31 Ağustos 2012 Cuma

Yeni Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı:
Basının haber ve tavsiyeleri bize rehber olacak

Kısa bir süre önce göreve başlayan Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, mahallî basın mensuplarıyla tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri’nde kahvaltılı toplantı düzenledi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ta çalıştığı süre içerisinde değişik gruplarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağını dile getirdikten sonra şöyle konuştu:

29 Ağustos 2012 Çarşamba

İşte Yozgat’ın yüksek medeniyeti:
Ermeni mabedinin bakımını cami imamı yapıyor

Bir dönem kanlı Ermeni isyanlarının yaşandığı Yozgat’ta, Türk-Ermeni ilişkileri geçmişte olduğu gibi dostluk içinde yaşanıyor.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine gezi düzenleyen gurbetteki Yozgatlı Ermeniler, Terzili kasabasında bulunan Ermeni mabedi şapelin bakımını yapan Terzili Camisi imamı ile kendilerine gösterdikleri sıcak, samimi ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı Sarıkaya halkına teşekkür ettiler.

Kocamustafapaşa Burunkışla Ermeni Derneği Başkanı Hovsep Arzuman, “Bizim buradaki şapel, cami imamının lojmanının yanında ve bu da sevgi ve hoşgörünün bir arada, her iki dinin bir arada olması bizleri memnun etti. Şapel’de Terzili Camisi imamının çok iyi ilgilendiğini gördük. Bakım ve onarımıyla ilgilenmesi bizleri ayriyeten memnun etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Burada da iki din iki kültür bir arada buluşmuş oluyorlar zaten bizler ayrılmaz bir parçayız” diye konuştu.

Dolandırıcı, Yozgat Emniyeti’nden kurtulamadı

PKK tehdidiyle Yozgat’taki bir kadını 16 bin 800 Lira dolandıran sahtekâr, Yozgat ve Adana Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu Adana’da yakalandı. Ömer E., nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Saman fiyatları 4 katına çıktı
Türkiye tarihinde ilk kez saman ithal edilecek

Türkiye’nin en önemli tarım bölgelerinden birisi olan Yozgat’ta bile saman fiyatları hayvancılık yapan çiftçilerin alım gücünü aştı.

Türkiye’de saman fiyatları 4 kat artınca Bakanlar Kurulu ithalata izin veren kararnameyi imzalayıp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sundu.

Mesut Türker MHP Genel Başkanlığına aday

21. Dönem MHP Yozgat Milletvekili Mesut Türker 2 Eylül’de MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağını bildirdi.

21. Dönem MHP Yozgat Milletvekili Op. Dr. Mesut Türker, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanlığına adaylığını 2 Eylül Pazar günü Ankara Balgat’taki Anatolia Gösteri Merkezi’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacağını bildirdi.

Gayrimeşru ilişki ölüm getirdi

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde yaşayan Mikail B., bayram tatili için geldikleri eşinin memleketi Yozgat’ta, eşinin ilişkisi olduğundan şüphelendiği Ahmet A.’yı tabancayla vurarak öldürdü.

Kavga sırasında Ahmet A.’nın da tabancayla ateş etmesi sonucu çenesinden yaralanan Mikail B. hastaneye kaldırılırken, eşi Mehtap B. gözaltına alındı.

Unpazarı’nın çehresi değişecek

Yozgat Belediyesi’nin “Unpazarı Meydanı Düzenleme ve Cephe Yenileme Pojesi” çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, Unpazarı’ndaki çalışmaları inceledikten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Unpazarı esnafı, meydanın görünümü itibariyle ve trafik açısından büyük sıkıntı yaşamaktaydı. İnşallah projemiz tamamlandığında burası güzel bir görünüme kavuşacak. İş yerlerine Osmanlı mimarisine uygun bir şekilde cephe düzenlemesi yapılacak. Burayı trafiğe kapatacağız, sadece yaya trafiğine açık olacak. Burada önemli olan, esnaf arkadaşların iş yoğunluğunu ve kazançlarını artırmak olacaktır. Ayrıca şehrimize güzel bir estetik kazandıracağız.”

Mezbaha ve canlı hayvan pazarı
mehter ve Mustafa Tatlıtürk konseriyle açılacak

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde hizmete giren canlı hayvan pazarının resmî açılışı önümüzdeki Pazar günü yapılacak.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katılacağı mezbaha ve canlı hayvan pazarı açılış töreninde mehter konserinin yanı sıra Sarıkayalı sanatçı Mustafa Tatlıtürk de Sarıkaya halkına konser verecek.

