu gün oruçluydu..."
Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit düşen ve cesedine ulaşılamayan uzman çavuş Erhan Ar’ın naaşı bulunarak Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Şehit uzman çavuş Ar’ın ailesi, cenazeyi teşhis etti.

Şehidin cenazesi,Gülhane AskeriTıp Akademisi’nde yapılan son işlemlerin ardından memleketi olan Yozgat’a gönderilecek. Şehit uzman Çavuş Ar’ın cenazesi, bu gün düzenlencek törenin ardından toprağa verilecek.

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Şehit Erhan Ar için bir “pardon” daha:
Bakanın “bulduk” dediği de Erhan Ar değilmiş

Hakkâri- Çukurca karayolunda PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Erhan Ar’ın cenazesi, cuma gününden bu yana Zap Suyu’nda aranıyor. İçişleri Bakanı Şahin dün akşam saatlerinde Erhan Ar’ın cesedinin bulunduğunu söyledi, gece yarısı ise cesedin şehit Ar’a ait olmadığının anlaşıldığını açıkladı.

Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Erhan Ar’ın ailesi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde ikamet ediyor.

21 Ağustos 2011 Pazar

Şehit Erhan Ar’ın kayıp naaşı bulundu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ailesi Yozgat'ın Yerköy ilçesinde ikamet eden Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın kayıp naşının dün bulunduğunu bu gün de otopsisinin yapıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, geçtiğimiz günlerde terör örgütünün Çukurca’da düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde yaşayan ailesine taziye ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın da naaşına ulaşıldığını ve otopsisinin yapılmakta olduğunu söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün “Bulundu mu efendim?” sorusu üzerine Bakan Şahin, “Şehitlerden bir tanesinin cesedi bulunamamıştı, dün bulundu. Bugün otopsisi yapılıyor. Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın, Yozgatlı çocuğumuzun cesedi bulundu” dedi.

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Şehidin ailesi DNA testinin sonucunu bekliyor

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğu bildirilen ancak Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi sonucunda o olmadığı anlaşılan Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar için yeni bir DNA testi yapılacak.

Adli Tıp Kurumu’nda bekleyen cenazenin kime ait olduğunun tespit edilebilmesi için, aynı saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar dışındaki 6 şehidin yakınlarından DNA örnekleri alınacak.

Böylece, Uzman Çavuş Erhan Ar’ın yanlışlıkla mı toprağa verildiği, yoksa kayıp mı olduğu ortaya çıkacak.

19 Ağustos 2011 Cuma

Şehit mi, kayıp mı, kaçırıldı mı?
Yerköy’deki cenaze töreni iptal edildi

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ankara Adlî Tıp Kurumu’nda yapılan incelemelerde, şehit olduğu açıklanan Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’a ait herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirterek, bu gün düzenleneceği duyurulan cenaze töreninin iptal edildiğini bildirdi.

Ankara Adlî Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede, Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında önce kayıp olduğu belirtilen daha sonra şehit olduğu açıklanan Jandarma Uzman Çavuş Erhan Ar’a ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Yozgat da bu gün Somali’de

Yozgat Milletvekili Bozdağ Mogadişu’da

Dünya kamuoyunun dikkatini bölgede yaşanan insanlık dramına çekmek için Somali’nin başkenti Mogadişu’ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberindeki heyette, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da yer alıyor.

Yozgat’tan Afrika’ya 800 bin TL

Bekir Bozdağ, önceki gün Yozgat’ta katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yozgat’ta Somali’ye şimdiye kadar 800 bin Lira yardım toplandığını, bunun 1,5 milyon Lira’ya ulaşmasının hedeflendiğini söylemişti.

18 Ağustos 2011 Perşembe

EBK, Yozgat kavurmasını piyasaya sürecek

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Yozgat Satış Mağazası’nın açılışında Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a bilgi verirken, yakında Yozgat kavurmasını da piyasaya süreceklerini bildirdi.

