29 Ağustos 2013 Perşembe

Başer: Yozgat merkezde yılda 1500 konut yapılıyor; konutların satılması, nüfus artışının göstergesidir

Yusuf Başer
Mahallî İdareler Genel Seçimi’nin yaklaşmasıyla birlikte, Yozgat’ın göç meselesi muhalefet partileri tarafından yeniden gündeme getiriliyor. Yozgat’ın, büyük bir deprem afeti yaşamış olan Van’dan bile daha fazla göç verdiğine dair istatistik rakamları yeniden dile getirilirken, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, merkez ilçenin nüfusunun her geçen gün arttığını, 6 yılda toplam 9 bin konut inşa edilmiş olmasının da bu nüfus artışının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kazaya sebep olan kamyonet sürücüsü yakalandı

Kazadan önce kaydedilen görüntüden bir kare
Kamyonetin kasasında taşıdığı inşaat kalıp tahtasının seyir hâlinde kamyonetten yola düşmesi sonucu arkasından gelen aracın kaza yapmasına sebep olan sürücü gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. İ.B., adliyeye sevk edildi.

Egzoz sesiyle hava atma dönemi bitiyor

Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz
Yozgat Emniyet Müdürlüğü, çevrenin dikkatini çekmek ve gösteriş yapmak için araçlarına yüksek ses çıkaran egzoz takan ve çevreyi rahatsız eden sürücülere ceza kesmeye başladı.

Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, abartı egzoz takılmış olan araçlar üzerindeki denetimlerini artırdıklarını belirterek, abartı egzoz takan sürücülere 166 Lira para cezası kesildiğini ve egzozların söktürüldüğünü bildirdi.

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Abdülhamid İslâmcılara neden mesafeliydi?

Prof. Dr. İsmail Kara
“2. Abdülhamid, özellikle Mısır menşeli İslâmcılık hareketlerini İngilizlerin kontrol ettiğini düşündüğü için, bunların İstanbul’daki ve Türkiye’deki karşılıklarına çok ciddi bir tavır alıyordu.”

(Prof. Dr. İsmail Kara)

Yozgatlı aile Konya’da trafik kazası geçirdi: 2 ölü

Trafik kazasında 2 kişi öldü 5 kişi yaralandı
31 yaşındaki Meryem Demir ve 7 yaşındaki oğlu Ramazan Demir, Konya’nın Ilgın ilçesinde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazada baba Osman Demir, çocukları 10 yaşındaki Selvi Demir, 11 yaşındaki Ayşe Demir ve 12 yaşındaki Bilal Demir ise yaralandı.  Demir ailesinin cenazeleri, memleketleri Yozgat’ta toprağa verilecek.

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Sorgunlu Tekvandocu
Zeynep Avrupa üçüncüsü oldu

Zeynep Yeter Altan
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından organize edilen ve 22-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 5. Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda Sorgun Belediyespor Kulübü’nden Zeynep Yeter Altan, üçüncü oldu.

Bu yıl yıldızlar 55 kiloda iki kere Türkiye şampiyonu olan Sorgun Belediyesporlu Tekvandocu Zeynep Yeter Altan, Milli Takım’a seçilerek katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı.

Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, Zeynep Yeter Altan’ın milli takım kampının ardından Romanya’ya milli takımla birlikte gittiğini belirterek, şunları söyledi:

Vali Yazıcı’nın gözyaşları

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin babasını kaybetmiş ‘Hamiyet çocukları’ için düzenlediği ‘İstanbul Gezisi’ kapsamında Vali Abdülkadir Yazıcı, 1984 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi diplomasını fakülte sekreteri Ali Koca’nın elinden aldı. Duygulu anların yaşandığı fakültedeki diploma töreninde Vali Yazıcı, kendisinin de ilkokul 5. sınıfta babasını kaybettiğini ve zorluklarla okuduğunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Vali Yazıcı, “İnsan bir anda yalnız kalıyor ve sahipsiz kaldığını düşünüyor. ‘Ben nasıl okuyacağım?’ düşüncesi oluşuyor ama Mevlâ’nın takdiri bu. Kader hükmünü icra ediyor. Bazen bu dünyada zahmet görünen şey rahmettir. Hayırsız görünen şey, hayırlıdır. Aynı kaderi paylaştığım, ‘Hamiyet’ çocuklarımızı da Allah’ın izniyle güzel günler beklemektedir” diye konuştu. Hukuk Fakültesi’ni maddî sıkıntılar içerisinde bitirdiğini ifade eden Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

25 Ağustos 2013 Pazar

Bakan Yıldız: Kerpiç bir evde doğdum; geçmişimden kopmadan hizmet ediyorum

Bakan Yıldız doğduğu evde
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, doğum yeri olan Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Devecipınar Beldesi’nde düzenlenen Türkmen Pilav Şenliği’ne katıldı. Annesiyle birlikte, doğduğu kerpiç evi ziyaret ederek hatıralarını tazeleyen Bakan Yıldız, “Burada Kerpiç bir evde doğdum. Geçmişimle kopmadan, Ankara’da görev yapıyoruz. . Türkiye’de bir disiplin altında ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

23 Ağustos 2013 Cuma

Hamiyet çocukları İstanbul’u gezmeye gittiler

Hamiyet çocukları dualarla İstanbul'a uğurlandı
Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin Hamiyet çocukları ve annelerine yönelik 23-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştireceği “Hamiyet İstanbul Gezisi”, uğurlama töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, yaptığı açıklamada, 8 otobüsle yapılacak ve 348 kişinin katılacağı İstanbul gezisinde Hamiyet çocukları ve annelerinin yanı sıra çocuk evleri çocuklarının da yer aldığını söyledi.