Camiye giden çocuklara hediye yağmuru

Kısa adı SEDADER olan Sarıkaya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Sarıkaya Müftülüğü’nün ortaklaşa başlattıkları “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyasına katılan 305 çocuktan 15’ine tablet bilgisayar 68’ine bisiklet, 226’sına ise çeşitli hediyeler verildi.

Yunan Turistler Akdağmadeni’ne hayran oldular

Yunanistan’dan gelen 19 kişilik turist kafilesi, Akdağmadeni ilçesinin tarihî ve tabiî güzelliklerine hayran kaldılar.

Yunan turist kafilesi, ilçe merkezinde bulunan tarihî binalar ile Karapir, Bozhüyük, Dokuz, Evci, Karacaören, Sekikaşı, Abdurrahmanlı köylerini de gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan’ı makamında ziyaret eden Yunan turistler, ilçenin tarihî ve tabiî güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Turistlerin kahve hediye ettiği Daştan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretçilere çeşitli hediyeler verdi.

28 Ağustos 2012 Salı

Bozdağ’dan Habertürk’ün manşetine yalanlama:
“O ifadeyi kesinlikle kullanmadım”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Habertürk gazetesinde kendisine atfen yayınlanan “Saldırı elimizi güçlendirdi” ifadesini kesinlikle kullanmadığını, bu anlamı ima edecek tek bir cümle dahi sarf etmediğini açıkladı. Bozdağ, gazeteye tekzip gönderdiğini söyledi.

Bakan Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Yozgat’tan Fransa’ya dönen gurbetçi,
trafik kazasında oğlunu kaybetti

Daha önce aşırı hız sebebiyle ceza alarak ehliyetinden 75 puan düşürülen 20 yaşındaki 1 yıllık şoför, TEM Otoyolu Edirne gişelerinde 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Düğün dönüşü trafik kazası: 2 ölü, 19 yaralı

Düğün dönüşü Konya’dan Ordu’ya gitmekte olan bir minibüs, Yozgat’ın Osmanpaşa beldesi yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada bir kişi olay yerinde, bir kişi de kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 19 kişi ise yaralandı.

26 Ağustos 2012 Pazar

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık’ın babası
Keramettin Özışık vefat etti

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık’ın Babası Keramettin Özışık 77 yaşında vefat etti.

Dün akşam saatlerinde rahatsızlanarak hayatını kaybeden Keramettin Özışık, bu gün Çapanoğlu Büyük Cami’de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sarıtopraklık Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze merasimine Özışık’ın yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Bu meydanlardan nice şampiyonlar çıkacaktır

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 5. Gurbetçiler Şöleni Yağlı Güreşleri’nde yaptığı konuşmada, güreşleri izleyen Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat Üçüncüsü Rıza Kayaalp’i örnek göstererek, “Bu meydanlardan dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları ve daha nice şampiyonlar çıkacaktır” diye konuştu.

Rıza Kayaalp’in önümüzdeki olimpiyatların şampiyonu olacağına dair inancını dile getiren Bozdağ, “Ben şimdiden onun şampiyonluğunu ilân ediyor, bu meydanda güreşen yiğitlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2012 Londra Olimpiyatları’ndan bronz madalya ile dönen Millî Güreşçi Rıza Kayaalp’e cumhuriyet altını, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de Kayaalp ve başpehlivanlardan Sorgunlu güreşçi Ramazan Yarar’a 5’er bin lira para ödülü verdi.

Merhaba Yozgat gazetesinin sahibi Ahmet Büyüksoy’un damadı Hakkı Can vefat etti

“Merhaba Yozgat” gazetesinin sahibi Ahmet Büyüksoy’un damadı Erk Petrol Ltd. Şti., Yağmur İnşaat ve Yimtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Can, kanser hastalığı sebebiyle 46 yaşında vefat etti.

Hakkı Can’ın cenaze merasimine yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, siyasi parti temsilcileri, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hakkı Can, Çapanoğlu Büyük Cami’de kılınan cenaze namazı sonrası Sarıtopraklık Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.

Hakkı Can, 4 çocuk babasıydı.

24 Ağustos 2012 Cuma

Kalabalık: Yozgat’taki Suriyeli mültecilerin
arasında da PKK’lı teröristler var mıydı?