Daha önce mülkiyeti Yozgat Belediyesi’ne ait olan ve İller Bankası’na olan borcunun bir kısmına karşılık Et ve Balık Kurumu’na (EBK) devredilen Et ve Süt Entegre Tesisleri kapsamında hizmete sunulan Yozgat Satış Mağazası’nın resmî açılışı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı bir törenle yapıldı.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, açılışta Bekir Bozdağ’a mağaza ve satılan ürünler hakkında bilgi verirken, yakında Yozgat kavurmasını da piyasaya süreceklerini bildirdi.

(Yozgat Muhabir)

Rektöre makas vermeyi unuttular mı?

Yozgat Belediyesi Makine Parkı’nın açılış töreninde protokol mensupları açılış kurdelesini keserken, kendisine makas verilmeyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, protokolü izlemekle yetindi.

Bozdağ: Marka şehir olmak için adımlar atacağız

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ın bir marka şehir olması için adımlar atacaklarını söyledi.

Bozdağ, Çamlık ile ilgili önemli bir projeyi yakın zamanda hayata geçireceklerini, Yozgat’a çağrı merkezi kurulmasına dair çalışmaların devam ettiğini, Yozgat-Ankara-Sivas bağlantısının ihalesinin yapıldığını, bu yollara beton asfalt döşeneceğini bildirdi.

Bozdağ, terörle mücadele konusunda da “Türkiye terörle mücadelesini uzun yıllar devam ettiriyor ve kararlıklı bu mücadeleyi sürdürüyor, bundan sonra da terör bitene kadar bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

Kandil’e iki ayrı hava harekâtı

Hakkâri Çukurca’da 8 askerimizle 1 geçici köy korucusunun şehit düştüğü terör saldırısının ardından, Irak’ın kuzeyindeki Kandil dağında bulunan terör örgütüne ait hedeflere akşam saat 20.30 ve sabaha karşı 03.30 sıralarında iki ayrı hava harekâtı düzenlendi.

Diyarbakır'daki 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden ikişerli gruplar hâlinde havalanan F-16 savaş uçaklarının Kandil dağındaki çeşitli hedeflere bomba yağdırdığı belirtiliyor.

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bir ateş de Yerköy’e düştü

Teröristler, Hakkâri Çukurca’da karayoluna döşedikleri mayınları askerî birliğin geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 8 askerimiz ile 1 geçici köy korucusu şehit düştü, 15 askerimiz yaralandı.

Soysal: Yozgat altın çağını yaşayacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, partilerinin ustalık döneminde Yozgat’ın altın çağını yaşayacağını iddia etti.

Soysal, her üçü de Yozgatlı olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la birlikte Yozgat’ın kalkınması için çalışacaklarını söyledi.

İran’la Yozgat nasıl yan yana geldi?

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde İran ve Yozgat evlerinin açılışı yapıldı.

Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Isfahan Vali Yardımcısı Dr. Muhammed Mehdi İsmaili, İran Ankara Büyükelçisi Behmen Hüseyinpour ve davetliler katıldı.

Törende konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, bu etkinliğin diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini dileyerek küçülen dünyada kültürümüzü diğer insanlara tanıtabilecek yeni imkânların doğması temennisinde bulundu.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç da yaptığı konuşmada etkinlikte emeği gençlere teşekkür ettikten sonra federasyonları hakkında bilgi vererek tüm katılımcıları Afrika’daki açlıkla mücadeleye çağırdı.

Keçiören Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan haber şöyle:

Yozgatlı gazeteci Ömer Şahin’in
geçen yıl yazdığı atama gerçekleşti

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, Türkiye’nin ikinci, AK Parti döneminin ikinci kadın valisi olarak Yalova Valiliği’ne atandı.

Kanal A’da “Görüş Farkı” programının sunucusu Yozgatlı gazeteci Ömer Şahin, 2 Temmuz 2010 tarihinde Zaman gazetesinde yayınlanan “AK Parti döneminde ilk kadın vali sinyali” başlıklı haberinde, Civelek’in vali olarak atanacağını bildirmişti. Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk kadın müsteşarı olan Civelek, atama gerçekleşirse Cumhuriyet tarihinin ikinci kadın valisi olarak da anılacak” diye yazmıştı. Ömer Şahin’in geçen yıl yayınlanan haberi şöyle:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Makine Parkı ve
EBK Satış Mağazası’nın açılışını yapacak

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, açılış törenlerine katılmak üzere bu gün Yozgat’a gelecek.