22 Ağustos 2013 Perşembe

Kaynak: Küresel sermaye, ekonomik operasyonlarla AK Parti’yi etkisiz hâle getirmeyi deneyecek

Prof. Dr. Mahir Kaynak
Eski MİT Daire Başkanı Prof. Dr. Mahir Kaynak, Türkiye’nin ABD-Rusya ittifakına dahil olmasını engellemek isteyen küresel sermayenin, önümüzdeki dönemde birtakım ekonomik zorluklar çıkararak, ABD-Rusya ittifakından yana olan Başbakan Erdoğan’ı ve onun yönetimindeki AK Parti’yi etkisiz hâle getirmeye çalışacağını iddia etti. Bu mücadelenin küresel sermayenin mağlubiyetiyle sonuçlanacağı öngörüsünde bulunan Kaynak, “Ancak bugüne kadar siyasette gördüklerimizi unutup yeni bir yapıya hazır olmalıyız” tavsiyesinde bulundu.

Türkiye’nin Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimiyle anlaşarak petrol konusunda kısmi bir çözüm ürettiğine işaret eden Kaynak, “Bu çözüme karşı çıkanlar, dünya üzerinde ekonomik operasyonlar yaparak siyasal egemenlik kurma çalışmaları yapan güçleri de hesaba katmak zorundadır ve uygulanacak farklı politikaları da söylemelidirler. Yani muhtemel sorunların tümü için bir formül önermelidirler” dedi.

Mahir Kaynak, daha önce de wikileaks belgelerinin yayınlanmasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetten tasfiyesini engellemek amacıyla düzenlenmiş ‘sızdırma’ görünümlü bir operasyon olduğunu iddia etmişti.

Baykal: Bozdağ’a yapılan saldırı,
toplumu kamplaştırmak isteyenlerin projesiydi

Deniz Baykal uyarılarda bulundu
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik saldırının toplumu kamplaştırmak isteyen kesimlerin bir projesi olduğunu iddia ederek, bu oyuna gelinmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’yi dizayn etmek isteyen güçlerin son dönemde yeniden yoğun bir çaba içine girdiklerini gözlemlediğini belirterek, özellikle etnik ve dinsel konularda herkesin çok duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal da, “Hacıbektaş’ta, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yapılan saldırı sıradan bir olay değil” diye yazdı.

Bozdağ, Hürriyet’e önce kızdı, sonra düzeltti

Bozdağ, Hürriyet'i ağır ifadelerle eleştirdi
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Suriye’de aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu sivil halka karşı kimyasal silah kullanılarak gerçekleştirilen saldırıya dair ‘tek satır bile’ yer vermediği gerekçesiyle Hürriyet gazetesine yönelik ağır suçlamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinin yetkililerine,  “Habere yer vermemeniz için Esad yönetiminden mi bir baskı var, yoksa ‘Tuncay Güney haberini getirin’ diye başkaları tarafından mı bir baskı var? Kim bir baskı yaptı? (…) Bu olayı haber yapmayanlar da Esad’ın vicdansızlığına ortak olanlardır” diye seslenen Bozdağ, daha sonra Hürriyet gazetesinin Suriye’deki saldırıya dair habere birinci sayfasında “İnsanlığı öldürdüler” başlığıyla yer verdiğini fark edince, twitter sayfasında düzeltme mesajı yayınladı.

Bozdağ, mesajında “Hürriyet gazetesi, ilk sayfasının altında haberi o kadar küçülterek vermiş ki, göremedim. Düzeltirim. Birkaç satır vermişler…” diye yazdı.

MHP’li Halaçoğlu’dan AK Parti’li Bozdağ’a:
O kadar güçlüyseniz İİT’yi siz toplayın da görelim

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu
İİT tartışması büyüyor

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın, İslâm İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilerinin ardından, MHP’den AK Parti’ye tepki geldi. Eski Türk Dil Kurumu Başkanı ve MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, twitter sayfasında hükümete şu çağrıda bulundu:

“Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun istifasını isteyenler o kadar güçlüyseler, İslâm Birliği Teşkilatı’nı olağanüstü toplasınlar, orada konuşsunlar. Görelim.”

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Yozgat’a acemi birliği geliyor

Salih Fırat'a göre karar kesinleşti
AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, büyük şehirlerdeki acemi birliklerinin küçük Anadolu şehirlerine taşınması konusunda Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la görüştüğünü belirterek, 5 ile 15 bin asker kapasiteli acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman ve Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan
Yozgat’a toplam 590 bin Lira ödenek

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yozgat merkez, ilçeler, beldeler ve köyleri için toplam 590 bin Lira ödenek tahsis ettiğini bildirdi.

Yusuf Başer
Başer, “Türkiye’nin 2023 yılında dünya turizminde ilk 5 ülke arasına girmesini hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, turizm bölge alan ve merkezleri ile turizm potansiyeli arz eden yörelerde altyapı uygulamaları oluşturulması veya mevcutların iyileştirilmesi için ödenek ayırdığını” belirterek, bu kapsamda Yozgat’a da toplam 590 bin Lira ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Kerkenes Ören Yeri Kazısı için 50 bin Lira, Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından da Yozgat ilçe, belde ve köylerine 540 bin Lira ek ödenek gönderileceğini açıklayan Başer, bazı ilçe, belde ve köyler için tahsis edilen ödenek miktarlarını da şöyle sıraladı:

Erdoğan, surda gedik açmaya çalışıyor

Başbakan Erdoğan 'Rabia' işareti yaparken
Sürur Öztürk

Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes;
Ey kahpe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..