“Yozgat Hakimiyet” gazetesi yazarı Orhan Kalabalık, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gazeteci Şamil Tayyar’ın, Gaziantep’teki kampta 7 binin üzerinde mülteci olması gerekirken 5 bin civarında olduğunu, 2 bin mültecinin kayıp durumda olduğunu belirterek, PKK’lı teröristlerin mülteci gibi Türkiye’ye girdikleri imasında bulunduğunu hatırlattı.

Kalabalık, Yozgat’ta bulunan Suriyeli mülteciler arasında da teröristlerin bulunması ihtimaline işaret ederek, kayıtlı mülteci sayısının ve eksik olup olmadığının açıklanmasını istedi.

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Mülteci Misafirhanesi için yapılan yemek ihalesinin her öğün için “12 bin 880 tabildot” üzerinden yapıldığına işaret eden Kalabalık, Yozgat’taki Suriyeli mültecilerin sayısını sordu.

Kalabalık, “Mülteci Misafirhanesi’nin kapasitesi ne kadar? Nerede, nasıl kalıyorlar? Bizler bunu bilmiyoruz. Mutlaka yetkililer bunu iyi biliyorlardır ve bunu da cevapsız bırakamayacaklardır” diye yazdı.

Şehit Yıldız, son yolculuğuna uğurlandı

22 Ağustos Çarşamba günü Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü ile Zorgeçit köyleri arasında, terör örgütü PKK tarafından askerî konvoyun geçişi sırasında patlatılan mayın sebebiyle şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde toprağa verildi.

23 Ağustos 2012 Perşembe

Yozgat, şehit ailesinin yanında

Yozgat’ın mülkî amirleri, 22 Ağustos Çarşamba günü Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü ile Zorgeçit köyleri arasında, terör örgütü PKK tarafından askerî konvoyun geçişi sırasında patlatılan mayın ve akabinde çıkan çatışma sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın Yerköy ilçesindeki evine taziye ziyaretinde bulundular.

Taziye ziyaretinde, göreve yeni başlayan Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz yer aldı.

Sorgun kömür ocağında göçük: 1 ölü, 2 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bir kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü 2 işçi yaralandı.

Küçükköhne köyünün yakınlarındaki Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik A.Ş’ye ait kömür ocağında yaklaşık 900 metre derinlikte meydana gelen göçükte Aydın Kol (37), Ali Yeşil (29) ve Durak Aslan (45) taş ve kaya parçaları altında kaldı.

Çalışma arkadaşları tarafından göçükten çıkarılan Aydın Kol ve Ali Yeşil, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uzun uğraşların ardından göçük altında bulunan Durak Aslan’ın cenazesine ulaşıldı.

Yaralı işçilerden Ali Yeşil’in sağlık durumunun ağır, Aydın Kol’un ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. Aydın Kol, 900 metre derinlikte çalışma yaptıkları sırada göçüğün meydana geldiğini söyledi.

Şehit Yıldız’ın Yerköy’deki baba ocağına ateş düştü

Hakkâri’de mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın Yozgat Yerköy’deki baba ocağına ateş düştü.

Yozgat'ın Yerköy ilçesi Karaçay Mahallesi’nde ikamet eden Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yılmaz’ın ailesi, acı haberi öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun şehit olduğunu duyan anne Sema Yıldız, fenalık geçirince hastaneye kaldırıldı. Şehit ailesinin komşuları, ailenin acısını paylaşmak için seferber oldu.

Baba Halil Yıldız ise, bir oğlunun daha olduğunu belirterek, “Onu da oğlumun intikamını alması için askere göndereceğim” dedi. Oğlu ile en son bayramda görüştüklerini ifade eden Halil Yıldız, “Dün akşama kadar oğlumu telefonla aradım. Telefonu çalıyordu ama cevap vermedi. Nasıl versin ki? Saat 02.00 sıralarında başına bu olaylar gelmiş” diye konuştu.

Baba Yıldız, oğlunun 2 yıl önce göreve başladığını, daha önce Yerköy ilçesinde garsonluk yaptığını söyledi. Yıldız, evlendirmek istediği oğlunun bunu kabul etmeyerek sırasını küçük kardeşine verdiğini anlattı.

Şehidin cenazesinin bu gün toprağa verilmesi bekleniyor.

Şehit Yıldız için Sibel Can konseri iptal edilebilir

Yozgatlı Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız’ın Hakkâri’de mayın patlaması sonucu şehit olması sebebiyle, Akdağmadeni Belediyesi’nin 150. kuruluş yılı kutlama programının iptal edilmesi gündeme geldi.