Yozgat Valiliği ile Yozgat Belediyesi’ni ziyaret edecek olan Bozdağ, Belediye Makine Parkı ve Et Balık Kurumu Satış Mağazası’nın açılış törenine katılacak.

Bozdağ, esnaf ziyareti ve iftar yemeğinden sonra aynı gün Ankara’ya dönecek.

Valiler Kararnamesi imzalandı
Yozgat’ta değişiklik yok

Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandı. Kararnameye göre 7 vali merkeze alındı, 8 vali yer değiştirdi, 8 vali de ilk defa atandı. Şanlıurfa, Denizli, Adana, Gaziantep, Yalova, Gümüşhane ve Artvin Valileri Merkeze alındı.

Kararname öncesinde Yozgatlı İçişleri Müsteşarı Osman Güneş’in Ankara Valisi olarak tayin edileceği ileri sürülüyordu. Fakat Ankara Valiliği’nde değişiklik yapılmadı.

16 Ağustos 2011 Salı

TOKİ evlerinde medeniyetten eser var mı?

Ali Çolak

‘Şehir Bakanlığı kuruldu’ diyor arkadaşım. ‘Güldürme beni diyorum. Şehir Bakanlığı, Turgut Cansever’i tanır mı? TOKİ evlerinde, terk ettiğimiz o büyük medeniyetten, o cennet fikrinden eser var mıdır? Kuşları geri getirebilir mi Şehir Bakanlığı?

Devlet hastaneleri ihaleleri yeniden yapılacak

Daha önce yapılan ihaleleri iptal edilen 10 yataklı Yozgat-Yenifakıllı ve Yozgat-Kadışehri devlet hastanelerinin ihaleleri yeniden yapılacak.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Şair, roman yazarı, ressam ve gazeteci Abbas Sayar, Yozgat’ta bir dizi etkinlikle anıldı

8’i roman, 6’sı şiir kitabı olmak üzere 14 edebî eser bırakmış olan; 1971 TRT Roman Başarı Ödülü, 1973 Türk Dil Kurumu Ödülü, 1975 Madaralı Roman Ödülü sahibi, Nail Abbas Sayar, Yozgat’ta çeşitli etkinliklerle anıldı.

Yozgat’ın ihmal edilmişliğini yıllar önce “Yozgat var, Yozgatlı yok” diyerek tek bir cümleyle özetleyen, gerçek bir Yozgat âşığı, şair, roman ve hikâye yazarı, ressam ve gazeteci Abbas Sayar, ölümünün 12. yıldönümünde bir dizi etkinlikle anıldı.

9 Ağustos 2011 Salı

Yozgat TSO, bu yıl gıda yardımını Afrika’ya yapacak

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, oda olarak her yıl Ramazan ayı içerisinde yaptıkları gıda yardımını bu sene tamamen Afrika’ya yardım olarak göndereceklerini bildirdi.

Türk Milleti’nin tarih boyunca her zaman mazlumun yanında olduğunu belirten Özışık, Afrika’da açlık çeken insanlara yardımda bulunmak isteyen Yozgatlıları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açtığı yardım kampanyasına katılmaya davet etti.

Leyla ile Mecnun’un Yozgat bölümü 15 Ağustos’ta

TRT 1’de yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinin geçen hafta bazı sahnelerinin çekimleri Yozgat’ta yapılan 22. Bölümü 15 Ağustos Pazartesi günü yayınlanacak.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Anadolu’nun ilk termal tedavi merkezi olan
“Basilica Therma” gün yüzüne çıkartılıyor

Halk arasında “Kral Kızı” olarak da bilinen Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki 3 bin yıllık geçmişe sahip, Anadolu’nun ilk termal tedavi merkezi “Basilica Therma”, arkeolojik kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Tokat Valiliği: Yaralı ele geçirilen terörist, Tokat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı

Tokat Valiliği, 5 Ağustos’ta Tokat’ın Reşadiye İlçesi’ne bağlı Elmacık Köyü’nün kırsal kesiminde çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen PKK mensubu teröristin durumu hakkında açıklama yaptı. Tokat Valiliği’nin internet sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Osman Güneş Ankara Valisi olabilir

