31 Ocak 2012 Salı

Yıl 1962… Lohusa bir kadın için
Ankara’dan Yozgat’a helikopterle kan getirildi

Günümüzde çok acil durumlarda uygulanan “ambulans helikopter” ile yapılan hasta nakilleri, hayatî tehlikesi bulunan hastaların hayatlarının kurtarılmasında önemli bir işlev görüyor. Ambulans helikopterler, sadece hasta taşımıyor, gerektiğinde organ nakli gibi hayatî operasyonlar için de kullanılıyor.

Aslında, helikopterin sağlık hizmetleri için kullanılması, Yozgat’ın daha 1962 yılında şahit olduğu bir uygulama. Bu tarih, aynı zamanda Yozgat halkının helikopterle ilk kez karşılaştığı tarih.

Gövdecili köyünde 2.8 şiddetinde deprem oldu

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Gövdecili köyünde bu gün saat 17.25’te 2.8 şiddetinde küçük bir deprem oldu.

Depremin, yerin 13.2 kilometre altında meydana geldiği belirtildi.

30 Ocak 2012 Pazartesi

Güreşçilerimiz Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor

Yozgat Belediyesi Güreş Kulübü’nde yer alan 14 güreşçi, Sinop’ta yapılacak olan Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Güreş Kulübü’nün geçen ay Ankara’da yapılan turnuvada 32 takım içerisinde ilk 5’e girmeyi başardığını hatırlatarak, “Sporcularımızdan başarılı sonuçlar bekliyoruz” dedi.

HAS PARTİ, Yerköy İlçe Başkanını
delegelerin değil üyelerin oylarıyla seçti

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Yerköy İlçe Kongresi’nde seçim, delegelerin değil üyelerin oylarıyla yapıldı.

HAS Parti Yozgat İl Başkanı Şahin Kılınçaslan, kongrenin delegelerin değil kayıtlı üyelerin tamamımın katılımıyla yapılması bakımından çok önemli olduğunu belirterek, Yerköy ile başlatılan ilçe kongrelerinin Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanacağını ve HAS Parti’nin yenilenen kadrolarıyla bir medeniyet siyasetinin öncüsü olacağını söyledi.

Kayıtlı üyelerin oy kullandığı seçim neticesinde İlçe Başkanlığına Abdulkadir Şahin seçildi.

Sorgun’da 2 trafik kazası: 6 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, hava sıcaklığının eksi 17 dereceye düşmesiyle birlikte meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Yaralılar, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sarıkaya Kaymakamı Dönmez: Fazla gelen kanalizasyon borularını muhtarlardan toplattırdım

Yozgat’ın Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, kanalizasyon yapımı için İl Özel İdaresi tarafından köylere gönderilen kanalizasyon borularından arta kalanları muhtarların iyi muhafaza etmediklerini belirterek, fazla gelen ve fiyatı pahalı olan bu boruları, kanalizasyon arızalarında kullanılmak üzere toplattırdığını bildirdi.

29 Ocak 2012 Pazar

Boğazlıyan’da Otomobil takla attı: 2 ölü

Yozgat’ın Sarıkaya-Boğazlıyan karayolu Yenikışla Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Sarıkaya İlçesi’nden Boğazlıyan İlçesi istikametine doğru seyir hâlinde olan Abdullah Ç. yönetimindeki otomobil, Yenikışla Köyü civarında, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerinde takla attı.

Kazada otomobil sürücüsü Abdullah Ç. ve yanında bulunan arkadaşı Hacı Burhanettin G., olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazeler ambulansla Boğazlıyan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yozgat merkezde kar kalınlığı 30 santimetre

Yozgat’ta bir haftadan beri aralıklarla yağan kar, şehir merkezinde 30 santimetreye yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı.

Yozgat’ın 1.400 rakımlı Muslubelen mevkisi Bahçeşehir Mahallesi’nde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Kar kalınlığı neredeyse otomobillerin boyuna eriştiği yerlerde, vatandaşlar küreklerle evlerinin önünü temizleyerek yürümek için yol açtılar.

Kayalıklardan aşağıya 160 basamakla iniliyor
Yozgat Çekerek’te Kızlar Kayası görülmeye değer

Yolunuz Yozgat’a düştüğünde gezebileceğiniz tarihî alanlardan birisi de Çekerek İlçesi’ndeki “Kızlar Kayası”dır.