Bu beyit, merhum Necip Fazıl Kısakürek’e ait. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı dinleyince, bu mısralar aklıma geldi. Zira Başbakan, bu konuşmasında hem Mısır’daki darbenin arkasında İsrail’in olduğunu söyleyerek, hem “Mısır ordusunun inançlı mensuplarına”, ‘hukuka aykırı emirlere uymayın’ çağrısı yaparak, hem de darbeye destek veren Arap ülkelerini “Hazreti Yusuf’u kuyuya atan kardeşler”e benzeterek, Mısır’daki darbe yönetiminde çatlak oluşturmaya, bir başka ifadeyle surda bir gedik açmaya çalışıyordu...

20 Ağustos 2013 Salı

Muhteşem hastanenin temeli törenle atıldı
Yozgat’ın sağlık çilesi 2015’te bitecek

11 katlı, 475 yataklı hastanede 15 ameliyathane bulunacak

Şehir Hastaneleri Projesi'nin ilki Yozgat'ta hayata geçiriliyor
Sağlık Bakanlığı’nın kamu-özel ortaklığı modeliyle yapacağı ve 18 ilde hayata geçirilecek olan  Şehir Hastaneleri’nin ilkinin temeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı bir törenle Yozgat’ta atıldı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu proje ile Yozgat tarihinde tek seferde en büyük yatırımın temelinin atıldığını belirterek, böylesi bir günü yaşıyor olmanın sevincini duyduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, “Bu hastane, Yozgat’ı sağlık hizmetleri alanında başka illere bağımlı olmaktan kurtaracağı gibi bölge halkına da hizmet verecektir” dedi.

Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni, Rönesans Holding, Sıla Grup ve Şam Yapı Ortaklığı yapacak. 275 milyon Lira’ya mal olması öngörülen hastanenin 2015 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

5 yıldızlı otel konforunda olacağı belirtilen 475 yatak kapasiteli hastanede 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, 8 adet tek kişilik VIP odası bulunacak.

Hastanede endoskopi, radyoloji, nükleer tıp, ameliyathane, anjiyo, acil, diyaliz, fizik tedavi, sterilizasyon, ileri patoloji, ketem ve kemoterapi birimleri ile 32 poliklinik ve 15 adet ameliyathane yer alacak. 29 adet engelli olmak üzere bin 207 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile hizmet verecek olan hastane, 11 kat olarak inşa edilecek.

Saldırı CHP ile irtibatlı ve planlı

İpuçlarını sıraladı
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde düzenlenen Hacıbektaş Veli’yi anma törenlerinde kendisine düzenlenen saldırının, CHP ile irtibatlı bir şekilde önceden planlanmış organize bir saldırı olduğunu ima ederek, buna dair işaretleri kamuoyunun dikkatine sundu.

Bozdağ, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat’ın, saldırgana ismiyle hitap ettiğine dikkat çekti.

Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na:
Evet, yalancıdan başbakan olmaz

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu fotoğraflarla yalanladı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine yönelik yumruklu saldırıya tepki göstermemekle suçladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Sayın Bakan, vurulma hadisesini ben konuşmamı yaptıktan sonra bana anlattı” iddiasına memleketi Yozgat’ta cevap verdi.

Bozdağ, Yozgat Belediyesi Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri’ndeki yemeğin ardından muhabirlerin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmadan önce olayı bizzat kendisine anlattığını, bunun video kayıtlarıyla da sabit olduğunu kaydeden Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun ‘Yalancıdan başbakan olmaz’ sözünü hatırlatarak, “İşte ispatı burada; Kılıçdaroğlu’ndan asla Başbakan olmaz” dedi. Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisine yumruk atan saldırgandan daha büyük bir suç işlediğini söyledi.

Gazeteci Mehmet Barlas: Yeni bir balkon konuşması canları sıkılanları tatmin eder mi?

Can sıkıntısı ve muhalefet
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, hükümet muhaliflerinin tepkilerini ve taleplerini, fıkra ve nüktelerle değerlendirdi.

Barlas, “Yeni bir balkon konuşması canları sıkılanları tatmin eder mi?” başlıklı yazısında, “Hani ilk kez helikoptere binen Temel, yerden 1000 metre yüksekteyken pilotu “Şu tepedeki pervaneyi durdur, hava zaten çok soğuk” diye uyarmış ya. Gezi Parkı’ndaki ağaçlardan giderek siyaseti sokakta yapanlar, ‘Şu seçim sandığını demokrasiden çıkartın’ demiyorlar mı?” diye yazdı.

Hukuk Fakültesi’ndeki ilk yılında sınıf arkadaşı olan çok güzel bir kızla gittiği kafeteryada kız arkadaşının, masadaki tuzu ve biberi iki kere masaya döküp, ‘Ne yapıyorsun?’ diye sorduğunda  “Hiç, sadece canım sıkılıyor, eylem koyuyorum” diye cevap verdiğini anlatan Barlas, temizlik görevlisinin kendisine “Allah sana sabır versin kardeşim” dediğini kaydettikten sonra şöyle yazdı:

“Acaba Başbakan yeni bir balkon konuşması yapsa, “Çapulcu beyler ve hanımlara saygılar” dese, Sisi’yi ve Esad’ı övse, canları sıkılanların can sıkıntıları geçer mi? Ama ya Başbakan’ın ve seçmenlerin de canları sıkılmaya başladıysa?..”