Akdağmadeni Belediyesi, kuruluşunun 150. yılını
Sibel Can konseriyle kutlayacak


1862 yılında kurulan Akdağmadeni Belediyesi, kuruluşunun 150. yılını 25 Ağustos Cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Kutlama programında ünlü şarkıcı Sibel Can, sevilen şarkılardan oluşan bir konser verecek. Programda ayrıca “Dansın Sultanları” grubu gösteri yapacak, mehter takımı da konser verecek. Kutlamalarda havaî fişek gösterisi de yapılacak.

81 ilden 58’i göç verdi, Yozgat ikinci sırada

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2010-2011 dönemi itibarıyla 81 ilden 58’i net göç verdi.

Listenin ilk sırasında depremle sarsılan Van yer alırken onu Yozgat takip ediyor.

Sorgun Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nde göçük

Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Yeniçeltek Kömür İşletmesi’nde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 2 işçi kurtarılmaya çalışılıyor. İşçilerinin bilincinin yerinde ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Maden ocağına ambulanslar sevk edildi.

Boydak Holding’in yardım protokolünde
Yozgat’ın Çayıralan ilçesi de yer alıyor

Bünyesinde İstikbal, Bellona, Mondi, Deco, Türkiye Finans gibi pek çok marka bulunduran Boydak Holding’in hissedarları tarafından 2007 yılında kurulan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı, yardıma muhtaç ailelere, ilköğretim öğrencilerine ve okullara yönelik yardım projesi başlattı.

Proje kapsamında belirlenen ilçelerin Kaymakamlıkları bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile işbirliği protokolleri imzalandı.

Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş ve Kayseri’nin bazı ilçelerinde ekonomik durumu iyi olmayan ailelere gıda yardımı yapan Boydak Vakfı, bu bölgelerdeki ilköğretim öğrencilerine eğitim araç ve gereç yardımı yaparak bazı okulların tefrişini de gerçekleştirecek.

Yeğenini döverek öldüren adam serbest bırakıldı Zanlının yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor

Yozgat’ın Saraykent ilçesine bağlı Kesikköprü köyünde amcası tarafından sopayla dövülen 16 yaşındaki gencin beyin ölümü gerçekleşti. Gencin beyin ölümüne sebep olan amca, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Ölüm kalım mücadelesi veren gencin annesi ve ağabeyi ise, zanlının elini kolunu sallayarak yurt dışına kaçtığını iddia ederek “Bu nasıl adalet, anlamadım” diyor.

Bilgi yarışmasına katılabilmek için
6 yılda 36 bin Lira telefon faturası ödedi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Sabri Erciyas isimli 65 yaşındaki emekli vatandaş, bir televizyon kanalında yayımlanan bilgi yarışmasına katılabilmek için 6 yıl boyunca programı telefonla aradı.

Emekli olduktan sonra arzuhalcilik yapan Erciyas, yarışma programına katılmayı başaramadı ancak 6 yılda toplam 36 bin lira telefon faturası ödemek zorunda kaldı.

Programa yarışmacı olarak katılamadığı için savcılığa şikâyette bulunduğunu da belirten Erciyas, “Şikâyetim üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı program yapımcılarının da ifadesini alınca bir daha benim telefonla bile başvurularımı kabul etmediler. Telefon numaramı da değiştirmeme rağmen sesimden tanıdılar ve yarıştırmadılar” dedi.

Altan Deliorman vefat etti

Türk milliyetçiliğinin önemli kilometre taşlarından Gazeteci Yazar Altan Deliorman, 76 yaşında vefat etti. Deliorman’ın cenazesi, 24 Ağustos Cuma günü Fatih Camisi’nde Cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

22 Ağustos 2012 Çarşamba

AK Parti’den yeni valiye ziyaret

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ile birlikte yeni Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret ettiler.

Başer ve Soysal, yeni valiye görevinde başarılar dilerken, Vali Yazıcı da heyetin ‘nazik ziyaretinden dolayı’ teşekkür etti.

Yeni Yozgat Valisi Yazıcı:
“Yozgat ruhu”nu biliyorum…

Yeni Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, “Daha önce görmediğim fakat iklimini ve ruhunu iyi bildiğimi zannettiğim bir ilde vazifeye başlayacağım” dedi.

Son Valiler Kararnamesi ile Yozgat Valisi olarak tayin edilen Abdülkadir Yazıcı, görevine başladı.