Sadir Durmaz’dan tehlikeli sözler:
“PKK neyse Seyit Rıza ve Dersimliler de odur”

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisinin Yozgat Merkez İlçe Kongresi’nde, Dersim olaylarından dolayı devlet adına vatandaşlarından özür dileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, Dersimlileri ve Seyit Rıza’yı PKK’ya benzetti.

Durmaz, “O günün PKK’sı olan Dersim isyanından sözüm ona, ‘devlet adına özür diliyorum’ dedi. Sayın Başbakan, bir karar verin, devlet misiniz, hükümet misiniz? İşinize geldiğinde devlet olarak özür diliyorsunuz, oy kaybetme korkusu ve kaygısıyla PKK ile görüşme yapılırken ‘devlet görüşüyor’ diyorsunuz. O günün genç cumhuriyetini ve nizamını kabul etmeyerek ona başkaldıran Seyit Rıza ne ise, bugünün PKK’sı da odur. Türkiye devleti bunlardan özür dileyemez.”

Kadışehri Belediyesi galericiler sitesi yapıyor

Yozgat’ın Kadışehri İlçe Belediyesi, galericiler sitesi yapıyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “İlçemizde bulunan tüm galerici esnaflarımıza yapılacak olan sitede dükkân yerleri temin edilmiş olup site 2012 yılı içerisinde inşaatı bitirilerek galerici esnaflarımıza teslim edilecektir” denildi.

(Yozgat Muhabir)

28 Ocak 2012 Cumartesi

Buzlanma kazaya yol açtı: 2 yaralı

Saat 10.30 sıralarında Yozgat şehir merkezine gitmekte olan Murat Doğan yönetimindeki 06 BB 9635 plakalı otomobil, Azizli Köyü yol ayrımında buzlanma sebebiyle yolda kaymaya başladı. O esnada arkadan gelen ve aynı istikamete giden Ahmet Karatekin yönetimindeki 38 AC 838 plakalı otomobil, kayan araca yandan çarptı.

Kazada yaralanan Ahmet Karatekin ve aynı araçta bulunan oğlu Samet Karatekin, Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İşte Yozgat’ın son nüfus rakamları

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre Türkiye’nin nüfusunu açıkladı. Buna göre Türkiye’nin 2011 yılı sonunda nüfusu 74 milyon 724 bin 269 kişi oldu.

TÜİK’in verilerine göre, 2011 yılı sonu itibariyle Yozgat’ın toplam nüfusu 465 bin 696 olarak belirlendi. TÜİK’in rakamlarına göre, Yozgat merkez ilçeden sonra nüfusu en fazla olan ilçe 84 bin 591 kişi ile Sorgun, en az olan ilçe ise 5 bin 371 kişi ile Çandır oldu.

Yozgat’ın toplam nüfusunun ilçelere göre dağılımı şöyle:

Yozgat’ta 38 okulun müdürleri değişiyor

Ankara’nın Elmadağ İlçesi Millî Eğitim Müdürlüğü görevindeyken Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine vekâleten atanan Saim Kuş, İl Değerlendirme Komisyonu tarafından alınan ve 38 okulu kapsayan “Sınav Sonucuna Göre Müdür Ataması” kararını 27 Ocak’ta Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün onayına sundu.

Vali Şentürk, atama ve yer değiştirme kararını onayladı.

İşte FATİH Projesi’nin Yozgat’taki şanslı okulları

Yozgat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan “Eğitimde FATİH Projesi”nin öncelikli olarak uygulanacağı 17 pilot il arasında yer alıyor. Yozgat’ın şanslı okulları ise Anadolu Lisesi ve Şehitler Fen Lisesi.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat’ta “Eğitimde FATİH Projesi”nin uygulanacağı liselerde yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla incelemelerde bulunarak okul müdürlerinden bilgi aldı.

Erbir, imza iddiaları hakkında açıklama yaptı

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, yaptığı yazılı açıklamada, “Sarıkaya’nın hayrına olacak hiçbir projeye sırf muhalefet olsun diye bir Meclis Üyesi arkadaşımızın imza atmadığı veya biz istediğimiz için imza attığı şeklinde spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Her Meclis Üyesi arkadaşımız da atmış olduğu imzasının bilincindedir” dedi.