Barlas’ın yazısı şöyle:

Ünlü Türkçü Hüseyin Nihal Atsız’a
neden ‘Rum dönmesi’ deniyordu?

Yağmur Atsız - Hüseyin Nihal Atsız
Ünlü Türkçü Hüseyin Nihal Atsız’ın oğlu olan Star gazetesi köşe yazarı Yağmur Atsız, okuduğu “Karadeniz’de Gizli Hıristiyanlık” adlı bir incelemede, gizli Hıristiyanların en yoğun olduğu kesimlerden birisinin de Gümüşhâne’nin  Dorul Kazası olduğunun kaydedildiğini belirterek, “Bunu okuyunca heyecanlandım. Zîrâ bizim âilenin kökeni de o Dorul (yâhut Torul) Kazâsı’nın Midi Köyü’ne dayanır. 1852’de İstanbul’a göçmüşler. Bu hesabca benim ağleb-i ihtimâl aslen bir Rum olmam gerekiyor” dedi.

Babası Hüseyin Nihal Atsız’ın,  o bölgenin bir Türkmen yurduna dönüştüğünü izah ettiğini belirten Yağmur Atsız, “Esâsen kendimi târihen ve harsen “Osmanlı” hissetdiğim için pek de önemsediğim bir husus değil. Ancak bana “milliyetim” sorulsa (sorulunca) ben tabii ki “Türk’üm” derim, çünki kendimi öyle hissediyorum. Buna da umarım ki kimsenin îtirâzı olmaz” diye yazdı. Yağmur Atsız, babasının da bu konuda kanaatini ‘Türk soyundan gelenlerle kendini bir Türk kadar Türk hissedenlere Türk denilir’ diyerek ifade ettiğini kaydetti.

Babasına politik mücadeleleri boyunca sık sık ‘Rum dönmesi’ dendiğini de hatırlatan Yağmur Atsız, “Bir Rum olarak Ben” başlıklı yazısının ilgili bölümünde şunları yazdı:

Gazeteci Yavuz Donat: Almanya’da 1994’ten
bu yana 53 bin 400 Türk sınır dışı edildi

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, Almanya’da 1994’ten bu yana 53 bin 400 Türk’ün sınır dışı edildiğini ve bunun hukuka uygun olup olmadığının Alman Parlamentosu’nda gündeme geldiğini belirterek, “Bizde kimsenin haberi olmuyor, kılı kıpırdamıyor” dedi.

Yavuz Donat, “Kuzuların sessizliği” başlıklı yazısında bu konuda şunları kaydetti:

Yozgatlı gazeteci yazar Fendiye Kartal vefat etti

Fendiye Kartal
Eski Anadolu Ajansı çalışanlarından 1960 Yozgat doğumlu parlamento muhabiri ve fotoğrafçı Fendiye Kartal, 53 yaşında Ankara’da vefat etti.

Fendiye Kartal’ın cenazesi, bu gün ikindi namazından sonra Karşıyaka Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Fendiye Kartal’ın vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Sürekli Basın Kartı sahibi Fendiye Kartal’ı saygıyla anarken ailesine  ve topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” dedi.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi’nin temelini Çiçek, Bozdağ ve Müezzinoğlu atacak

Sadece Yozgat'a değil bölge halkına da hizmet verecek
Yozgat’ın sağlık çilesi sona erecek

Kamu-Özel İşbirliği Modeli (KÖİ) ile yapımı planlanan şehir hastaneleri projesi başlıyor. Bu kapsamda ilk hastanenin temeli 20 Ağustos Salı günü Yozgat’ta atılacak.

275 milyon liraya mal olacak hastane 75 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek. 475 yataklı hastanenin iki yıl içinde bitirileceğini belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Hastane, sadece Yozgat’a değil, bölge halkına da hizmet edecek. Teknik altyapısı ve fizikî özellikleri bakımından standartların çok üzerinde bir hastane olacak” dedi.

132 poliklinik ve 15 ameliyathanenin yer alacağı hastanede 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, 8 adet tek kişilik VIP odalar bulunacak.

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılacak.

Bozdağ, yargı kararına tepkili:
Yumruğu savcılar yeseydi serbest bırakırlar mıydı?

Bozdağ'dan sert tepki
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, önceki gün Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde düzenlenen “Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nin açılış töreninde kendisine yumruk atarak saldırıda bulunan Hüseyin Satı’nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

CHP’li yötecilerin saldırganı koruyup kollayan bir tavır sergilediklerini ifade eden Bozdağ, Başbakan Yardımcısı’na yumruk atan bir kişinin serbest bırakılmasının insanları benzer suçları işlemeye teşvik eden bir karar olduğunu belirtti.

Bozdağ, “Yumruğu savcılar yeseydi acaba serbest bırakırlar mıydı? Onu da bilmiyorum tabi. Bir hakime yumruk atsalardı sonuç ne olurdu, bilmiyorum. CHP’li birine bir yumruk atılsaydı acaba sonuç ne olurdu? Onu da bilmiyorum” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu hedefte

Bozdağ ve Çelik, İhsanoğlu'na ağır eleştiriler yönelttiler
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgatlı bürokratlardan İslâm İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ikinci kez Mısır’daki zulüm karşısında sessiz kalmakla suçladı ve dolaylı olarak istifaya davet etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de, İhsanoğlu’nun darbeden sonra devrik Cumhurbaşkanı Mursi’yi suçladığını ileri sürerek, “Yoksa teşkilatta herkes parası kadar mı etkin? Sisi’ye giden paralarla İİT’nın suskunluk kaynağı aynı mı?” dedi.