Yazıcı için bu gün saat 10.00’da Valilik binası önünde karşılama töreni düzenlendi. Törene Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcıları Kemal Şahin ve Erdoğan Temizyürek, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Yozgatlı kaymakam Akgül, yeni görevine başladı

1980 Yozgat Doğumlu Hacı Asım Akgül, Balıkesir’in Kepsut ilçesine kaymakam olarak atandı. Akgül, yeni görevine başladı.

Abbas Sayar’ı anmak…

Sürur Öztürk

Yozgat Belediyesi, yanılmıyorsam 2 yıldan bu yana merhum Abbas Sayar’ı mezarı başında bir merasim düzenleyerek anıyor. Bu merasime, Başkan Yusuf Başer’le birlikte birkaç belediye müdürü ile vefakâr birkaç gazeteci de iştirak ediyor.

Bu anma merasimleri, daha önce bu kadarını bile yapmayan Yozgat için bir ilerleme olarak kabul edilebilir. Bu münasebetle Yozgat Belediyesi’ne teşekkür de edebiliriz. Fakat ben, müsaadenizle konunun başka ve daha önemli gördüğüm bir cephesine işaret edeceğim.

18 Ağustos 2012 Cumartesi

“Deyyus” benzetmesi tepkilere sebep oldu

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül’ün Cuma vaazında kullandığı bazı ifadeleri tepkiyle karşılandı.

Nasuh Yaylagül, Cuma vaazında, sokaklarda yapılan düğünlerde kadınların kızların oynadıklarını, etraflarına toplanan erkeklerin de onları seyrettiklerini belirterek, bunun İslâmî açıdan doğru olmadığını ifade etti. Yaylagül, daha sonra Hz. Muhammed’in “Deyyus cennete giremez” şeklindeki hadisini hatırlatarak, eşlerini kıskanmayanların Hz. Muhammed tarafından deyyus olarak tanımlandığını söyledi.

17 Ağustos 2012 Cuma

Londra Olimpiyatları’nda bronz madalya alan Kayaalp, Yozgat’ta davul zurna ile karşılandı

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Londra Olimpiyatları’nda grekoromen güreş 120 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp’e “Beşibiryerde” altın hediye etti.

Başer, “Yozgat, Hasbeklerin, Nasuh Akarların Celal Atiklerin memleketi. Bugün de Rıza Kayaalplerin memleketi. Rızamızın ismini güzel bir caddeye vermiştik. Şimdi de bir spor salonuna ismini vereceğiz” dedi.

Un Pazarı Meydanı yeniden düzenleniyor
İş yerleri Osmanlı mimarisi üslûbuyla yapılacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Un Pazarı Meydanı Çevre Düzenlemesi ve Cephe Yenilemesi çalışmalarının Ramazan Bayramı’nın ardından başlayacağını bildirdi.

Verdikleri sözleri birer birer yerine getirdiklerini belirten Başkan Başer, Un Pazarı düzenlemesinin 2013 yılında tamamlanacağını, iş yerlerinin cephelerinin Osmanlı mimarisi üslûbunda yapılacağını söyledi.

16 Ağustos 2012 Perşembe

Kaymakam Kılıç: Her şehit ailesinden 2 kişi
işe alınıyor, ilgili birimlere müracaat edin

Yozgat’ın Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, her şehit ailesinden 2 kişiye iş verildiğini hatırlatarak, ailelerin vakit kaybetmeden ilgili birimlere müracaat etmelerini istedi.

Sorgun Belediyesi’nin Üçtepeler’de yaptırdığı sosyal tesis, şehit ailelerine verilen iftar yemeği ile hizmete açıldı.

Yemeğe AK Parti Milletvekili Ertuğrul Soysal, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Demir, İlçe Emniyet Amiri Serkan Demir, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, şehit aileleri ve davetliler katıldı.

Bayram tatiline giden aileler
Sorgun yakınlarında trafik kazası geçirdi: 10 yaralı

Bayram tatilini geçirmek üzere Yozgat’ın Sorgun ilçesine gitmekte olan Şanlı ailesi, Sorgun’a 10 kilometre kala trafik kazası geçirdi. Kazada biri ağır 10 kişi yaralandı.

Bayram tatilini geçirmek üzere Yozgat’ın Sorgun ilçesine gitmekte olan Şanlı ailesi, E- 88 Karayolu Yozgat- Sorgun arasındaki Fakıbeyli köyünün yakınlarında trafik kazası geçirdi.