Dedikodulara itibar etmediğini ve Sarıkaya halkının her şeyin farkında olduğunu ifade eden Erbir, bugüne kadar Sarıkaya’nın daha iyi hizmet alması için kendilerine destek veren Meclis Üyelerine teşekkür etti.

(Yozgat Muhabir)

27 Ocak 2012 Cuma

“Soframız” programı bu gün Yozgat’taydı

Star televizyonunda hafta içi her gün saat 13.00’te yayınlanan “Soframız” programı, 27 Ocak Cuma günü Yozgat’taydı.

Program ekibi bu gün Yozgat’ta Nuriye-Hüseyin Coşkun çiftinin evine misafir oldu.

Burcu Vural’ın sunduğu ve her hafta il il, yöre yöre dolaşarak farklı lezzetleri ekranlara taşıyan programda Nuriye Coşkun, Testi Kebabı, Mıhla, Bulama Çorbası ve baklavadan oluşan bir menü hazırlayarak tariflerini verdi.

Programın videosunu izlemek için tıklayınız.

(Yozgat Muhabir)

HEM’deki 70 dokuma tezgâhı depoya kaldırıldı Meslek Yüksek Okulu Halıcılık Bölümü de kapanıyor

Yozgat’ta dokumacılığın canlandırılması amacıyla hayata geçirilen projeler başarısızlıkla sonuçlandı.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) bünyesindeki 60’ı klasik olmak üzere toplam 70 dokuma tezgâhı, verilen kursa yeterli talep olmaması sebebiyle depoya kaldırıldı.

Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halıcılık Bölümü de, yeterli oranda rağbet görmediği için, bu bölümde eğitim gören 15 öğrencinin mezun olmasının ardından kapatılacak.

Bozdağ: Sorgun hızla gelişiyor

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 3 ortaklı bir petrol istasyonunun açılışında yaptığı konuşmada, Sorgun’un hızla geliştiğini, açılan bu tür işletmelerin de bu gelişmenin bir göstergesi olduğunu, ayrıca bu işletmenin ortaklık kültürüne de katkıda bulunacağını söyledi.

“MHP Yerköy İlçe Kongresi ülkücü irade dışlanarak yapıldı, usulsüzlüğün sorumlusu Sadir Durmaz’dır”

MHP Yerköy İlçe Başkanı adayı Mesut Özdemir, 22 Ocak’ta yapılan ilçe kongresindeki seçimin, parti tüzüğüne aykırı bir şekilde kaydedilen delegelerle, ülkücü iradeye ipotek konarak ve ülkücü irade dışlanarak gerçekleştirildiğini iddia etti.

Özdemir, usulsüz olarak yapıldığını ileri sürdüğü kongrenin sorumlusunun MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz olduğunu söyledi.

Uğur Köseoğlu vefat etti

“Yozgat” gazetesinin Sorumlu Müdürü ve köşe yazarı Uğur Köseoğlu, dün sabah saatlerinde evinde hayata veda etti.

Emekli öğretmen Uğur Köseoğlu, bir süreden beri kanser tedavisi görüyordu.

Köseoğlu’nun cenazesi, bu gün Çapanoğlu Büyük Cami’de Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Çatak Mezarlığı’nda toprağa verildi.

26 Ocak 2012 Perşembe

Ve beklenen müjde geldi
Yerköy’e süt işleme tesisi kurulacak

Yerköylülerin beklediği müjde bu gün açıklandı. Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yaklaşık 2 aydır ön araştırması yapılan Süt İşleme Projesi’ne başlanması için karar alındığını açıkladı.

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne kurulması planlanan Süt İşleme Tesisinin hayata geçirilmesinin mümkün olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılan fizibilite (ön araştırma) çalışması tamamlandı.

Fizibilite raporu, bu gün Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda açıklandı. Açıklamada, Yerköy’ün Süt İşleme Tesisi için yeterli şartları taşıdığına ve projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanmasına karar verildiği kaydedildi. Toplantıda, proje hakkında bilgi de verildi.

Sorgun’un içme suyu meselesini barajla çözeceğiz

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun’un içme suyu meselesini kökten çözecek projenin, yakında hayata geçirileceğini söyledi.