İİT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da, suçlamalar karşısında NTV ve Habertürk televizyonlarında yaptığı açıklamaların ardından, bu kanallarda söylediklerini yazılı bir metinle de kamuoyunun dikkatine sundu. İhsanoğlu, 57 üyesi olan İİT’nin sadece Genel Sekreterlik’ten ibaret olmadığını belirterek, İİT’nin tavrının, üye devletlerin ortaklaşa belirledikleri politikaların sonucu olarak ortaya çıktığına dikkat çekti. Daha önceki teşebbüslerini de hatırlatan İhsanoğlu, “Bütün bu olaylar ve açıklamalar ele alınmadan insanlar bizi nasıl böyle eleştirebilirler ve kolay hüküm verebilirler, ona şaşırıyorum” dedi.

Otomobille minibüs çarpıştı: 2 ölü 1 yaralı

2 kişi hayatını kaybetti
Yozgat Atatürk Yolu Divanlı Yolu Kavşağı’nda bir otomobille bir minibüsün çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Vatandaşlar, 2 kilometrelik yolun 3 yıldır tamamlanmayışına tepki gösterdiler.

Yozgat’tan Esenli Beldesi’ne seyir halinde olan Yaşar Ünlü idaresindeki 66 LE 801 plakalı otomobil, yeni yapılmakta olan Divanlı Yolu Kavşağı’na geldiğinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç karşı şeride geçerek karşıdan gelen Yusuf Y. yönetimindeki 09 YA 809 plakalı minibüsle ile çarpıştı.

18 Ağustos 2013 Pazar

Sürmeli güreşlerinin başpehlivanı Yusuf Köse oldu

Yusuf Köse başpehlivan oldu
Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri sonucunda başpehlivanlığı Yusuf Köse elde etti.

Güreşlere Yozgat Belediyesi Güreş Spor Kulübü, Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya, Aksaray ve Yozgat Güreş Eğitim Merkezlerinin güreşçileri katıldı.

İş adamı Yaşar Güder, güreş ağası olurken, yapılan müsabakalar sonucunda Başpehlivan Yusuf Köse oldu. Müsabakalarda ikinciliği Ahmet Özdemir, üçüncülüğü de Mahmut Çöl elde etti.

Dereceye giren pehlivanlara ödüllerini veren Vali Abdulkadir Yazıcı,  “Pehlivanlarımızın güreş müsabakalarına, pehlivan yürekli Yozgatlılar yoğun ilgi gösterdi. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Mustafa Ceceli’yi Yozgat’ta 5 bin kişi izledi

Konserden Mustafa Ceceli de memnun kaldı Yozgat halkı da
Türk Pop Müziği’nin sevilen sanatçısı Mustafa Ceceli, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Sürmeli Şenlikleri etkinlikleri konser verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve oldukça coşkulu geçen konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Başkan Başer, Ceceli'ye plaketini takdim ederken
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, konser sonunda Mustafa Ceceli’ye teşekkür plaketi ve Yozgat tanıtım seti takdim ederken, kendisini Yozgat’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konseri Yozgat Valisi Abdülkadir Aksu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz de izledi.

16 Ağustos 2013 Cuma

Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a çirkin saldırı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ yumruklu saldırıya uğradı
Hacıbektaş’ta provokasyon

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Nevşehir’in Hacı Bektaş İlçesi’nde düzenlenen Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinin açılış töreninde, Hüseyin Satı isimli bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Bozdağ, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Bu, Alevi kardeşlerimizle alâkalı bir husus değildir. Bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum; ama Hacı Bektaş dostları, bu provokasyona prim vermediler. O yüzden onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Radikal gazetesinden hemşehrisi Ömer Şahin’e değerlendirmede bulunan Bozdağ, “Benim canımı, yediğim yumruktan çok CHP’lilerin tavrı yaktı, incitti... CHP’lilerin, saldırganın bir alnından öpmedikleri kaldı” dedi. 

Sürmeli Şenlikleri Yozgat’ı canlandırdı

Gülşen Kutlu'nun türkülerine Vali Yazıcı da eşlik etti
Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen “Yozgat Uluslararası Sürmeli Şenlikleri”, coşku dolu bir açılış töreni ve renkli etkinliklerle başladı.

Festivalin ilk gününde, Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı konser verdi, Azerbaycan, Gürcistan ve Kırşehir Halk Dansları Toplulukları halk oyunları gösterileri sundular. Bilal Şahin Mahallesi Spor Vadisi alanında cirit gösterileri düzenlendi. Festivalin akşam bölümünde de Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundu. Pop Müzik Sanatçısı Gökhan Ay ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu da havai fişek gösterileri eşliğinde konser verdiler.

Yozgat Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Un Pazarı da festivalin açılışının ardından hizmete sunuldu.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, şenliklerde yaptığı konuşmada, hayali olmayan insanların bir yere varamayacağını vurgulayarak, “Yozgat’ımızda, önümüzdeki yıllardan itibaren bariz bir şekilde görülecek, çok hayırlı ve güzel işlerin ilimizi beklediğini görüyor ve düşünüyorum” dedi.