İşte Yozgat Havaalanı’nın yapılacağı arazi

Yozgat uçakları buraya inecek

Ulaştırma Bakanlığı, Yozgat -Alaca yol ayrımında Deremumlu ile Fakıbeyli köyleri arasında yer alan bölgeye Yozgat Havaalanı yapılmasına onay verdi. 2013 yılı yatırım programına alınacağı belirtilen Yozgat Havaalanı, 3 bin 720 metre uzunluğunda ve 650 metre genişliğinde olacak.

Hızlı tren seferlerinin ardından Yozgat Havaalanı’nın da faaliyete geçmesinin Yozgat ekonomisine, Yozgat turizmine ve öğretim üyelerinin ulaşımını kolaylaştıracağı için üniversite eğitimine önemli ölçüde katkı sağlayacağı düşünülüyor.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Üyesi Atakan Erciyas ve AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Türkmen ile birlikte havaalanının yapılacağı araziyi inceledi.

Daha sonra bir açıklama yapan Milletvekili Başer, Yozgat Havaalanı’nın 3 bin 720 metre uzunluğunda ve 650 metre genişliğinde olacağını kaydetti. Başer, şöyle konuştu:

Kur’ân kursu öğrencilerinin bayramlıklarını
mahalle halkı aldı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi Yunusemre Mahallesi Camisi’nin imamı Muharrem Arslan, Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı’nda, caminin Kur’ân kursundaki öğrencilere ortaklaşa bayramlık hediye edilmesi için mahalle sakinlerine teklifte bulundu. İmam Arslan’ın bu fikrine destek veren mahalle halkı, 30 öğrenciye bayramlık kıyafet hediye etti.

Kadın cemaat öne çıktı

Amaçlarının çocuklara cami kültürü kazandırmak olduğunu ifade eden Arslan, “Kursumuzun en başından itibaren çocuklarımız ara vermeden devam etti. Dinimizin emrettiği bilgileri en iyi ve en doğru şekilde öğrendi. Bunun yanı sıra sosyal anlamda da ahlak bakımından gerekli bilgiler de verildi. Bizler de çocuklarımıza mükâfat olarak mahalle sakinlerimizin yani camimize gelen özellikle kadın cemaatimizin desteği ile bayramlık elbiselerle sevindirdik” diye konuştu.

Baydiğin Kültür Sanat ve Sünnet Şöleni,
bayramın üçüncü günü gerçekleştirilecek

Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Baydiğin beldesinin Belediye Başkanlığı, geleneksel hâle getirdiği Sünnet Şöleni’nin altıncısını Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü gerçekleştirecek.

Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, “Bayramın 3. günü kutlayacağımız 6. Kültür Sanat ve Sünnet Şölenimizin hazırlıklarını tamamladık. Şölenimizde birbirinden güzel farklı eğlence programlarımız olacak” dedi.

Başkan Uslu, çocuklarını sünnet şöleninde sünnet ettirmek isteyen ailelerin belediyeye müracaat ederek çocuklarının kaydını yaptırmalarını istedi. Uslu, bütün Baydiğin halkını 21 Ağustos Salı günü düzenlenecek olan şölene davet etti.

Geçen yıl Akdağmadeni’de bulunup defnedilen Alman kadının cesedi Antalya’ya nakledildi

Kimliği bilinmediği için geçen sene İslâmî kurallara göre cenaze merasimi düzenlenerek Akdağmadeni Kimsesizler Mezarlığı’na defnedilen ve daha sonra Almanya vatandaşı olduğu anlaşılan Roswitha Marga Anneliesa Janecke, 1,5 yıl sonra mezarından çıkarılarak Antalya’nın Alanya ilçesindeki Yabancılar Mezarlığı’na nakledildi.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

“Zenginlere değil garibanlara ceza kesiyorlar” diyen gençler, trafik polislerini protesto ettiler

Yozgat’ta, kendilerine sürekli ceza kesildiğini öne süren genç şoförler, şehir meydanında toplanarak trafik polislerini protesto ettiler.

Cumhuriyet Meydanı’nın yanında toplanan araç sahipleri, kendilerine trafik ekiplerinin sürekli ceza yazdığını bu sebeple yola dahi çıkamadıklarını ileri sürerek tepki gösterdiler. Bir protestocu, “Bizler Şahin marka otomobile bindiğimiz için sürekli bizleri durdurup ceza yazan polisler, zengin çocuklarını ve lüks otomobilleri durduramıyorlar. Onlara neden ceza yazamıyorlar? Biz garip olduğumuz için mi bizlere ceza yazıyorlar?” diye konuştu.