Soysal, şu açıklamada bulundu:

Soysal, "Günümüzde artık büyük yerleşim merkezleri içme sularını yer altından karşılamıyor. Zaten gittikçe azalan yer altı kaynak sularının korunması amacıyla içme suları barajlar ve göllerden temin ediliyor. Sorgun da oldukça büyük bir ilçe. Doğal olarak burasının da artık su ihtiyacını baraj ve göllerden karşılaması gerekiyor. İşte bu amaçla yapımına başlanan Tekke Yenicesi’ndeki baraj, Sorgun’un içme suyu ihtiyacını kökten çözümleyecek. Bize düşen görev ise bu inşaat çalışmalarını hızlandırıp barajı bir an önce hizmete sokmaktır.”

16 bin kişi e-devlet hizmetinden faydalanıyor

Yozgat PTT Baş Müdürü Hayrettin Ceyhan, Yozgat’ta 16 bin kişinin e- devlet şifresini kullanarak bütün kamu hizmetlerine tek bir noktadan ulaşabildiğini söyledi.
Ceyhan, şu açıklamada bulundu:

“Yaklaşık 3 yıl önce hayata geçirilen e-devlet kapısı şifresi ile vatandaşlar, bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini buradan rahatlıkla takip etme imkânına kavuştu. E –devlet şifresi, turkiye.gov.tr. üzerinden yapacağımız işlemlerde bize özel bilgilere başkalarının erişiminin ve kötü amaçlı kullanımının engellenmesi amacıyla kişiye özel verilen şifredir. Bu şifre ile tüm işlem ve uygulamalardan faydalanabiliriz. Şifremiz sayesinde kişisel bilgilerimize bir başkasının ulaşması engellenmektedir.”

25 Ocak 2012 Çarşamba

Kadışehri, meyvecilikte başarısını ispat etti
Özel İdare bütçesinden aslan payını aldı

Kadışehri Kaymakamı İsmail Şanlı’nın öncülüğünde başlatılan ve ilk aşamaları kısa sürede hayata geçirilerek Yozgat için umut vaad eden bir projeye dönüşen “Kadışehri Deveci Havzası Meyvecilik ve Sulama Tesisi Entegrasyonu Projesi”, İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı bütçesinden aslan payını aldı.

Özel İdare’nin toplam 1 milyon 445 bin 294 Liralık bütçesinin yaklaşık üçte biri olan 500 bin Liralık kısmı, bu projenin desteklenmesi için tahsis edildi.

Özel İdare Bütçesi’nin geri kalan 945 bin 294 Liralık ödeneğinin büyük bir kısmı da yine il genelini kapsayan tarımsal projeler için kullanılacak.

Yeni Millî Eğitim Müdürü Kuş, görevine başladı

Ankara’nın Elmadağ İlçesi’nde görev yaparken Yozgat’a İl Millî Eğitim Müdürü olarak tayin edilen Saim Kuş, görevine başladı.

Yozgat’ın yeni İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, Millî Eğitim Bakanlığı Müşaviri Hüseyin Aktürk, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ve Ankara İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ile birlikte Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in de iştirak ettiği ziyarette Ankara’dan gelen misafirleri ile bir süre sohbet eden Vali Şentürk, İl Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş’a yeni görevinde başarılar diledi.

Tarihî konakta arabaşı buluşması

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, tarihî Hayri İnal Konağı’nda düzenlediği yemekli sohbet toplantısında Vali Necati Şentürk ve daire müdürlerine arabaşı ikram etti.

Programa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcıları Kemal Şahin ve Mehmet Soğukpınar ile daire müdürleri katıldı.

Kar yağıyor, çiftçiler bayram ediyor

Nüfusunun yüzde 77’sinin geçimini tarım yaparak sağladığı Yozgat’ta kar yağışı, kısa bir süre önce kar duasına çıkan çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Kar yağışı, çiftçilerin ektikleri ürünün don olayından korunmasını ve daha verimli olmasını sağlıyor.

Yozgat’ta bir hafta aradan sonra dün gece tekrar başlayan kar yağışı, şehir merkezinde trafiğin geçici olarak aksamasına, bazı köy yollarının da ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Yolu ulaşıma kapanan köylerin sayısının bu gün itibariyle 147 olduğu, kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi, Karayolları İl Müdürlüğü ve belediyeler tarafından başlatılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

YKDD’nin Olağanüstü kongresi 28 Ocak’ta

Merkezi İstanbul’da bulunan Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu, 28 Ocak’ta dernek binasında saat 15.00’te yapılacak.