Hükümetin dar kapsamlı bir Valiler kararnamesi hazırladığı, Yozgatlı İçişleri Müsteşarı Osman Güneş’in Ankara Valisi olarak tayin edileceği ileri sürülüyor. Yozgatlıların memleketleri dışında en fazla ikamet ettikleri il olan Ankara’da yaklaşık 300 bin Yozgatlı’nın yaşadığı belirtiliyor.
1952 Yozgat Şefaatli İlçesi’ne bağlı Ekinciuşağı Köyü doğumlu Osman Güneş’in 2008 yılında da İstanbul’a vali olarak atanacağı ileri sürülmüştü.

(Yozgat Muhabir)

Yeni Anayasa, Meclis’in milletimize borcudur

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni Anayasa’nın, parlamentonun millete borcu olduğunu belirterek, “Bu borcu temerrüde düşürmeden, bu dönem bunu gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Cemil Çiçek, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İTO ile özel bir bağı bulunduğunu belirten Çiçek, İstanbul Hukuk Fakültesinde okurken İTO’dan burs aldığını söyledi. O dönemde fakültede burs alan 10 başarılı öğrenciden biri olduğunu anlatan Çiçek, haftada yarım gün de İTO’da çalıştığını ifade etti.

Yozgat’ın sınır komşusu Tokat’ta çatışma

Tokat’ta çıkan çatışmada 1 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı teröristin Kastamonu’daki saldırının sorumlusu olduğu öne sürüldü.

Tokat’ın Hatipli beldesi ile Elmacık köyü arasındaki ormanlık alanda gece yarısına doğru arazi taraması yapan güvenlik güçleri, teröristlerle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin “dur” ihtarına ateşle karşılık veren teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada 1 terörist yaralı olarak yakalandı.

“Salih Reş” kod adlı yaralı teröristin Kastamonu’da Başbakanlık konvoyuna yapılan silahlı saldırıyı gerçekleştiren grubun sorumlusu olduğu öne sürüldü.

Çatışmanın ardından takviye ekiplerin sevk edildiği bölgede operasyonlar devam ediyor.

Çapanoğlu Camisi’nin panoramik görüntüleri

Mimarî eserlerin 360 derecelik panoramik görüntülerini yayınlayan mekan360.com isimli web sitesi, Yozgat’ın en büyük mimarî sembollerinden birisi olan Çapanoğlu Büyük Camii’nin görüntülerini de yayınlıyor.

Tarihî caminin içinden ve dışından 7 değişik açıdan özel bir teknikle çekilmiş olan fotoğraflar, camiyi ve çevresini 360 derecelik bir açıdan izleme imkânı sunuyor.

Sitede yer alan büyük fotoğrafın sol alt köşesindeki küçük fotoğrafların üzerine tıklandığında diğer seçenekler de açılıyor. Açılan fotoğrafların panoramik görüntüsünü izlemek için üzerine tıklamanız yeterli.

Çapanoğlu Camisi’nin panoramik görüntülerini izlemek için tıklayınız

(Yozgat Muhabir)

5 Ağustos 2011 Cuma

Aydıncık’ta görevli polis, keneden öldü

Yozgat’ın Aydıncık İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memuru Mahmut Sevindir, Tokat’ın Zile İlçesi’nde kene ısırması sonucu Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti.

Polis memuru Sevindir’in cenazesi memleketi Zile’de toprağa verildi. Polisin cenaze namazını imam olan babası kıldırdı.

Reste rest, jeste jest
Hükümet YAŞ’ta orta yolu buldu

Çiçek, şehit yakınlarına verdiği iftarda ağladı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği” üyelerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Çiçek, şunları söyledi:

“Meclisimiz şehit ve gazilerimizin eseridir. Herkes bilmelidir ki yaşanan tüm acılara rağmen teröre verilecek en etkili cevap, milletimizin birlik ruhunu pekiştirerek sağduyu ile mücadelemizi sürdürmektir. Allah ne sizlere ne milletimize başka acı göstermesin” dedi. Şunu tüm kalbimle ifade etmeliyim ki, sizler bizim için çok özel misafirlersiniz. Çünkü sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan uğruna şehit verdiniz. Benim ailem de iki şehit vermiştir. Birini PKK terörüne, diğerini ASALA terörüne. Hainlerin oynamak istediği oyunları her seferinde sizler boşa çıkardınız.”