14 Ağustos 2012 Salı

Pancar avans ödemeleri yarın başlıyor

Yozgat Şeker Fabrikası müdürü Ali Berber, ikinci nakdî sulama avansının 15 Ağustos’tan itibaren banka şubelerinden ödenmeye başlanacağını bildirdi.

Ekim ayında alımına başlanacak olan şeker pancarına karşılık üreticiye 4 milyon lira tutarında avans ödeneceğini ifade eden Berber, “Pancar üreticilerimize yarından itibaren 4 milyon lira tutarında nakdî sulama avansı ödemesi yapacağız. Bilindiği gibi daha önceden de 12 milyon lira tutarında 2012 yılı ürününe karşılık avans ödemesi yapmıştık. İkinci kez ödenecek bu avans ile birlikte bu güne kadar ödediğimiz aynî ve nakdî avans tutarı 16 milyon liraya ulaşmış olacak” dedi.

Hollanda’da bıçaklanarak öldürülen
17 yaşındaki Şehriban Yozgat’ta toprağa verildi

Hollanda’nın Rotterdam kentinde bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Şehriban Akpınar, memleketi Yozgat’ın Çayıralan ilçesine bağlı Yukarı Yahyasaray köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hollanda’da Perşembe akşamı parkta sırtından bıçaklanmış şekilde ölü olarak bulunan Şehriban Akpınar’ın cenazesi bu gün sabah saatlerinde hava yoluyla Kayseri’ye oradan da Yukarı Yahyasaray köyüne getirildi. Köyde kılınan cenaze namazının ardından Şehriban Akpınar’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze merasimine, baba Yahya Akpınar, yakınları ve köy halkı katıldı.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Abbas Sayar mezarı başında anıldı

İnsanlar için iyilik dolu yüreğim
İçimde onların yeri ayrı yurdu ayrı
Bir başı sevdalı garibim
Kimsem yok dünyada insandan gayrı

Öbür ucunda dünyanın
Bir çocuğun ayağına diken batsa
Canım yanar
Elimde avucumda bir şey yok
Neyleyim
Kalbimi size verdim insanlar…

Abbas Sayar

12 Ağustos 2012 Pazar

Enerji Bakanı Taner Yıldız,
elektrik ve doğalgaz toplantısı için Yozgat’a geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ardından Grand Eser Otel’de düzenlenen Yozgat, Sivas, Tokat ve Çorum illerini kapsayan Bölge Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantıda elektrik ve doğalgaz dağıtımı konusu istişare edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat Valiliği’nin girişinde Vali Necati Şentürk ve protokol mensupları tarafından resmî törenle karşılandı. Bakan Yıldız, Valilik Makamında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Doğup büyüdüğü topraklarda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldız, katılacağı toplantı hakkında şu açıklamada bulundu:

10 Ağustos 2012 Cuma

Açık Öğretim Lisesi’nden lise diploması aldılar
şimdi hedefleri üniversite diploması almak

Akdağmadeni Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir’in verdiği bilgiye göre 2011 yılı içerisinde ÖSYM’ye müracaat eden 64 bin Açık Öğretim Lisesi (AÖL) mezunundan 22 bini üniversiteye girdi. Bu da AÖL mezunlarının yaklaşık yüzde 34’ünün tahsillerini üniversite eğitimi ile sürdürdüklerini gösteriyor.

Akdağmadeni AÖL’den mezun olan 15 öğrenci de, hedeflerinin üniversite eğitimi almak olduğunu söylüyor.

9 Ağustos 2012 Perşembe

Vali Şentürk, meclis üyeleriyle vedalaştı:
Yozgat’ı ve Yozgatlıları unutmayacağım

Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Genel Meclisi toplantısına katılarak meclis üyeleri ile vedalaştı.

Vali Necati Şentürk, burada yaptığı konuşmada Yozgat’ta görev yaptığı süre içerisinde kendisine çalışmalarında yaptıkları katkılardan dolayı İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür ederek, Yozgat’ı ve Yozgatlıları hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Toplantı sonrasında İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, Vali Necati Şentürk’e Yozgat’a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Bozdağ: Mahallî seçimler 2013’te yapılacak

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, 2014 yılının Mart ayında yapılması planlanan mahallî idareler seçimlerinin öne alınarak 2013 yılında yapılacağını açıkladı.

Bir dizi açılış ve incelemeler yapmak üzere Burdur’a giden Bozdağ, Burdur Belediyesi’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada CHP’nin seçimden kaçtığını ileri sürerek, “Benim bildiğim seçim dedin mi muhalefet ‘hemen, şimdi’ demesi lâzım; ama CHP seçimden korkuyor” dedi.