Derneğin, tüzük gereği 21 Ocak’ta yapılması gereken Olağanüstü Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamadığı için 28 Ocak’a ertelenmişti.

(Yozgat Muhabir)

24 Ocak 2012 Salı

AK Partili belde belediye başkanları,
Cemil Çiçek’i ziyaret edip destek istediler

AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Karayakup ve Yukarı Sarıkaya Belediye Başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret ederek, bazı hizmetlerin gerçekleştirilmesi için destek istediler.

Sarıkaya heyeti, kısa adı TESKOMB olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı, eski Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ü de ziyaret ederek, destek talebinde bulundular.

23 Ocak 2012 Pazartesi

Hrant da yanlış anlaşıldı, Ahmet Hakan da

Sürur Öztürk

Konumuz, Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un “Ben de Ermeniyim” sözüne, Merhaba Yozgat gazetesinin sahibi Ahmet Büyüksoy’un verdiği tepki.

Bu konudaki düşüncelerimi yazmadan önce, konuyu özetlemem gerekiyor.

Et ve Balık Kurumu’nun adı değişiyor
Yozgat’ta ‘Sürmeli’ peyniri ve yoğurdu üretilecek

Et ve Balık Kurumu’nun adı ‘Süt ve Et Balık Kurumu’ olarak değiştirilecek. Balık’tan sonra süt ve süt ürünleri de satmaya başlayacak olan kurumun Yozgat Şubesi ise, ‘Sürmeli’ markasıyla süt ürünleri üretmeye başlayacak.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ‘Merhaba Yozgat’ gazetesini ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş’a bilgi vedi. Başer, Et ve Balık Kurumu’nun (EBK) bir süre önce ihaleye çıkarılan süt ünitesinin satışından vazgeçildiğini belirterek, bu tesiste ‘Sürmeli’ markasıyla beyaz peynir, kaşar peyniri ve yoğurt üretileceğini, bu ürünlerin de Türkiye geneline pazarlanacağını bildirdi.

Başer, Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak olan bu tür girişimleri destekleyeceklerini söyledi.

22 Ocak 2012 Pazar

MHP Yozgat Milletvekili Durmaz’dan
Fethullah Gülen’e ‘bölücü’ iması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisinin Aydıncık İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ‘okyanus ötesi’ tabirini kullanarak isim vermeden Fethullah Gülen’e suçlamada bulundu.

Sadir Durmaz, “MHP olduğu sürece bu ülkeyi kimse bölemeyecek; ne ‘okyanus ötesi’, ne de AB’nin bölmeye gücü yeter. Biz ülkücüler hayatta olduğumuz sürece buna gücünüz yetmez” dedi.

Davetli AK Parti İlçe Başkanı’na eleştiri

MHP Aydıncık İlçe Kongresi’ne AK Parti ve CHP ilçe başkanları da katıldı.

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Karaca, kongreye davet edilen AK Parti Aydıncık İlçe Başkanı Burhan Koçak’ı eleştirdi. Karaca, “İlde ilçemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. İktidar partisi ilçe başkanı, devletin bize verdiği ödeneğin dışında bir kuruş getirsin, onu istediği yere harcasın. Bizlerin hizmet olarak getirdiklerine sahip çıkarak siyasî polemiklerle gündem oluşturmasın” dedi.

Ladesim lades olsun mu?

Lades, Anadolu insanının gündelik hayatını daha eğlenceli hâle getirmek için oynadığı bir oyundur. Eski yıllarda çok yaygın olarak oynanan bu oyun, toplumun oyun ve eğlence kültüründe meydana gelen değişiklikler sonucu artık daha az oynanmakla birlikte, günümüzde de zaman zaman oynanmaktadır. Lades, bedenen oynanan bir oyun değildir. Söze dayalı bir zihin, bir hafıza oyunudur.

Yozgat’ta her 6 kişiden biri Yeşil Kart’lı

2010 yılı “Ulusal Adres Veri Tabanı” kayıtlarına göre toplam nüfusu 476 bin 96 olan Yozgat’ta, 2012 yılı Ocak ayı itibariyle 83 bin 19 kişi Yeşil Kart kullanıyor.

Bu rakam, Yozgat genelinde yaklaşık olarak her 6 kişiden birisinin (5.7) Yeşil Kart’lı olduğunu ortaya koyuyor. Yeşil Kart kullanan 83 bin 19 kişiden 18 bin 187’sinin bu yıl yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası uygulaması başlayana kadar hiçbir sosyal güvencesi bulunmuyordu.