(Kaynak: milliyet.com.tr)

4 Ağustos 2011 Perşembe

Genelkurmay, savunma bakanlığına bağlanabilir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YAŞ'taki yeni masa düzeninin ardından hükümetin atacağı yeni adımların işaretini verdi.

Genelkurmay'ı, Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) bağlamak istediklerini söyleyen Bozdağ, "Genelkurmay, ne başbakana ne de 'başkomutanı' olan cumhurbaşkanına bağlı değil. Sadece başbakana karşı sorumlu. Bağlılığın olmadığı yerde sorumluluk ne kadar olur?" ifadelerini kullandı. Bu durumun da demokrasi açısından bir 'ayıp' olduğunu belirtti. Bu ayıbın uzlaşma zemininde düzeltilmesi gerektiğini kaydederek, bu konunun yeni anayasa görüşmelerinde gündeme geleceğini aktardı. Bozdağ, uzlaşma sağlanması durumunda gerekli adımların atılacağını bildirdi.

Sarıkaya’da asfaltlanmamış köy yolu kalmayacak

Yozgat’ın Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, ilçeye bağlı 330 kilometrelik köy yolunda bu yıl itibari ile asfaltlanmamış köy yolunun kalmayacağını, ayrıca 17 köyün kanalizasyon çalışmasının devam ettiğini söyledi.

KÖYDES Projesi kapsamında ilçeye bağlı köylerde altyapı çalışmaları ve yollarda asfalt çalışmasının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Kaymakam Dönmez, asfalt çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanabilmesi için 5 araç kiraladıklarını söyledi. Dönmez, bu yıl sonuna kadar 90 kilometre stabilize yolun asfaltının atılacağını, 60 kilometrelik yolda da ikinci asfalt çalışması yapılacağını bildirdi.

Sarıkaya’nın 17 köyünde kanalizasyon çalışmasının devam ettiğini ifade eden Kaymakam Dönmez, “Bizim amacımız şehirde yaşayan insanlarımızın faydalandığı imkânlardan köyde yaşayan insanlarımızın da yararlanmalarıdır” dedi.

Sigara kaçakçıları Yozgat’ta yakalandı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, piyasa değeri 45 bin lira olan 12 bin 410 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Yüklü miktarda gümrük kaçağı sigara sevkıyatı yapılacağı istihbaratı alınması üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri söz konusu kamyoneti takibe aldı. Yozgat içerisinde durdurulan kamyonet içerisinde yapılan aramada piyasa değeri 45 bin TL olan çeşitli markalarda toplam 12 bin 410 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Araç içerisinde bulunan M.K. ve M.N. Ç isimli şahıslar gözaltına alınarak Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Çekerek’te 24 yaşındaki genç keneden öldü

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’nde kenenin ısırdığı genç, tedavi gördüğü Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Çekerek Sağlık Grubu Başkanı Turgay Kara, Sami Çınar’ın ölümünün, ilçede görülen ilk ölümlü kene vakası olduğunu açıkladı.

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Yozgat, yardım elini Afrika’ya da uzatacak

Afrika’da açlık çeken insanlar için bütün dünyada başlatılan yardım kampanyasına Yozgat da katılıyor.

Yozgat Valiliği, ‘İnsanî Yardım Kampanyası’ başlattı. Yozgat Valisi Necati Şentürk, kampanya sebebiyle düzenlenen toplantıda şu değerlendirmede bulundu:

Afrika bize uzak değil

“Bizler ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ kültüründen geliyoruz. Bu söz kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Diyebilirsiniz ki ‘Afrika bize uzak’; ancak günümüzde ulaşım teknolojisinde yaşanan gelişmeler sayesinde Afrika artık bize çok yakın. Yani oradaki insanlar da bizim birer komşumuzdur. Bu yüzden oradaki insanlara yardım etmek amacıyla Valiliğimizce Afrika’da açlık çeken insanlara yardım amacıyla ‘İnsani Yardım Kampanyası’ başlattık.”