Kayıp sağlık memurunun cesedi gölette bulundu

Bir hafta önce İzmir’de yaşayan teyzesini arayarak “Göle atlayıp intihar edeceğim” dedikten sonra kayıplara karışan 32 yaşındaki Sağlık Memuru Yusuf Kıymazarslan’ın cesedi, yapılan arama çalışmaları sonucu Kirazlı Göleti’nde bulundu.

Ankara’dan gelen dalgıçlar, Çamlık Milli Parkı’nın girişinde bulunan Cevdet Dündar Göleti’nin ardından şehir merkezinin bir kısmının içme suyu ihtiyacının karşılandığı Kirazlı Göleti’nde arama yaptılar. Arama sonucunda Mehmet Kıymazarslan’ın cesedi bulundu.

7 Ağustos 2012 Salı

Yozgat EBK’da süt üretimi de yapılacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, EBK kanununda bir değişiklik yapılarak kurumun bünyesinde süt üretimi de yapılacağını bildirdi. Başer, kanun değişikliği yapılması hâlinde ilk süt üretiminin Yozgat EBK’da yapılacağını kaydetti.

2 bin büyükbaş hayvanı barındırabilecek kapasitedeki Yozgat Et ve Balık Kurumu’nda hâl-i hazırda 800 canlı hayvan bulunuyor. Günde 200 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvanın kesiminin yapılabileceği donanıma sahip olan kurumda Ramazan ayında günde 80 ilâ 100 hayvan kesiliyor.

Olimpiyatlarda ilk madalya Yozgatlı Rıza’dan

Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk madalyayı, 120 kilo grekoromen stil güreş müsabakasında Gürcistanlı rakibi Guram Pherselidze’yi 2 - 0 yenen hemşehrimiz Rıza Kayaalp getirdi. Kayaalp, bronz madalyanın sahibi oldu.

Excel Arena’da bronz madalya için mindere çıkan Rıza Kayaalp, Gürcü rakibini her iki periyotta da 1 - 0 yenmeyi başarırken Türkiye adına ilk madalyayı kazanan sporcu oldu. Bronz madalya sahibi olan Kayaalp, Türk bayrağıyla minderde tur attı.

Belediye, genelev binasını yıktı

Yozgat’ta 33 yıldır faaliyet gösteren genelev, belediye ekipleri tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile yıkıldı.

Belediye, Yozgat Valiliği’nden 3 ay önce yıkım kararı için izin talebinde bulundu. Valilikte onay verdi. Fakat karara genelev işletmecileri itiraz ederek, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebiyle başvurdu. Mahkeme, yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Bunun üzerine belediye ekipleri iş makineleriyle binayı yıktı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, binanın kaçak yapı statüsünde olduğunu belirterek, “Genelev şehir merkezine yakın bir yerde kalıyordu ve kaçak yapı statüsündeydi. Kayseri Bölge İdare Mahkemesi’nin kararının ardından yıkım işlemini gerçekleştirdik” dedi.

Gölde intihar edeceğini söyleyip kayıplara karışan
32 yaşındaki sağlık memuru her yerde aranıyor

Yozgat’ın Şefaatli ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde sağlık memuru olarak çalışan Yusuf Kıymazarslan, bir hafta önce yakınlarını arayıp göle atlayarak intihar edeceğini söyledikten sonra kayıplara karıştı. 5 kişilik arama kurtarma ekibi, göletlerin etrafında kayıp şahsı arıyor. Kayıp şahsın, bir dönem psikolojik tedavi gördüğü belirtiliyor.

Prof. Sayar, eski sahhafları anlattı:
Diplomaları yoktu ama âlimdiler

Merhum Abbas Sayar’ın oğlu Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, eski sahhafları anlatırken, “Eski yazı kitapları alıp satanlar birbirlerini eğiten insanlardı. Bunu bizzat gördüm. Dükkânlarını evlerinin kütüphanesi gibi görüyorlardı. Alıcılarla uzun sohbetler ederlerdi. Diplomaları yoktu ama mütebahhir (İlmi deniz gibi derin olan, büyük âlim olan. Allâme) insanlardı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında ESKADER tarafından gerçekleştirilen “Beyazıt Ramazan Sohbetleri”nin 18. gün konuğu, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar oldu. Prof. Sayar, konuşmasında “Sahhaflar Çarşısı ve Sahhaf Raif Yelkenci” hakkında bilgi verdi.