(Yozgat Muhabir)

Yozgat Mehter Takımı çalışmalarına başladı

Bugüne kadar özel törenlerde Sorgun Belediyesi’nin mehter takımını kullanan Yozgat Valiliği, kendi mehter takımını kurdu.

Vali Necati Şentürk’ün talimatıyla kurulan Yozgat Mehter Takımı, 21 Ocak’ta çalışmalarına başladı.

Gönüllü kamu çalışanlarından oluşan Yozgat Mehter Takımı, Vali Necati Şentürk tarafından İstanbul’dan davet edilen Mehter Eğitmeni Orhan Tanılı’nın gözetimindeki ilk çalışmasını İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yaptı.

21 Ocak 2012 Cumartesi

Başer: Yozgat’ta 3 barajın temelini atacağız

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, “Bu yıl içerisinde inşallah Oğulcuk Barajı’nın temelini atmış olacağız, önümüzdeki günlerde 20-30 yıldır Yerköy insanının hayali olan İnandık Barajı’nın da temelini atmış olacağız. Ardından Bahçecik barajımız var” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ile birlikte esnafı ziyaret ederek, sıkıntılarını ve taleplerini dinlediler.

Taksiciler de işsizlikten yakındı

Yozgat’taki taksiciler, 12 milyon nüfuslu İstanbul’da da, 476 bin nüfuslu Yozgat’ta da taksi sigortasının 430 Lira olmasının adaletsizlik olduğunu belirterek, “Onlar sürekli iş yaparken bizler günde bir ya da iki işe ancak gidebiliyoruz” diyorlar.

Bir taksici de, Yozgat Belediyesi’ne ait halk otobüslerinin kendi güzergâhlarına uymadıklarını iddia ederek, bunun taksicilerin daha az iş yapmalarına sebep olduğunu ileri sürüyor.

Huzur Ekibi, huzursuz aileleri ziyaret ediyor

Yozgat Valiliği’nin talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Aile İçi Şiddeti Önleme, Aile İçi İletişimde Sevgi Dilini Pekiştirme Projesi” kapsamında oluşturulan ekip, gittiği mahallelerin sakinleri ile görüşerek, huzursuz aileleri tespit ediyor. Ardından, bu aileleri ziyaret ederek, nasıl daha huzurlu olabilecekleri konusunda yol gösteriyor. Projenin Yürütme Kurulu Başkanlığını, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Alpay Tok yapıyor.

Bozok Üniversitesi öğrencisi Hande,
Memleketi Tokat’ta kalp krizinden öldü

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Hande Nur Açıkkapı, yarıyıl tatili için gittiği memleketi Tokat’ta geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti.

Tokat Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsisinin ardından Hande Nur Açıkkapı’nın cenazesi öğle namazını müteakiben Alipaşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Erenler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Genç kızın amcası Cahit Açıkkapı, Hande’nin sürekli “kalbim sıkışıyor” dediğini ifade ederek, “Bir defasında beni Yozgat’a çağırmıştı. Hastaneye götürdüm, o zaman kalp grafiklerinde bir şey çıkmamıştı. Bir kaç defa baygınlık geçirmişti” dedi.

AK Parti Çiçekdağı Kongresi’ne Yozgat desteği

AK Parti Kırşehir Çiçekdağı İlçe Kongresi’ne, teşkilat koordinatörlüğü görevi sebebiyle Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan AK Parti Çiçekdağı İlçe Kongresi’nde 402 delegeden 265’i oy kullandı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Hasan Hakanoğlu göreve yeniden seçildi.

Hrant Dink, gerçek bir vatanseverdi

Sürur Öztürk

Katil Avrupa’nın ve onun Türkiye’deki alçak işbirlikçilerinin, bu vatansever Anadolu evlâdını bir ‘hain’ olarak göstermesine izin vermemek gerekir. O, kendisini ‘vatansever’miş gibi gösteren bazı şarlatanlardan, soytarılardan, riyakârlardan, çakallardan çok daha fazla vatanseverdi…

20 Ocak 2012 Cuma

Şeker fabrikalarının devrine onay

Rekabet Kurulu, özelleştirme kapsamındaki Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin hisselerinin devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulu, özelleştirme kapsamındaki Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait Kastamonu, Çorum, Çarşamba, Kırşehir, Turhal ve Yozgat şeker fabrikalarının ihaleye konu hisselerinin, teklif veren firmalarca devralınması işlemine izin verilmesine karar verdi.