Trafik kazası geçiren kadın, kendilerine yardım eden Yerköy halkına twitter’dan teşekkür etti

Geçen Pazartesi sabahı Erzurum’a giderken saat 4.40’ta Yozgat’ın Yerköy ilçesinde trafik kazası geçiren bir kadın, kendilerine her konuda yardımcı olan Yerköylülere twitter’dan teşekkür etti.

Kazazede kadın, “Yozgat / Yerköy halkını yardımseverliğinden ötürü kutluyorum, Allah onlardan razı olsun / Gecenin 4.40’ında kaza yerine Hızır gibi yetişen eli bastonlu yaşlı amca, seni Allah gönderdi bize..” diye yazdı.

“Jasminummmm” rumuzlu twitter kullanıcısı kadın, Pazartesi sabahı Yozgat’ın Yerköy ilçesinde geçirdikleri ve dört beş takla attıklarını belirttiği trafik kazası hakkında twitter’da şunları kaydetti:

Zaman yazarı Dumanlı: Çocukluğumda Yozgat’ta Ramazan topu bizim mahalleden atılırdı

Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, twitter’da, memleketi Yozgat’ta çocukluğunda yaşadığı Ramazanlara dair duygularını paylaştı.

Ekrem Dumanlı, “Çocukluğumda Yozgat’ta Ramazan topu bizim mahalleden atılırdı. Görevli İbrahim Amcaya mahallenin çocukları olarak yardım ederdik” diye yazdı. Dumanlı, Ramazan ayının ilk gününde yazdığı twitter mesajlarında Ramazan duygularını ve iftar topu hatırasını şöyle dile getirdi:

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Babadan kalma yöntemler yüzünden kaybediyoruz

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak, Yozgat’ın tarımsal üretim için son derece iyi şartlara sahip olduğunu ancak çiftçilerin babadan kalma tekniklerle üretim yapmaları sebebiyle tarımsal üretimde sorunlar yaşandığını söyledi.

Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen bir toplantıda, “İyi Tarım Uygulamaları” anlatıldı.

Süt tesisi 15 yıllığına kiraya veriliyor

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, Yozgat Et Kombinası Müdürlüğü bünyesinde bulunan süt tesisini 15 yıl süreyle kiraya vermek üzere ihale açtı.

Buna göre Merkez İlçe Mutafoğlu ikinci Mıntıka Mahallesi, Merdivenlikuyu Mevkisinde bulunan, mülkiyeti Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait Yozgat Et Kombinası Müdürlüğü kampusunda kurulu, 13 bin metrekare arsa alanı üzerinde ve 4 bin 3 metrekare, ayrık nizamda tek katlı fabrika binası ile tesiste bulunan süt ve yan ürünleri işleme makineleri kiraya verilecek.

Yıldızların altında teravih namazı

Hayırsever işadamı Bilâl Şahin tarafından Çapanoğlu Kent Parkı’na yaptırılan Namazgâh, dün Ramazan’ın ilk teravih namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Namazgâh’ta kılınan teravih namazına Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazdan sonra cemaate şerbet ikram edildi.

Yozgat Ramazan’a top atışıyla merhaba dedi

Yozgat, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı top atışıyla karşıladı. Yozgat Belediyesi, ilk teravih namazının kılındığı Pazar günü Ramazan’ı top atışı yaparak karşıladı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ilk topun atıldığı belediye binasının terasında yaptığı açıklamada, geçen yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da eski Ramazan geleneklerini yaşatacaklarını söyledi.

Başer, Ramazan ayında geleneksel olarak tarihî Hayri İnal Konağı’nda düzenlenen sohbet programlarının bu Ramazan’da da devam edeceğini, belediye görevlilerinin bazı camilerde yöresel kıyafetler giyerek camiye gelen cemaate Ramazan şurubu ikramında bulunacağını bildirdi.

Başer, “Bazı günler Karagöz-Hacivat, meddah, ney dinletisi gibi etkinliklerimiz de olacak. Ayrıca kurmuş olduğumuz iftar çadırında her akşam 500 kişiye iftar vereceğiz. Ramazan ayının ilimize, ülkemize ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.