15 Ağustos 2013 Perşembe

Kenan Yılmaz dualarla toprağa verildi

Cenazeye ilçelerden ve il dışından çok sayıda seveni katıldı
Önceki gün uzun süredir kanser tedavisi gördüğü Ankara Gazi Üniversitesi hastanesinde 55 yaşında vefat eden “Yozgat Haber” gazetesi sahibi, “Yozgat Hakimiyet” gazetesi Yazı İşleri Müdürü, Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkan Yardımcısı, eski Yimpaş Yozgatspor Kulüp Başkanı Yusuf Kenan Yılmaz, öğle vakti Çapanoğlu Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Sarıtopraklık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yılmaz’ın cenaze merasimine Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, siyasî partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, Yozgat basınının mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Cenaze merasiminin ardından, Kenan Yılmaz için mevlid okundu.

Yıldıray Oğur’un “tasfiye” mesajı

Yıldıray Oğur
Eski Taraf yazarı Yıldıray Oğur, twitter sayfasında, “cemaat” mensuplarının bürokrasiden tasfiyesi konusunda “Stardan Nuh Yılmaz’ı MİT’in Basın Birimi’ne getirildi diye ajan ilan edenlere: Hakan Fidan’ın basın müşaviri Edip Ali Yavuz da Zaman kökenli / demek mesele cemaat değilmiş, sen hâlâ anlamadın mı? Bu tasfiyenin arkasında olduğu söylenen Fidan, en yakın çalışma arkadaşını tasfiye etmemiş. Manşetlik haber” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Bozdağ: Cemaatle aramızı bozmak isteyenler var

Bekir Bozdağ - Fethullah Gülen
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Hükümeti ile Fethullah Gülen Cemaati arasındaki muhabbetin devam ettiğini ancak ilişkileri bozmak isteyenler olduğunu söyledi. Bozdağ, “Beyhude gayret içindeler. AK Parti de cemaat de fitne ateşi yakmak isteyenleri çok iyi tanır. Bunların niyet ve amaçlarını da biliyoruz” diye konuştu.

Yozgatlı gazetecilerden Ömer Şahin’in haberine göre Bozdağ, Radikal gazetesine yaptığı açıklamada, AK Parti’nin Gülen Cemaati’nin toplumdaki desteğini öğrenmek için anket yaptırdığı iddialarını da kesin bir dille yalanladı.

Ömer Şahin’in “Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Cemaatle aramızda sorun çıkması için uğraşanlar var” başlığıyla yayınlanan haberinin ilgili kısmı şöyle:

11’e karşı 7

İsimsiz bildiriyi bloglarında yayınladılar
AK Parti ile “Cemaat” arasında yaşandığı ileri sürülen uyuşmazlık konusunda Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından, camaate yönelik suçlamalar hakkında yapılan 11 maddelik açıklamaya karşılık, kendilerini “Savunanlar” olarak tanımlayan kişiler, hükümete karşı cemaat tarafından dillendirildiğini ileri sürdükleri iddialara karşı 7 maddelik bir açıklama yayınladılar.

Açıklamayı yayınlayan ve isimlerini açıklamayan kişiler, kendilerini “AK Parti’yi eleştirmenin moda olduğu şu günlerde, milletin partisini savunmak için, karalamalara, iftiralara karşı yola çıkan bir grup AK Parti seçmeniyiz” diye tanımlıyorlar. savunanlar.wordpress.com adresinden yayın yapan blogda “Savunanlar’dan açıklama” başlığıyla yayınlanan bildiride, şu 7 iddia hakkında değerlendirme yapılıyor:

1. İddia: “Başbakan yanlış bilgilendiriliyor, Başbakan’ı dolduruşa getiriyorlar”
2. İddia: “Başbakan kimseyi dinlemiyor, bildiğini okuyor”
3.  İddia: “Başbakan eleştiriye kapalı”
4.  İddia: “Cemaat haksız yere eleştiriliyor, birtakım haksız ithamlara maruz kalıyor”
5.  İddia: “AK Parti cemaate karşı 28 Şubat benzeri bir operasyon yürütüyor”
6.  İddia: “Hükümetin içine sızmış ajanlar var”
7.  İddia: “AK Parti gider, cemaat kalır”

“Savunanlar”ın açıklaması şöyle:

Petek: Kenan Yılmaz’ın dostluğunu gördüm

Eski Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek
Eski Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Avukat Reşat Petek, kanser hastalığı sebebiyle dün vefat eden ve uzun yıllar Yimpaş Yozgatspor’un kulüp başkanlığını yürüten“Yozgat Hakimiyet” gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Kenan Yılmaz için twitter sayfasında taziye mesajı yayınladı.

Erdoğan: Bu tuzaklar Türkiye için de geçerlidir

Erdoğan gündemi değerlendirdi, soruları cevapladı
Türkmenistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda Mısır’da yaşanan katliamı da değerlendiren Başbakan Erdoğan, “İslâm dünyası üzerinde devamlı olarak bir tezgâh çalıştırılıyor, tuzaklar çalıştırılıyor. Bu tuzaklar bizler için de geçerlidir, Türkiye için de geçerlidir. Onun için şunu unutmayalım, güçlü Türkiye’yi kimse istemiyor. Onun için biz güçlü olmaya mecburuz. Önce kendi içimizde birbirimizi sevmeye, dayanışma hâlinde olmaya mecburuz. Bunun için biz tırnaklarımızla kazıyacağız, çalışacağız ve inşallah güçlü olan Türkiye’yi de bu şekilde inşa edeceğiz” diye konuştu

Bir Musa çıkar ve zulmün hesabını sorar

Başbakan Erdoğan, “Mısır darbecileri, dünyanın kudretli gibi görünen firavunlara kalmadığını çok iyi bilirler. Er ya da geç bir Musa çıkar ve zulmün hesabını sorar” dedi.