2011’de Yozgat merkezde 143 işyeri açıldı

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, 2011 yılında Yozgat şehir merkezinde 143 işyerine açma ve çalışma ruhsatı verdiklerini bildirdi.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Süt İşleme Tesisi Fizibilite Raporu açıklanıyor

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne kurulması planlanan süt işleme tesisinin hayata geçirilmesinin mümkün olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılan fizibilite (ön araştırma) çalışması tamamlandı.

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Süt İşleme Tesisi Fizibilite Projesi” sonunda elde ettiği sonuçları, 26 Ocak’ta Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu’nda basına açıklayacak.

Yozgat Muhabir, bu konuda yürütülen çalışmaları, 25 Aralık 2011 tarihinde yayınladığı “Yerköy’e süt işleme tesisi kurulması planlanıyor” başlıklı haberle kamuoyuna duyurmuştu.

(Yozgat Muhabir)

Ahmet Hakan: Ben de Ermeni’yim

Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşüne tepki olarak dile getirilen “Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz” sloganına destek verdi.

Twitter’da “Ben de Ermeniyim” diye yazmasına tepki gösteren takipçilerinin “Bunu televizyonda canlı yayında söyleyemezsin” iddiasına karşı Coşkun, CNN Türk’te yayınlanan ve sunuculuğunu yaptığı “Tarafsız Bölge” programında “İşte söylüyorum, ben de Ermeniyim” dedi. Ahmet Hakan Coşkun, şunları söyledi:

19 Ocak 2012 Perşembe

TCDD Yerköy Depo Şefliği, engelli işçi arıyor

Yozgat İş Kurumu İl Müdürlüğü, TCDD Yerköy Depo Şefliği’nde “engelli” statüsünde daimî olarak çalıştırılmak üzere, en az ilkokul mezunu 1 işçi arandığına dair ilân yayınladı.

İlânda, demiryolu bakım onarım işçiliği sanat kolunda çalıştırılmak üzere işe alınacak engelli işçi adayında, “yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapıldığı raylı sistemlerde yol bakım ve onarım işlerinde en az 1 yıl tecrübeli olmak” şartı arandığı belirtiliyor.

Boğazlıyan’a yeni bir cezaevi için çalışma başlatıldı

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, Boğazlıyan’a L tipi cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığı’na talepte bulunduklarını bildirdi. Bu konuda siyasîlerden destek beklediklerini de dile getiren Özcan, “L tipi cezaevinin yatırım programına alınarak inşa edilmesi hâlinde, Boğazlıyan’daki ve Sarıkaya’daki mevcut cezaevlerimizi kapatacağız” dedi.

Yozgat siyasetçileri de twitter’da

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de pek çok gazeteci, yazar, işadamı, bürokrat ve milletvekilinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e kadar binlerce kişinin kullandığı sosyal paylaşım ağı twitter’ı, Yozgat siyasetçileri de kullanmaya başladı.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, @fahriacikgoz adresiyle twitter ağına katıldı.

18 Ocak 2012 Çarşamba

Nakliyecilerden Yozgat milletvekillerine: TMO’dan buğday nakliyesi için verdiğiniz sözü tutun

Yozgat şehir merkezindeki nakliyeciler, 100 kamyonun 1,5 - 2 aydır işe çıkamadığını belirterek, daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki buğdayın nakliyesi için kendilerine söz veren Yozgat milletvekillerini, sözlerinde durmamakla suçladılar.

Dün Türkiye’nin en soğuk yeri Boğazlıyan oldu

Dün gece Yozgat’ta hava sıcaklığı eksi 18 dereceye kadar düşerken, Türkiye’nin en soğuk yerleşim birimi de sıfırın altında 31 derece ile Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi oldu.

Soğuğun etkisiyle Yozgat şehir içme suyunun karşılandığı Kirazlı ve Cevdet Dündar Göletlerinin yüzeyi buz tuttu. Çatı oluklarında 1 metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu. Sabah birçok araç da soğuktan dolayı çalışmadı.


Boğazlıyan İlçesi’nde bu gece hava sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düşeceği bildirildi.