Erdoğan, “Cemaat”in açıklamasından rahatsız

Tek cümlelik açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda ağırlıklı olarak “cemaat” diye tabir edilen Fethullah Gülen önderliğindeki “Hizmet Hareketi” adına Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından yapılan açıklamayı, “Böyle bir şeyin gazeteler aracılığıyla yapılmasını doğru bulmuyorum” diyerek değerlendirdi.

Obama ile Erdoğan arasındaki 34 fark

Obama - Erdoğan
Sami Kartal / New York

Amerika’da Obama, Türkiye’de Tayyip Erdoğan’a oy veren biri olarak, her iki ülke liderinin farklı yönlerini, farklı bir tarzda ele almak istedim. Zor bir alanda kalem oynattığımın farkındayım. Tespitlerim doğru ya da yanlış, abartılı ya da eksik olabilir ki subjektif değerler söz konusuysa bu kuvvetle muhtemeldir.

Neticede bunlar, şahsi gözlem ve tecrübelerimi, esprili olduğu kadar çarpıcı bir üslupla yansıtmaktan başka bir gaye ve mana taşımıyor. Farklılıklardan ibret almaya, inceliklerin keyfini çıkarmaya,  sözün özüne varmaya çalışalım.

Her iki lider de halkının yarısından çoğunun oyu ile seçilmiş seçkin insanlardır. Yaş, çevre, yetişme tarzı ve fıtrat farkı gibi şahsi özellikler yanında, aralarındaki temel farkların, kendilerinden değil, ait oldukları toplum, kültür ve sistemden kaynaklandığını da göz ardı etmeyelim. Liderler arasındaki bu farklılıklar aslında, ABD ve Türkiye’nin ülke, insan, kültür ve politika farklılıkları aynı zamanda.

Başer: Hepinizi Sürmeli Festivali’ne bekliyoruz

Festivalin açılış galasına THM Sanatçısı Gülşen Kutlu da katıldı
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başer, 15-17 Ağustos tarihleri arasında 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan “Yozgat Uluslar arası Sürmeli Festivali”ne bütün vatandaşları davet etti.

Bu yıl 15-17 Ağustos tarihleri arasında 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan geleneksel “Yozgat Uluslar arası Sürmeli Festivali”nin açılış galası, Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu’nun da katıldığı bir programla, Bilal Sahin Kültür ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Galaya Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Bekir Bozdağ, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da suçladı: Tepkisizlikleri katliama zemin hazırlamıştır

Bekir Bozdağ - Ekmeleddin İhsanoğlu
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Mısır’da darbeye karşı tepki göstermeyerek bu gün (14 Ağustos 2013) yaşanan katliama zemin hazırlamakla suçladığı kurumlar arasında eski adı İslâm Konferansı Teşkilatı (İKT) olan İslâm İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) da saydı. 

İİT’nin Genel Sekreterliğini, Yozgat eşrafından Hacı Aziz Efendinin torunu, Mehmet Akif Ersoy’un yakın arkadaşı, Yozgat ulemasından Mehmet İhsan Efendi’nin oğlu Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu yürütüyor.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Sudan Din İşleri ve Evkaf Bakanı Fatih Tacussir Abdullah ve beraberindeki heyetle Başbakanlık Merkez Bina’daki görüşme öncesinde, muhabirlerin gündeme dair sorularını cevapladı.

Uuslararası toplumu, Mısır’da yaşanan zulüm ve insanlık suçu karşısında demokrasiden, insan haklarından yana tavır almaya davet eden Bozdağ, tepkisini şöyle dil getirdi:

Kenan Yılmaz vefat etti

Yusuf Kenan Yılmaz kansere yenik düştü
Uzun yıllar Yimpaş Yozgatspor Kulübü’nün Başkanlığını yürüten, “Yozgat Hakimiyet” gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve Editörü Yusuf Kenan Yılmaz vefat etti.

Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde uzun süredir kanser tedavisi gören Yılmaz, bu sabah hayatını kaybetti.

Yılmaz’ın cenazesi, yarın Çapanoğlu Camisi’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek.

Çiçek’ten Mısır’daki katliama tepki: Müslümanlar üzerindeki emperyalist oyunlara son verilmelidir

Cemil Çiçek: Zaman bu zamandır
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mısır’da yaşanan katliam konusunda, “Artık Müslüman halklar üzerinde emperyalist oyunların oynanmasına son verilmelidir. Bütün uluslararası kuruluşları ve uluslararası camiayı Mısır’da olup bitenler karşısında duyarlı olmaya ve olumlu çaba içinde bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Mısır’da katliam: En az 300 ölü, binlerce yaralı

Rabia morgundan bir kare (Foto: Muhammed Şami)
Mısır’da darbe yönetimine bağlı güvenlik güçleri, başkent Kahire’de, darbe karşıtı halkın üzerine rastgele ateş açtı. Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden Muhammed Bilteci, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik katliamlarında 300’den fazla kişinin öldüğünü bildirdi. Hayatını kaybedenlerden üçünün, üzerlerine Molotof kokteyli atılması sonucu yanarak öldükleri belirtiliyor. Saldırılarda binlerce kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Yaşanan gelişmeler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından da yakından takip ediliyor.

Baransu: Topbaş, aday gösterilmeyecek

Kadir Topbaş
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2014 seçimlerinde aday gösterilmeyeceğini iddia etti. Baransu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘İstanbul adaylığını istediği ancak Başbakan Erdoğan’ın kendisini İzmir için aday göstermeyi düşündüğü’ şeklindeki kulis bilgilerini de aktardı.

Baransu, Binali Yıldırım’ın İzmir’e kaydırılması durumunda İstanbul için İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün aday gösterilebileceğinin konuşulduğunu yazdı. Baransu, “Topbaş, İstanbul için aday gösterilmeyecek” başlıklı yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Yozgat’ın dost eli,
Bulgaristan’daki soydaşlarımıza uzandı

Bulgaristan'daki soydaşlarımızı kucakladılar
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ve kalabalık bir heyetle birlikte 6-8 Ağustos tarihlerinde Bulgaristan’daki soydaşlarımızı ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Ramazan ayının son günlerinde Bayrampaşa Belediyesi’nin Balkan ülkelerinde verdiği “Bereket Konvoyu” iftar programının davetlisi olarak Bulgaristan’a gittiklerini belirterek, Bayrampaşa Kaymakamlığı yaptığı dönemde kendisinin de proje içerisinde yer aldığını kaydetti.

13 Ağustos 2013 Salı

Baransu: Erdoğan’la görüşme gergin geçti
Dumanlı: Sarılıp kucaklaştık, fitne çıkarma!

Mehmet Baransu
Taraf yazarı Mehmet Baransu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın gergin geçen bir görüşme yaptıklarını iddia etti.

Baransu, twitter sayfasında, “Basbakan Erdoğan ve Ekrem Dumanlı görüşmüş. Gergin geçen görüşme notlarını Ekrem Bey yazar mı acaba? Dinlediklerim doğruysa kavga çok büyük” diye yazdı.

Baransu, bu gün Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından yapılan ve “sert” olarak nitelendirdiği açıklamayı da “yalanlanmaya çalışılan görüşmede dile getirilen konulara da bir cevaptı aslında” diye yorumladı.

Dumanlı: Görüşme gergin geçmedi, sarılıp kucaklaştık

Ekrem Dumanlı ise Baransu’nun “görüşme gergin geçti” iddiasını yalanladı. Dumanlı,  “1- Bir kere Başbakanımız ile görüşme yeni değil. 2- Görüşme saygı-sevgi çerçevesinde oldu, dertleştik, ayrılırken de sarılıp kucaklaştık... Tezim belli: sorunumuz varsa oturur saygı-sevgi içinde konuşuruz. Dürüstçe dertleşiriz. Aramıza girip fitne çıkarmaya gerek yok. Mevzu budur!” diye yazdı.

O komutan İsmail Koçman’dı

İsmail Koçman
Eski 1. Ordu Komutanı İsmail Koçman’ın vefat ettiğini belirten Baransu, bu sebeple bir sırrı açıklamanın zamanı geldiğini ifade ederek, “İrticayla mücadele belgesi sonrası konuşan, ismini açıklamadığım kişi Koçman’dı. Kırgınlıkları vardı ve konuştu Belgeyi ilk kabul eden kişiydi” diye yazdı.

(Yozgat Muhabir)

Kurtulmuş: Ben böyle bir anket yaptırmadım

Kurtulmuş, Baransu'nun iddiasını yalanladı
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, “cemaat”in oy oranını tespit etmek için bir firmaya anket yaptırdığını iddia etti.

Numan Kurtulmuş ise, “Tarafımdan yaptırılmış ne böyle bir anket, ne de böyle bir konuşma söz konusu değildir. Bu tür iddia, dedikodu ve iftiraların benim tarz-ı siyasetim ve kişiliğimle uyuşmadığı da kamuoyunun malûmudur. AK Parti seçmenini ve milletimizi rencide edecek ve ülkemizin geleceğini riske atacak beyanlar ve dedikodulardan kaçınılması herkesin selâmetinedir” dedi.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, “Gezi’nin arkasında cemaat var” başlıklı yazısının “Cemaatin oyu yüzde üç” ara başlığı altında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, “cemaat”in oy oranını tespit etmek için bir firmaya anket yaptırdığını iddia etti. Baransu, şunları yazdı:

ESK: Hayvan ithalatına gerek yok

Spekülasyonlara cevap verdi
Et ve Süt Kurumu (ESK), “karkas et fiyatlarındaki hareketlenme de dikkate alınarak yeterli hayvanın kesime gelmediği ve besilik hayvan sayısında sıkıntı yaşandığı, dolayısı ile ithalatın açılması gerektiği” şeklinde basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Karkas etin kilosuna 15.60 Lira

ESK, yaptığı yazılı açıklamada, ülke içinde yeterli miktarda hayvan varlığı olduğu gibi, kesime gelen hayvan sayısında da geçen yıllara nazaran azalış değil artış olduğunu; günlük 350 adet civarında büyükbaşın kesiminde sıkıntı yaşamadıkları gibi, Ramazan ayı dolayısı ile %100 artan satışların et tedarikinde de bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını; ilâve talep olması hâlinde de bunun piyasadan tedarik edilebileceğini belirtti.

ESK, besicilerin maliyetleri yanında finansman ihtiyaçları da göz önüne alınarak ESK tarafından 15 Ekim 2013 tarihine kadar karkas etin kilosuna 15.60 Lira ödeyeceğini, satın alma bedellerinin % 50’sini peşin ödeyerek besicilerin nakit ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bildirdi. ESK, karkas et piyasası fiyat dengesine yönelik olarak ihtiyaç duyulması hâlinde piyasaya taze karkas et, donmuş karkas et ve şarküteri ürünleri verebileceklerini de kaydetti.

ESK’dan yapılan açıklama şöyle: